
Ξεπέρασε τα 86 δολάρια το βαρέλι η τιμή του πετρελαίου Brent σήμερα Δευτέρα στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οριακά κάτω από τα 86 δολάρια κινείται στις αγορές που λειτουργούν αυτή την ώρα, επεκτείνοντας την αύξηση του 4% της προηγούμενης εβδομάδας, στη σκιά των πληγμάτων που κατέφερε η Ουκρανία σε ρωσικές ενεργειακές υποδομές.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για παράδοση Μαΐου αυξήθηκαν σε σύγκριση με της προηγούμενης Παρασκευής κατά 62 σεντς, ή 0,7%, στα 85,96 δολάρια το βαρέλι έως τις 12.19 ώρα Ελλάδος.
Το συμβόλαιο του Απριλίου για το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) που λήγει τις επόμενες μέρες αυξήθηκε κατά 70 σεντς, ή 0,9%, στα 81,74 δολάριαΤο πιο ενεργό συμβόλαιο παράδοσης Μαΐου διαπραγματεύτηκε στα 81,29 δολάρια.
Σαουδική Αραβία: Το 50% του ΑΕΠ από τομείς εκτός πετρελαίου
«Τα χτυπήματα στα ρωσικά διυλιστήρια πρόσθεσαν 2-3 δολάρια ανά βαρέλι στο ασφάλιστρο κινδύνου για το αργό πετρέλαιο την περασμένη εβδομάδα, το οποίο παραμένει σε ισχύ καθώς ξεκινάμε αυτή την εβδομάδα με περισσότερες επιθέσεις το σαββατοκύριακο», δήλωσε η Vandana Hari, ιδρύτρια της εταιρείας αναλύσεων της αγοράς πετρελαίου Vanda Insights.
Το Σάββατο, ένα από τα χτυπήματα της Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας πυροδότησε μια σύντομη πυρκαγιά στο διυλιστήριο Slavyansk στο Κασνοντάρ, το οποίο επεξεργάζεται περίπου 170.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα.
Μια ανάλυση του Reuters διαπίστωσε ότι οι επιθέσεις έθεσαν σε αδράνεια περίπου το 7% της ρωσικής ικανότητας διύλισης το πρώτο τρίμηνο. Τα συγκροτήματα διύλισης επεξεργάζονται και εξάγουν ακατέργαστες ποικιλίες προς διάφορες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ινδίας.
Το οικονομικό περιβάλλον
Η κύρια εστίαση αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στην πιθανή αντιστροφή της αυστηρής νομισματικής πολιτικής στις μεγάλες οικονομίες από κεντρικές τράπεζες.
Από το αποτέλεσμα της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Τρίτης και της Τετάρτης, οι αγορές περιμένουν σαφή μηνύματα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μειώσεων των επιτοκίων, δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG.
Η Fed πιθανότατα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτόν τον μήνα, ενώ η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου «είναι πλέον μια νομισματική νομίσματος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Τα χαμηλότερα επιτόκια θα τονώσουν τη ζήτηση στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, παρέχοντας υποστήριξη στις τιμές του πετρελαίου.


Latest News

Ξέφρενο ράλι στον χρυσό - Ξεπέρασε τα 3.100 δολάρια λόγω δασμών και αβεβαιότητας
Ο χρυσός ξεκίνησε την εβδομάδα με νέο ιστορικό ρεκόρ - Οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου παρά τις απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών στη Ρωσία
Επιφυλακτικοί είναι οι επενδυτές για το πετρέλαιο - Δεν τους κινητοποιούν αρκετά οι νέες απειλές Τραμπ

Commodities: Ιστορικά υψηλά κερδών για τους μεγαλύτερους traders ενέργειας
Τα κέρδη για το 2024 και το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα είναι χαμηλότερα από τα έτη έκρηξης 2022-2023 παραμένουν υψηλότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία

Τρίτη εβδομάδα κερδών για το μαύρο χρυσό
Οι δασμοί σε αγοραστές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα ήταν ο σημαντικότερος καταλύτης για την αγορά πετρελαίου

Πώς να επενδύσετε σε χρυσό - Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την αγορά
Για να επενδύσει κανείς σε χρυσό δεν είναι απαραίτητο να έχει μεγάλα κεφάλαια, ούτε να είναι ρέκτης των αγορών

Τρίτη σερί εβδομαδιαία άνοδο για το πετρέλαιο παρά τη σημερινή πτώση
Οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο και η αυξημένη αβεβαιότητα της πολιτικής των ΗΠΑ, επιβαρύνουν πολύ το κλίμα στην αγορά πετρελαίου

Προς υψηλό ενός μήνα οι τιμές του πετρελαίου - Τι προβλέπουν οι αναλυτές
Ισχυρότερος παράγοντας όλων για τις τιμές στο πετρέλαιο παραμένει η αβεβαιότητα που προκαλούν οι δασμοί Τραμπ

Νέο ιστορικό υψηλό για τον χρυσό
Ο χρυσός έχει σημειώσει 17 υψηλά ρεκόρ φέτος

Σκαρφαλώνουν οι τιμές του πετρελαίου
Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ και οι αυξανόμενες ανησυχίες για στενότερη παγκόσμια προσφορά ενισχύουν τις τιμές του πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού
Ενισχύονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο