
Πάνω από τις 41.000 μονάδες και σε νέα ιστορικά υψηλά βρέθηκε ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας, με τους επενδυτές να βλέπουν ότι ο πληθωρισμός της χώρας επιταχύνθηκε τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι άλλες αγορές της Ασίας υποχώρησαν.
Ο πληθωρισμός της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο ανήλθε στο 2,8%, από το 2,2% που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο. Ο δομικός πληθωρισμός — ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων — ήταν στο 2,8% σε σύγκριση με 2% τον προηγούμενο μήνα.
Η BOJ, στη δήλωσή της για τη νομισματική πολιτική την Τρίτη ανέφερε ότι «ο στόχος σταθερότητας τιμών του 2% θα επιτευχθεί με βιώσιμο και σταθερό τρόπο», με τις αγορές να βλέπουν ότι η οικονομία της χώρας σταδιακά «θερμαίνεται» και βγαίνει από τη μακρά περίοδο της στασιμότητας.
Στο τέλος όμως ο Nikkei μάζεψε στο 0,18% τα κέρδη του, κλείνοντας εν τέλει στις 40.888,43 μονάδες. Ο Topix σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ, κερδίζοντας 0,61% στις 2.813,22 μονάδες.
Οι υπόλοιποι δείκτες
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε βουτιά έως και 3%, παρασυρμένος από τις μετοχές των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά αντιστάθμισε τις απώλειες και υποχώρησε κατά 1,88%. Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 1,01% και έκλεισε στις 3.545 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε κατά 3,18%, με τις μετοχές της Li Auto να σημειώνουν βουτιά 10,44%, αφού ο κατασκευαστής EV μείωσε τις προβλέψεις για τις παραδόσεις του πρώτου τριμήνου.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με πτώση 0,23% στις 2.748,56 μονάδες μετά την ισχυρή άνοδο της Πέμπτης, ενώ ο Kosdaq, μικρής κεφαλαιοποίησης, έκλεισε με πτώση 0,03% στις 903,98 μονάδες.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,15% στις 7.770,6 μονάδες, ενώ ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν διαπραγματεύτηκε με οριακές διακυμάνσεις μετά την αύξηση του επιτοκίου της κεντρικής τράπεζας.


Latest News

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο

Δεύτερη μέρα ισχυρών κερδών για τον Stoxx 600 - «Στο πράσινο» οι ευρωαγορές
Οι κλάδοι των ακινήτων και των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου