
Με την Nvidia να συνεχίζει να δίνει τον τόνο στη Wall Street, οι αμερικανικοί δείκτες δέχονται πιέσεις σήμερα, εν αναμονή επίσης και των αποφάσεων της Federal Reserve.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,11% στις 38.832 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,23% στις 5.137 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,58% στις 16.005 μονάδες.
Σε «ρυθμιστή» κλίματος παραμένει και σήμερα η Nvidia, η οποία υποχωρεί περίπου 1,8%, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα νέα από το πρώτο της συνέδριο GTC. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jensen Huang αποκάλυψε το πιο πρόσφατο τσιπ AI της Nvidia, με την ονομασία Blackwell, το οποίο ανέδειξε ως σημαντικά πιο ισχυρό διάδοχο των τσιπ της που τροφοδοτούν μια πληθώρα λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, δεδομένου του ότι η μετοχή είχε σημειώσει ράλι περισσότερο από 78% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ενδεχομένως δελεάζει τους επενδυτές να κατοχυρώσουν κάποια κέρδη μετά την είδηση του νέου τσίπ.
Επίσης, η Super Micro Computer, ένας εκ των κύριων προμηθευτών για τη δημιουργία διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia, υποχωρεί περισσότερο από 9%. Οι μετοχές έχουν σημειώνει αύξηση άνω του 250% φέτος λόγω του ενθουσιασμού της τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα η μετοχή να προστεθεί στον S&P 500 τη Δευτέρα.
Το βλέμμα στη Fed
Παρόλα αυτά, η Wall Street αναμένει τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της Fed, η οποία θα ολοκληρωθεί με μια ανακοίνωση την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούν επί του παρόντος πιθανότητα 99% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η προσδοκία για μείωση τον Ιούνιο έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 55%.
«Η συνεδρίαση της Fed αυτής της εβδομάδας θα μπορούσε να καθορίσει την κατεύθυνση για την αγορά, ιδιαίτερα εάν η Fed δώσει το μήνυμα ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν σταθερά, έστω και για λίγο περισσότερο», ανέφερε ο επικεφαλής αναλυτής της LPL Financial, Quincy Krosby. «Αυτό θα μπορούσε να είναι ό,τι χρειάζεται για να επιτρέψει σε αυτή την αγορά να απορροφήσει κέρδη και να εδραιωθεί πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων».
Στα μάκρο της ημέρας, η έναρξη νέων κατοικιών και η έκδοση οικοδομικών αδειών επιταχύνθηκαν με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.
Οι ιδιόκτητες εκκινήσεις ανήλθαν συνολικά στα 1,521 εκατομμύρια τον μήνα, αυξημένες κατά 10,7% από τον Ιανουάριο και 5,9% από πέρυσι. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones εκτιμούσαν ότι δεν θα ξεπερνούσαν τα 1,43 εκατ.


Latest News

Συντηρείται η αβεβαιότητα στη Wall Street με το βλέμμα στις ανακοινώσεις Τραμπ
Η Wall Street αναμένει από τον Λευκό Οίκο να αποκαλύψει τους αμοιβαίους δασμούς σε αγαθά από όλες σχεδόν τις χώρες
![Δασμοί Τραμπ: Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν το χειρότερο τρίμηνο από το 2022 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Πώς οι δασμοί Τραμπ «βυθίζουν» τις αμερικάνικες μετοχές [γράφημα]
Καθώς οι τράπεζες της Wall Street και οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι δασμοί του Τραμπ προς τους εμπορικούς εταίρους θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη

Wall Street: Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο, αφού άγγιξε το ιστορικό χαμηλό 6μήνου
Ο S&P 500 στη Wall Street ανέστρεψε τις απώλειες για να διαπραγματευτεί ελαφρώς υψηλότερα - Nευρικότητα φέρνουν στους traders οι δασμοί Τραμπ

Στη Wall Street η σκυτάλη της παγκόσμιας πτώσης
Η προοπτική εφαρμογής δασμών οδηγεί στο «κόκκινο» τις αγορές

Στο «κόκκινο» οι παγκόσμιες αγορές - Οι δασμοί του Τραμπ «έπνιξαν» το ισχυρό ξεκίνημα της εβδομάδας
Από τις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ασία, οι αγορές κινήθηκαν αρνητικά στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων - Μεγάλοι χαμένοι οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ήπια πτωτικά η Wall Street, προσπαθεί να συντηρήσει τα κέρδη της εβδομάδας
Τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών ρίχνει και πάλι τις προσδοκίες για τα περιθώρια χαλάρωσης της πολιτικής της Federal Reserve

Ακόμη μια μέρα απωλειών στη Wall Street - Υποχώρησαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, άντεξε η Tesla
Αρκετοί αναλυτές της Wall Street θεωρούν ότι η Tesla θα επωφεληθεί σχετικά από τους δασμούς του Τραμπ, με τη μετοχή να ανεβαίνει 1,5% σήμερα

Υπό πίεση σήμερα η Wall Street -Απώλειες σε τεχνολογία και αυτοκινητοβιομηχανίες
Νέο κεφάλαιο αβεβαιότητας οι δασμοί Τραμπ στα αυτοκίνητα

Αβεβαιότητας συνέχεια στη Wall Street λόγω Τραμπ - Απότομη πτώση στους τρεις βασικούς δείκτες
Οι μετοχές των μεγάλων κατασκευαστών τσιπ της Wall Street, Nvidia και Broadcom σημείωσαν απότομη πτώση

Νευρικότητα στη Wall Street, αναζητά σαφήνεια από τον Τραμπ
H Wall Street να δείχνει ότι έχει μπερδευτεί με τις νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου