
Μια καινοτόμο συμφωνία με την Airbus ανακοίνωσε η LCI, ένας από τους κορυφαίους εκμισθωτές αεροσκαφών παγκοσμίως και μια από τις θυγατρικές εταιρείες αεροδιαστημικής του Libra Group, με στόχο να προωθήσει το μέλλον της αεροπορίας.
Η ανακοίνωση έγινε στις 27 Φεβρουαρίου του 2024 στο πλαίσιο του Vertical Aviation International HAI Heli Expo, ενός διακεκριμένου συνεδρίου ελικοπτέρων που έλαβε χώρα στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια. Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει την ανάπτυξη νέων οικοσυστημάτων για το Advanced Air Mobility (AAM), όπως λύσεις δικτύων φόρτισης για ηλεκτρικά αεροσκάφη.
Υπό αυτή τη συμφωνία, η LCI γίνεται βασικός οικονομικός συνεταίρος της Airbus στα ΑΑΜ έργα, που περιλαμβάνουν κρίσιμες αποστολές όπως επείγουσες ιατρικές διακομιδές. Μέσω της συνεργασίας αυτής θα αναπτυχθούν καινοτόμες λύσεις χρηματοδότησης ή μίσθωσης για πιθανούς πελάτες του Airbus CityAirbus NextGen, ενός πλήρως ηλεκτρικού, τετραθέσιου πρωτότυπου ελικοπτέρου κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).
Επιπρόσθετα, η LCI έχει παραγγείλει κατ’ ελάχιστο 7 ελικόπτερα Airbus τελευταίας γενιάς, με την παραλαβή τους να εκτιμάται το 2025. Αυτή περιλαμβάνει 5 νέα ελικόπτερα Airbus H145 και δύο H175 αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Χτίζοντας πάνω σε μια 20ετή σχέση, η LCI και η Airbus σχεδιάζουν να επενδύσουν σε ακόμα περισσότερους τύπους, τεχνολογίες και αριθμό ελικοπτέρων δίνοντας αυξημένη έμφαση στη βιωσιμότητα.
Ο Bruno Even, CEO της Airbus Helicopters, δήλωσε σχετικά: «Η LCI και η Airbus συνεργάζονται στενά για σχεδόν δύο δεκαετίες, κορύφωση της οποίας είναι η πρόσφατη παραγγελία επτά ελικοπτέρων νέας γενιάς. Η νέα αυτή συνεργασία είναι φυσική εξέλιξη αυτής της σχέσης και αντανακλά τις κοινές μας δυνατότητες. Μαζί με τους συνεργάτες μας, η Airbus Helicopters μένει πιστή στη δέσμευση της να προσφέρει βιώσιμη ανάπτυξη και καινοτομία στους πελάτες μας καθώς αυτοί αναλαμβάνουν κρίσιμες επιχειρησιακά αποστολές».
16.000 ελικόπτερα έως το 2041
Η Airbus προβλέπει ζήτηση για πάνω από 16.000 νέα ελικόπτερα μέχρι το 2041, με τη συνολική τους αξία να προσεγγίζει τα 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Airbus και η LCI σχεδίασαν αυτή τη συμφωνία ώστε να εντοπίσουν τις κατάλληλες υποδομές και καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία που απαιτούνται για να ανταποκριθούν σε αυτή τη ζήτηση.
Ο Jaspal Jandu, CEO της LCI, δήλωσε, «ο συνδυασμός της πολύχρονης εμπειρίας της Airbus στο business development, το forecasting και το σχεδιασμό, και της αποδεδειγμένης εμπειρίας της LCI’s στις μισθώσεις, επενδύσεις, και στα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων με βιώσιμο τρόπο».
Μια από τις εταιρείες αεροδιαστημικής του Libra Group, ενός διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου με 20 επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία και παρουσία σε 60 χώρες, η LCI έχει ένα στόλο περίπου 350 αεροσκαφών σε λειτουργία ή υπό παράδοση που συνεχώς αυξάνεται, που περιλαμβάνει 125 BETA Technologies ALIA-250 eVTOLs και 40 Elroy αυτόνομα VTOL μεταφοράς φορτίου.
Ποια είναι η LCI και η Libra Group
Η LCI είναι μια κορυφαία αεροπορική εταιρεία που διαθέτει μοναδική θέση σε όλους τους τομείς των εμπορικών αεροσκαφών σταθερής πτήσης, των ελικοπτέρων και της προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας. Από την ίδρυσή της το 2004, η LCI έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 10 δισ. δολαρίων ΗΠΑ και παρέχει υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης σε αεροπορικές εταιρείες, μεταφορείς εμπορευμάτων και τελικούς χειριστές ελικοπτέρων.
Το Libra Group είναι ένας ιδιωτικός, παγκόσμιος επιχειρηματικός όμιλος που περιλαμβάνει 20 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στην αεροδιαστημική, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ναυτιλία, το real estate, τη φιλοξενία και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις. Με περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες σε σχεδόν 60 χώρες, ο όμιλος έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη δυναμική του παγκόσμιου δικτύου και των δυνατοτήτων του ώστε να προσφέρει διατομεακή τεχνογνωσία και εκθετική ανάπτυξη σε μεγάλη κλίμακα.


Latest News

Ο Τρύφων Νάτσης απέκτησε τις μετοχές Κάτσου και Γερμανού στη Lamda
Το ποσοστό της BHCML σε δικαιώματα ψήφου επί μετοχών στη Lamda ανήλθε σε ποσοστό 5,092% - Στο 8,624% η συμμετοχή του Τρύφωνα Νάτση

Coca Cola HBC: Ακυρώνει το event στο Καλλιμάρμαρο μετά το «μπλόκο» Μενδώνη
Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

Lamda Development: Στο 5,092% η συμμετοχή της Breva Howard Capital του Νάτση
Προηγουμένως η Breva Howard Capital κατείχε ποσοστό 2,8291% στη Lamda Development - Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

Διανομή μερίσματος 0,03 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η Trastor
Από τις 2 Απριλίου 2025, οι μετοχές της Trastor θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα μερίσματος

Εγκρίθηκε η απορρόφηση δύο θυγατρικών της Metlen από την «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες»
Η ολοκλήρωση της συγχώνευσης τελεί υπό την αίρεση των κατά νόμο απαιτούμενων εγκρίσεων των αρμόδιων οργάνων των συγχωνευόμενων εταιρειών

Αύξηση στις πωλήσεις, πτώση στα κέρδη για τη Revoil - Οι εκτιμήσεις για το 2025
Τo διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει τη διανομή μερίσματος αντίστοιχου ποσού με τη χρήση του 2023

Το τέλος (;) της κυριαρχίας της Κίνας στις σπάνιες γαίες - Οι νέοι παίκτες στην αγορά
Έρευνα κινεζικού πανεπιστημίου σηματοδοτεί το τέλος του κινεζικού μονοπωλίου - Η κίνηση της Metlen

«Οι Ρίζες του Γκαζιού» - Ένα ταξίδι στην ιστορία από το Φυσικό Αέριο
Το φεστιβάλ «Ρίζες του Γκαζιού» θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 29 Μαρτίου 2025

Η Theon στις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη για 2η χρονιά
Η THEON αναγνωρίζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά στη λίστα των Financial Times & Statista ως μία από τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη

Η AKTOR υπέγραψε τη σύμβαση για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών Κρήτης
Θα κατασκευαστούν δωμάτια και διαμερίσματα συνολικών 4.846 κλινών εκ των οποίων 2.710 στο Ρέθυμνο και 2.136 στο Ηράκλειο