
Ανοδική διέξοδο φαίνεται ότι βρίσκει αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς με τη βοήθεια των δεικτοβαρών τίτλων καταφέρνει να απορροφήσει τις τραπεζικές πιέσεις και να αποκαταστήσει την επαφή με τις 1.400 μονάδες.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,37% στις 1.396,96 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 64,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.375,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,75% στις 1.193,64 μονάδες.
Έντονη μεταβλητότητα
Αν και βρέθηκε ακόμη και στις 1.386 μονάδες, η αντίδραση της πλειονότητας των τίτλων του FTSE 25 λειτουργεί θετικά σε μια αγορά που προσπαθούσε από το πρώτο λεπτό να βρει τις στηρίξεις έναντι των τραπεζικών πιέσεων. Πιέσεις που παραμένουν βέβαια, ειδικά στην Eurobank και στην Πειραιώς.
Εάν καταφέρει η αγορά να αντιδράσει πειστικά σήμερα θα έχει καταφέρει να ανατρέψει την πορεία της διόρθωσης που άρχισε χτες και θα έχει επιβεβαιώσει ότι σε περιόδους ανοδικής αγοράς (bull market) οι διορθώσεις είναι μικρές και σφοδρές, αποσυμφορώντας αρκετά γρήγορα τους ταλαντωτές. Βέβαια, για να μπορέσει να υπάρχει μια ευρείας έκτασης αντίδραση, θα πρέπει να απορροφηθούν και οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο, ειδικά η Πειραιώς, λόγω της διάθεσης των νέων μετοχών του placement στους ελληνικούς κωδικούς.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο γενικός δείκτης θα πρέπει να ανακτήσει τις 1.405 μονάδες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε αντίσταση. Και μπορεί, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η ανοδική τάση να παραμένει κραταιά, όμως το βραχυπρόθεσμο μοτίβο διαταράσσεται, καθώς μπορεί να δοκιμαστούν ακόμη τα επίπεδα στήριξης.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Σαράντης και Autohellas σημειώνουν κέρδη 3,17% και 3,07% αντίστοιχα, με την Coca Cola να είναι στο +2,13%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Jumbo, Quest, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Cenergy και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά οι Εθνική, Alpha Bank, Titan και Πειραιώς. Η Eurobank χάνει 2,22%.


Latest News

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Συντηρεί την ανοδική του κίνηση το ΧΑ
Η αγορά διατηρεί την ανοδική της τάση σήμερα, εντούτοις παραμένει το ερωτηματικό για το αν η εικόνα της είναι περισσότερο αποτέλεσμα αποχής των πωλητών ή επιφυλακτικότητας των αγοραστών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Οι 12 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ποια είναι τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται σε εταιρίες προκειμένου να εμπιστευθούν το Χρηματιστήριο και να εισαχθούν σε αυτό - Τι θα ισχύει για τα crypto

Αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών - «Bλέπει» και πάλι τις 1.700 μονάδες
Ο τζίρος είναι στα 21,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια - Άνοδο 0,93% καταγράφει και ο FTSE 25