![Google: Προχωρά σε αλλαγές σε εφαρμογή των νέων κανόνων της ΕΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/ot_google_ee_flag.png)
Η Google της Alphabet παρουσίασε την Τρίτη αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης και νέα εργαλεία για τους προγραμματιστές εφαρμογών ώστε να προωθούν τα προϊόντα τους σε εφαρμογές τρίτων και σε αντίπαλα καταστήματα εφαρμογών, στο πλαίσιο των προσπαθειών συμμόρφωσης με τους τεχνολογικούς κανόνες – ορόσημο της ΕΕ που επιδιώκουν να περιορίσουν τη δύναμη της «Μεγάλης Τεχνολογίας».
Η Google, η Amazon , η Apple , η Microsoft , η Meta Platforms και ο ιδιοκτήτης του TikTok ByteDance, οι gatekeepers όπως λέγονται, καθώς ελέγχουν την πρόσβαση εκατομμυρίων χρηστών και επιχειρήσεων στις πλατφόρμες τους, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον νόμο για τις ψηφιακές αγορές (DMA) στις 7 Μαρτίου.
Κομισιόν: Πρόστιμο πάνω από 1,8 δισ. ευρώ στην Apple
Ουσιαστικά, οι νέες ρυθμίσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση υψηλότερου βαθμού ανταγωνισμού στις ευρωπαϊκές ψηφιακές αγορές, εμποδίζοντας τις μεγάλες εταιρείες να κάνουν κατάχρηση της ισχύος τους στην αγορά και επιτρέποντας την είσοδο νέων παικτών. Ο κανονισμός αυτός στοχεύει στις μεγαλύτερες ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ορισμένες από τις αλλαγές που ισχύουν μόνο για τους χρήστες στην Ευρώπη τον Ιανουάριο και στη συνέχεια τροποποίησε ορισμένες από αυτές ως απάντηση στα σχόλια των αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών της ΕΕ, των χρηστών και των προγραμματιστών εφαρμογών.
Οι αλλαγές στα αποτελέσματα αναζήτησης σημαίνουν ότι οι μεγάλοι μεσάζοντες και συγκεντρωτές θα έχουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, ενώ τα ξενοδοχεία, οι αεροπορικές εταιρείες, οι έμποροι και τα εστιατόρια θα έχουν λιγότερη, ανέφερε η Google σε ένα blogpost.
Από τους χρήστες θα ζητείται η συγκατάθεσή τους για να επιτρέψουν στη Google να μοιράζεται τα δεδομένα τους σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Google.
Οι προγραμματιστές εφαρμογών θα μπορούν να χρησιμοποιούν εναλλακτικά συστήματα χρέωσης και όχι μόνο την τιμολόγηση του Google Play, ενώ ένα νέο πρόγραμμα θα τους επιτρέπει να οδηγούν απευθείας τους Ευρωπαίους χρήστες εκτός της εφαρμογής για την προώθηση των προϊόντων τους.
Η Google θα λανσάρει επίσης λογισμικό φορητότητας δεδομένων στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, διευκολύνοντας τους προγραμματιστές να μεταφέρουν τα δεδομένα των χρηστών σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου μέρους
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Σπάνιες γαίες: Ποιες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/spanies-gaies6-600x390.jpg)
Ποιες σπάνιες γαίες εποφθαλμιά ο Ντόναλντ Τραμπ
Η Κίνα πρωτοστατεί στις σπάνιες γαίες και σχεδόν μονοπωλεί την επεξεργασία τους και οι ΗΠΑ θέλουν να απεξαρτηθούν από αυτή την επίπονη δέσμευση
![Ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία: Τι ζητούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/RENAULT-600x600.jpg)
Στο «ρελαντί» η πράσινη μετάβαση - Τι ζητούν οι ευρωπαίοι αυτοκινητοβιομήχανοι
«Καλός ο στρατηγικός διάλογος, αλλα χρειαζόμαστε λύσεις γρήγορα», λένε οι εκπρόσωποι της αυτοκινητοβιομηχανίας - Oι καθυστερήσεις απειλούν επενδύσεις 250 δισ. ευρώ
![Μεξικό: Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/xalyvas-600x370.jpg)
Αδικαιολόγητοι οι δασμοί ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο λέει το Μεξικό
Το Μεξικό εισάγει περισσότερο χάλυβα από τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' ό,τι εξάγει
![Κομισιόν: Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/von-der-leyen-vance-600x400.jpg)
Συνάντηση φον ντερ Λάιεν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς
Η Πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕ για δίκαιες και ισορροπημένες εμπορικές σχέσεις
![Πάουελ: Σε μη βιώσιμη πορεία το έλλειμμα – Δεν βιαζόμαστε να μειώσουμε τα επιτόκια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/πγ1-1-600x366.jpg)
Καμπανάκι Πάουελ για το έλλειμμα στις ΗΠΑ - Καμία βιασύνη για τα επιτόκια
Τι είπε ο Πάουελ, για έλλειμμα, χρέος, δασμούς και επιτόκια στην καθιερωμένη κατάθεση του στη Γερουσία
![Πορτογαλία: Εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/tap-portugal-600x400.jpg)
Η Πορτογαλία εξετάζει την πώληση του 49% του εθνικού αερομεταφορέα TAP
Υπάρχουν περίπου 12 εταιρείες που ενδιαφέρονται για τον εθνικό αερομεταφορέα της Πορτογαλίας
![Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/solomon-600x400.jpg)
Σόλομον: Η Goldman είναι ανοικτή σε εξαγορές στους τομείς της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
Ο πήχης για την πραγματοποίηση μιας συμφωνίας είναι πολύ υψηλός
![Cucci: Η πτώση πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο προβληματίζει τους αναλυτές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gucci-store-600x410.jpg)
Νέο πλήγμα για την Gucci - Συνεχίζεται η πτώση πωλήσεων
Τα έσοδα της Kering, στην οποία ανήκει η Gucci, ολόκληρου του έτους από δραστηριότητες του ομίλου ανήλθαν σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Φυσικό αέριο: Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί όλο και περισσότερο για την αποθήκευση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/illustration-600x405.jpg)
Γιατί η Ευρώπη ανησυχεί για την αποθήκευση φυσικού αερίου;
Καθώς η Μόσχα πίεζε τη ροή του φυσικού αερίου μέσω των ρωσικών αγωγών, η ΕΕ είχε καταφέρει να αποφύγει μια χειμερινή κρίση εφοδιασμού περιορίζοντας τη συνολική ζήτηση φυσικού αερίου