Τα στηρίγματά του προκειμένου να σταματήσει την πτωτική πορεία αναζητά και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει ανάμεσα στις συμπληγάδες ενός μοιρασμένου ταμπλό, προσπαθώντας να κρατηθεί κοντά στα υψηλά 13 ετών.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,15% στις 1.423,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 14,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.441,82 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,47% στις 1.225,74 μονάδες.
Συνέχεια της μεταβλητότητας
Για ακόμη μία συνεδρίαση η μεταβλητότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς, η οποία παλεύει να απορροφήσει τους κραδασμούς της αναδιάρθρωσης θέσεων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Τόσο το placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς, όσο και τα αποτελέσματα της Alpha Bank και της Eurobank, ήταν καλές αφορμές για να επιταχυνθεί η κατοχύρωση κερδών και η διανομή της ρευστότητας σε τίτλους που διαθέτουν πλέον τα εχέγγυα θετικών εξελίξεων.
Στο μεταξύ, η αγορά δεν περιμένει πολλά σήμερα από τον οίκο DBRS, αναφορικά με κάποια αλλαγή στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομία, αλλά αναμένει να δει την εκτίμηση σχετικά με τις επιδόσεις της. Και αυτό διότι τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο του ΑΕΠ δεν ήταν και τόσο θετικά, αιφνιδιάζοντας αρκετούς, καθώς τελικά ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τις προβλέψεις της κυβέρνησης. Έκλεισε στο 2%, έναντι της εκτίμησης του προϋπολογισμού για 2,4%.
Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον Ot.gr, την ελληνική αγορά την παρακολουθούν πλέον θεσμικά χαρτοφυλάκια που δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στα στοιχεία, όπως και στην ανάλυση αυτών, προκειμένου να αξιολογούν τακτικά τις θέσεις τους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με πιο βραχυπρόθεσμα funds που επιλέγουν να αξιοποιούν τις τάσεις, “αδιαφορώντας” για την εικόνα επιβράδυνσης που εμφάνισε η ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, εν μέρει και ως αποτέλεσμα του δυσμενούς εξωτερικού περιβάλλοντος αλλά και για εγχώριους λόγους.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Cenergy, Alpha Bank και Βιοχάλκο ασκούν πιέσεις στην αγορά με τις άνω του 1% απώλειες τους, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Πειραιώς, Eurobank, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Aegean, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Λάμδα, Motor Oil και ΔΕΗ.
Από την άλλη, σε θετικά εδάφη βρίσκονται οι Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Autohellas, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola. Χωρίς μεταβολή ειναι οι Quest και Ελληνικά Πετρέλαια.
Latest News
Μια ανάσα από τις 1.400 μονάδες το ΧΑ - Άλμα άνω του 9% για ΕΛΧΑ
Η πλειονότητα των τίτλων στο χρηματιστήριο Αθηνών εμφάνισε αρκετές αλλαγές στα πρόσημα μέχρι το τέλος που επικράτησαν οι θετικές τάσεις
Συντηρεί τα κέρδη το ΧΑ - Παραμένουν οι επιλεκτικές πιέσεις
Μπορεί να δείχνει το ΧΑ ότι μπορεί να συνεχίσει την αντίδραση που άρχισε χτες, αλλά η ορμή είναι σαφώς χαμηλότερη
Παλεύει μεταξύ πωλητών και αγοραστών το ΧΑ - Στηρίζει η ΕΛΧΑ
Με την αγορά να εξακολουθεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, η εστίαση παραμένει σε συγκεκριμένους τίτλους
Μπαίνει στον FTSE 25 η Optima Bank - Βγαίνει η Autohellas
Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο οίκος FTSE Russell
Έβγαλε αντίδραση το ΧΑ μετά από το πενταήμερο πρέσινγκ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,31% στις 1.384,60 μονάδες
Συντηρεί τα κέρδη του ΧΑ το άλμα του Τιτάν
Η αγορά προσπαθεί να διαπεράσει τα επίπεδα των 1.380 μονάδων και να βελτιώσει ελαφρώς την αρνητική τεχνική της εικόνα
Αντίδραση μετά τη βουτιά στο ΧΑ - Αγκάθι ο τζίρος
Η αγορά δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι από τις 12 Νοεμβρίου, όταν και άρχισε ένα πολυήμερο πτωτικό σερί
Τριπλό χτύπημα στο ΧΑ με απώλειες 4 δισ. σε δύο ημέρες
Οι πολιτικές εξελίξεις, τα νέα γεγονότα στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και το σενάριο για «πλαφόν» στο ρεύμα πλήττουν το Χρηματιστήριο Αθηνών
Στο «κόκκινο» ο Γενικός Δείκτης - Eurobank και Jumbo έσωσαν τις 1.390 μονάδες
Οι επενδυτές αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα και την έντονη ανησυχία τους για τις προεκτάσεις των πολιτικών εξελίξεων του σαββατοκύριακου
Κυριαρχούν οι πωλητές, δοκιμάζονται τα χαμηλά Οκτωβρίου στο ΧΑ
Το χρηματιστήριο ζυγίζει τον παράγοντα του πολιτικού κινδύνου