Ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ χαιρέτισε τα κρυπτονομίσματα ως το καλύτερο αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού.
Σε μια πρόσφατη συζήτηση με την Caitlin Long , ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλο της Custodia Bank στο ETHDenver, ο Κένεντι είπε ότι τα κρυπτονομίσματα ανακτούν τον έλεγχο τόσο από την κυβέρνηση όσο και από μονοπωλιακά ιδρύματα, προσφέροντας μυριάδες ελευθερίες στα άτομα.
«Και μεταξύ των ελευθεριών που μας απασχολούν είναι η ελευθερία να διατηρούμε τους καρπούς της εργασίας μας, κάτι που μας κλέβει ο πληθωρισμός», υποστήριξε.
Ο υποψήφιος πρόεδρος πρόσθεσε ότι τα κρυπτονομίσματα παρέχουν την καλύτερη προστασία έναντι του πληθωρισμού, προστατεύοντας την οικονομική ευημερία των ατόμων. Υπήρξε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και η αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως διασφάλισης έναντι του πληθωρισμού , ιδιαίτερα σε χώρες που υποφέρουν από υψηλό πληθωρισμό.
Παράγοντας διαφοροποίησης
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Κένεντι εξέφρασε επίσης την αυξανόμενη συνειδητοποίησή του ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμεύουν ως παράγοντας διαφοροποίησης από τον εθισμό της κοινωνίας στην εκτύπωση χρημάτων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και το μονοπωλιακό τραπεζικό σύστημα.
Τόνισε πώς αυτά τα συστήματα έχουν χρηματοδοτήσει πολέμους και έχουν διαιωνίσει έναν κύκλο εμπλουτισμού μιας νέας ολιγαρχίας δισεκατομμυριούχων, αφήνοντας τον υπόλοιπο πληθυσμό φτωχό.
«Η συναλλακτική ελευθερία είναι τόσο σημαντική για μια ελεύθερη κοινωνία όσο και οι εγγυήσεις της ελευθερίας της έκφρασης», υποστήριξε.
Ο Κένεντι τόνισε ότι ακριβώς όπως η Πρώτη Τροποποίηση εγγυάται την ελευθερία της έκφρασης, η ικανότητα να συμμετέχεις ελεύθερα σε συναλλαγές είναι εξίσου ζωτική.
Υποστήριξε ότι εάν η κυβέρνηση είχε την εξουσία να κλείσει τον τραπεζικό λογαριασμό κάποιου και να του στερήσει οικονομικούς πόρους βάσει διαφορετικών απόψεων, η ουσία της Πρώτης Τροποποίησης θα μπορούσε να καταστεί άνευ σημασίας.
Ο Κένεντι εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την τρέχουσα στάση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στα κρυπτονομίσματα, περιγράφοντάς την ως πόλεμο ενάντια στην καινοτόμο τεχνολογία.
Εξέφρασε τη λύπη του για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταπνίξει την καινοτομία, οδηγώντας τελικά τις επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων στην Ασία και σε μέρη της Ευρώπης.
Ως υποψήφιος για την προεδρία, ο Κένεντι υποσχέθηκε να τοποθετήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τον παγκόσμιο κόμβο για την καινοτομία κρυπτονομισμάτων και blockchain, ενισχύοντας ένα περιβάλλον που ευνοεί την πρόοδο σε αυτούς τους μετασχηματιστικούς τομείς.