Αυξάνει τα δρομολόγια Πεκίνο-Αθήνα η Air China σε πέντε την εβδομάδα από τρία που ήταν μέχρι τώρα, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο με τις διαθέσιμες θέσεις να αυξάνονται κατά 128% σε εβδομαδιαία βάση.
Τα νέα δρομολόγια της Air China σε συνδυασμό και με τα απευθείας δρομολόγια μεταξύ Αθήνας και Σαγκάης που θα πραγματοποιεί τρεις φορές την εβδομάδα από τις 2 Απριλίου η Juneyao Airlines, ανεβάζουν τον αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας σε οκτώ,  εξέλιξη που αναμένεται να συμβάλλει στην περαιτέρω άνοδο του αριθμού των κινέζων τουριστών προς τη χώρα μας.

Κίνα: Η οικονομία της χρειάζεται επειγόντως κι άλλες… γιορτές

Το 2023 η κινεζική αγορά ανέκαμψε στο 90% του 2019, και είμαστε σωστά “τοποθετημένοι” για το 2024, ανέφερε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, σε χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης των νέων απευθείας δρομολογίων της Air China.

Σύμφωνα, με τον Fan Heyun, γενικό διευθυντή της Air China, η συχνότητα των δρομολογίων μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου ενισχύεται κατά 67% το 2024, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό μεταξύ Ευρώπης και Κίνας διαμορφώνεται στο 2,8%.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2019 η επιβατική κίνηση μεταξύ Κίνας και Ελλάδας διαμορφώθηκε στις 300 χιλιάδες, με το 10% μόνο να ταξιδεύει απευθείας. Βάσει των δεδομένων, το 2023 η Κίνα επανεμφανίστηκε στη λίστα των 20 κύριων τουριστικών αγορών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 95 χιλιάδες ταξιδιώτες.

Σε ό,τι αφορά αμιγώς την κινεζική αγορά, το διάστημα από τις 10 έως τις 17 Φεβρουαρίου, όταν εορτάστηκε το Κινέζικο Νέο Έτος, καταγράφηκαν 474 εκατ. ταξίδια εσωτερικού, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 19%, με τους ταξιδιώτες να δαπανούν 82 δισ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει μια άνοδο 7,7%.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο Lai Bo Minister Counsellor, Embassy of the People’s Republic of China in the Hellenic Republic, αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2022 η ελληνική κυβέρνηση και η κινεζική με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΑΑ οι Κινέζοι ταξιδεύουν κατά κύριο λόγο για αναψυχή (72%), το 17% για επαγγελματικούς λόγους και το 10% για να επισκεφθεί φίλους και συγγενείς. Παραδοσιακά το 52% των Κινέζων προγραμματίζει το ταξίδι του με τη βοήθεια ενός τουριστικού πράκτορα και το 47% προχωρά σε κράτηση μέσω της ιστοσελίδας αεροπορικής εταιρείας.

Ο μέσος όρος των ταξιδιών τους στην Ελλάδα είναι 12 ημέρες, εκ των οποίων τις 4 τις αφιερώνουν στην Αθήνα. Πρόκειται, δε, για ταξιδιώτες υψηλής δαπάνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τέλος βιώσιμης ανάπτυξης: Οι ξενοδόχοι κατά της απόφασης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Τουρισμός |

Οι ξενοδόχοι στην αντεπίθεση: Προσφεύγουν κατά απόφασης δήμου για νέο τέλος

Το «τέλος βιώσιμης ανάπτυξης» που επιβάλει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποτελεί πρωτοφανή απόφαση, λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού