Τη χρήση ανακυκλωμένης πρώτης ύλης σε ποσοστό 17% και κάλυψη ενεργειακών από ανανεώσιμες πηγές σε ποσοστό 20%, έχει επιτύχει ο όμιλος Πλαστικά Θράκης όπως τόνισε ο κ. Ιωάννης Σιδέρης, Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης (Chief Sustainability Officer) του ομίλου, μιλώντας από το βήμα του 2ο East Macedonia Thrace Forum.

Αναφερόμενος στην πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί η εταιρεία ο κ. Σιδέρης σημείωσε ότι είναι ένα μέτρο του κοινωνικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος και μέρος της κουλτούρας του ομίλου. «Πώς θα δημιουργούμε προϊόντα με περιβαλλοντική και κοινωνική αξία» και «πώς χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με εργαζόμενους, ανάμεσα στις εταιρείες του ομίλου, προμηθευτές, πελάτες και επενδυτές μας», υπογράμμισε.

City Hub Events Αλεξανδρούπολη – Πάιατ: Οι τρεις κινήσεις που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο

Σύμφωνα με τον CSO, ο όμιλος στην περιοχή απασχολεί περίπου 1000 εργαζόμενους, με πλήρη σεβασμό στις μειονότητες. «Σεβόμαστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής εντός της εταιρείας μας» είπε ο κ. Σιδέρης, υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος για την εταιρεία.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η εταιρεία επιδιώκει ακόμα και οι προμηθευτές της να είναι από την τοπική κοινωνία ώστε να επιστρέφεται άμεσα και έμμεσα αξία στην περιοχή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πόσο φιλικά είναι τα προϊόντα της εταιρείας στο περιβάλλον, ο κ. Σιδέρης αναφέρθηκε στην πολιτική πράσινης μετάβασης του ομίλου Πλαστικά Θράκης. Σημείωσε πως ποτέ ένα υλικό δεν είναι κατά του περιβάλλοντος αλλά σημασία έχει η χρήση του. Καθώς πάνω από το 80% της παραγωγής είναι τεχνικά υφάσματα, εξήγησε ότι αυτά τα υλικά μειώνουν το ανθρακικό αποτύπωμα καθώς χρησιμοποιούνται σε έργα οδοποιίας και κατασκευαστικά έργα, για θωράκιση κτιρίων, προσφέροντας το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσήλωση στην κυκλική οικονομία

Ο όμιλος Πλαστικά Θράκης είναι σταθερά προσηλωμένα στην κυκλική οικονομία, είπε ο κ. Σιδέρης αναφέροντας σχετική ειδική πλατφόρμα που έχει η εταιρεία, ότι χρησιμοποιεί σε ποσοστό 17% (άνω του μέσου όρου της χώρας) ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, ενώ επενδύει σε ΑΠΕ με τον φωτοβολταϊκό σταθμό Ξάνθης από τον οποίον προέρχεται το 20% των ενεργειακών αναγκών της.

Ειδική μνεία έγινε και στα θερμοκήπια της εταιρείας στην Ξάνθη που λειτουργούν με την υδροπονική μέθοδο και αξιοποιούν τη γεωθερμία της περιοχσής.

Στα θερμοκήπια υπάρχουν ειδικοί διάδρομοι όπου τα φυτά έρχονται σε άμεση επαφή με τα θρεπτικά συστατικά, ενώ η παραγωγική διαδικασία έχει zero αποτύπωμα, καθώς για τη θέρμανση των θερμοκηπίων αξιοποιείται το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής, η οποία επιλέχτηκε ειδικά λόγω αυτού του χαρακτηριστικού της. Από φωτοβολταϊκά καλύπτονται οι άλλες ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης και επιτυγχάνεται έτσι η μηδενική εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου.

Πρόκειται για ένα green deal είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σιδέρης προσθέτοντας ότι οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν κηπευτικά από την καλλιέργεια στο πιάτο τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Θεοδωρικάκος: Συνάντηση Σταύρου Καφούνη και εκπροσώπων του κλάδου της γουνοποιίας – Τι συζήτησαν
Επιχειρήσεις |

Συνάντηση Θεοδωρικάκου - Καφούνη με εκπροσώπους του κλάδου της γουνοποιίας - Τι συζητήθηκε

Ο υπουργός κατέγραψε όλα τα αιτήματα της επιτροπής και των πολιτικών εκπροσώπων της Δυτικής Μακεδονίας και δήλωσε της πρόθεση της κυβέρνησης να βοηθήσει τον κλάδο