
Ένα νέο υποβρύχιο καλωδιακό δίκτυο στις Φιλιππίνες αναμένεται να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα νησιά της χώρας.
Το έργο της τοποθέτησης του υποβρύχιου καλωδιακού δίκτυου (PDSCN) είναι ένα κοινό έργο που ανήκει κατά πλειοψηφία στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών IPS, εισηγμένη στο Τόκιο, καθώς και στους παρόχους των Φιλιππίνων Globe Telecom και Eastern Telecommunications. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Απρίλιο.
Κομισιόν: Επανέναρξη των συνομιλιών ΕΕ με Φιλιππίνες για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου
Το δίκτυο μήκους 2.500 χιλιομέτρων “είναι πραγματικά μια αλλαγή παιχνιδιού στην προσπάθεια των Φιλιππίνων να είναι μεταξύ των ίσων όσον αφορά τη διασύνδεση στο διαδίκτυο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό”, δήλωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ferdinand Marcos Jr. σε τελετή έναρξης τον περασμένο Φεβρουάριο.
Η InfiniVAN, η Globe και η Eastern Telecommunications έχουν επενδύσει συνολικά 150 εκατομμύρια δολάρια στο δίκτυο, το οποίο εκτείνεται από το νησί Λουζόν στα βόρεια έως το Μιντανάο στο νότο. Οι σύνδεσμοι μεταξύ διαφορετικών τμημάτων ενισχύθηκαν ώστε να μπορούν να αντέχουν τα γρήγορα ρεύματα στα νερά.
Μεγάλες πόλεις όπως η Μανίλα και το Κεμπού έχουν ήδη σχετικά σταθερή πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, οι Φιλιππίνες αποτελούνται από περισσότερα από 7.100 νησιά και οι πιο απομακρυσμένες περιοχές συχνά δεν έχουν σταθερές συνδέσεις. Το νέο καλωδιακό δίκτυο θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και να τονώσει την ανάπτυξη σε εθνικό επίπεδο.
H «βιομηχανία» των τηλεφωνικών κέντρων
Οι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι το δίκτυο θα επιτρέψει στον τομέα της εξωτερικής ανάθεσης επιχειρηματικών διαδικασιών να επεκταθεί πέρα από τις μεγάλες πόλεις. Εταιρείες από όλο τον κόσμο λειτουργούν τηλεφωνικά κέντρα στις Φιλιππίνες, εκμεταλλευόμενες τον μεγάλο αγγλόφωνο πληθυσμό και το χαμηλότερο κόστος εργασίας.
Ο τομέας BPO των Φιλιππίνων κέρδισε 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε συνολικά έσοδα και απασχόλησε 1,7 εκατομμύρια το 2023, σύμφωνα με βιομηχανικό όμιλο. Πολλοί παίκτες εδρεύουν στη Μανίλα, το Κεμπού και άλλες μεγάλες πόλεις, καθώς οι εργαζόμενοι χρειάζονται αξιόπιστη πρόσβαση σε διαδικτυακά δεδομένα πελατών.
Οι αυξανόμενοι μισθοί οδήγησαν ορισμένους στο ενδεχόμενο μετεγκατάστασης, αν και η ανεπαρκής τηλεπικοινωνιακή υποδομή τους εμπόδισε. Οι περιφερειακές κυβερνήσεις καλωσόρισαν το PDSCN για τις δυνατότητες δημιουργίας θέσεων εργασίας.
«Θα είμαστε επίσης σε θέση να παρέχουμε ταχύτερο Διαδίκτυο [και] πιο αποτελεσματικές ψηφιακές υπηρεσίες σε Φιλιππινέζους που βρίσκονται τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές της χώρας», είπε ο πρόεδρος Φ. Μάρκος.


Latest News

Αύξηση εσόδων και κερδών για τη General Dynamics στο πρώτο τρίμηνο
Η General Dynamics ανακοίνωσε, για το πρωτο τρίμηνο, έσοδα 12,2 δισ. δολαρίων και κέρδη ύψους 994 εκατ. δολαρίων

Χρυσά μπόνους 80 εκατ. δολ. μοίρασε η Goldman Sachs σε Σόλομον και Γουόλντρον
Η πρόταση για το μπόνους στην ηγεσία της Goldman Sachs πυροδότησε διαμάχη ιδίως για το ύψος του ποσού

Τεράστια η ζημιά απο τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις Τραμπ, λέει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin, προειδοποίησε ότι οι «ασταθείς και απρόβλεπτες» ενέργειες του Λευκού Οίκου υπονομεύουν τις επιχειρήσεις

Ο Τραμπ εξετάζει μειώσεις στους δασμούς που επέβαλε στην Κίνα
Σε δημοσίευμα της WSJ σημειώνεται ότι οι δασμοί στην Κίνα πιθανότατα θα μειωθούν σε περίπου 50% με 65%

Απογοητευμένοι οι Αμερικανοί από την οικονομική πολιτική Τραμπ - H δημοσκόπηση του Reuters
Οι Αμερικανοί εξέλεξαν τον Ντόναλντ Τραμπ με την ελπίδα να ενισχύσει την οικονομία, αλλά 3 μήνες μετά την ορκομωσία του πολλοί φαίνονται απογοητευμένοι
![ΔΝΤ: Καμπανάκι για δημόσιο χρέος από δασμούς και αμυντικές δαπάνες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/30859482_Sharone-perlstein-microfinanace-debt-800x500_c-600x375-1-1.jpg)
Καμπανάκι ΔΝΤ για δημόσιο χρέος από δασμούς και αμυντικές δαπάνες - Τι λέει για την Ελλάδα [γράφημα]
Το ΔΝΤ προβλέπει πλέον ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα αυξηθεί κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες φέτος

Ποιοι θα καλύψουν τις θέσεις εργασίας στον αμερικανικό χάλυβα;
Τι θα χρειαστεί για να επιτύχει το όραμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για έναν ανεπτυγμένο βιομηχανικό τομέα στις ΗΠΑ

H Vetanda σχεδιάζει την εισαγωγή στο χρηματιστήριο για να αναπτυξει ορυχείο χαλκού στη Ζαμπια
H Vetanda χρειάζεται ένα δισ. δολ. για να αναπτύξει το ορυχείο χαλκού στη Ζάμπια - Ελπίζει ότι σε μια πενταετία θα παράγει 300.000 τόνους χαλκού ετησίως

Προειδοποίηση Νάγκελ - Ορατός ο κίνδυνος ύφεσης στη Γερμανία λόγω δασμών
Η Ευρώπη «βρίσκεται σε στάσιμη κατάσταση», είπε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας Γιοαχίμ Νάγκελ, προσθέτοντας ότι για τη χώρα του είναι ορατός ο κίνδυνος ύφεσης.

Διαπλοκή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ; Γιατί ξεκίνησε έρευνα κατά του ιδρυτή του
Ανώνυμη επιστολή οδήγησε τον ιδρυτή του, Κλάους Σβαμπ, σε παραίτηση