Μετά το αναπάντεχο sell off της Δευτέρας, άρχισαν οι πρώιμες επανατοποθετήσεις. Η συναλλακτική δραστηριότητα παραμένει εξαιρετικά υψηλή.

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα λίγα 24ώρα στο ταμπλό.

Οι τρεις βασικοί δείκτες έχουν βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, καθώς έχασαν ξαφνικά τα επίπεδα στήριξης της βραχυπρόθεσμης ανοδικής τάσης.

Και μάλιστα, η εν λόγω απώλεια ήρθε αφενός με εξαιρετικά μεγάλο τζίρο, αφετέρου με τζίρο που διαχύθηκε στην πλειονότητα των τίτλων και δη των δεικτοβαρών.

Η συντονισμένη αυτή ενέργεια ρευστοποίησης έχει ως αποτέλεσμα να εγείρονται ανησυχίες για το πόσο πολύ “αναζητά” η αγορά μια μεγαλύτερη βύθιση, ώστε να αποσυμφορηθούν οι τίτλοι.

Οι περισσότεροι των οποίων έχουν επιτύχει νέα ιστορικά ή έστω υπερπολυετή υψηλά.

Εξάλλου, και ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε υψηλά 13 ετών.

Αναλυτικότερα ως προς τα επίπεδα στήριξης, ο ΓΔ απώλεσε τη ζώνη των 1405-1407, και κινείται με αντίσταση τα χαμένα αυτά επίπεδα εν είδει επιβεβαίωσης. Με ανοχή έως και το άνω όριο του νέου πλαγιοπτωτικού σχηματισμού στη ζώνη των 1430. Σημειώνεται ότι οι 1385 συνιστούν βάση, και κάτω από εκεί σημαίνεται καθαρό σημείο εξόδου από όποιες εναπομείνασες αγοραστικές θέσεις, καθώς απέδειξε την αξία του όλον τον Φεβρουάριο.

Ο Τραπεζικός Δείκτης εμφανίζεται ακόμα βαρύτερος, προφανώς λόγω ενδογενούς μεταβλητότητας. Το αντίστοιχο απωλεσθέν επίπεδο είναι οι 1220, με πρώτη επιβεβαίωση στις 1225 και ανοχή έως τις 1255. Προφανώς, οι εξελίξεις ως προς την αποεπένδυση του ΤΧΣ έχουν τη σημασία τους, και τα επίπεδα συναλλαγής των τίτλων στις ΑΛΦΑ, ΕΤΕ και ΠΕΙΡ θα ήταν καλό να διασωθούν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, ειδάλλως θα χτιστεί πολύ αρνητικό κλίμα διότι αναγεννάται το σενάριο της “παγίδας” λόγω ..εξωραϊσμού των αποτιμήσεων στο ταμπλό.

Πάντως, τα χρηματοοικονομικά των τραπεζών και η γνώμη όλων των αναλυτών παγκοσμίως δεν φαίνεται να συμφωνεί, με τις τιμές-στόχους να βρίσκονται πολύ υψηλότερα.

Τέλος, ο δείκτης μεγάλης κεφ/σης FTSE25 συνηγορεί με παρεμφερή συμπεριφορά. Οι 3425 μονάδες είναι η επιθετική αντίσταση, με ανοχή έως και τις 3490.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό, εμφανίστηκαν δυνάμεις εξισορρόπησης. Ο τζίρος ήταν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ασύμμετρα υψηλός, και προφανώς τα στοιχήματα είναι χοντρά. Άνευ ετέρου, αυτό που σίγουρα δεν άρεσε ήταν η κίνηση των τεσσάρων τραπεζικών μετοχών, που κινήθηκαν μόνιμα αδύναμα και σε αρνητικό έδαφος κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, εξαιρ. την ΕΤΕ.

Τα προσχήματα κράτησαν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΣΑΡ (με πολύ δυνατό αγοραστή και τζίρο τριπλάσιο του μεσου όρου).

Ειδική μνεία στο ..παρατράγουδο του +116% στο ΣΜΕ Ιουνίου της ΤΕΝΕΡΓ, το οποίο κατέγραψε στιγμιαία τιμή 36,80 ευρώ. Προφανώς από σφάλμα..

Latest News