
Το ζήτημα ασυλίας του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή παραμένει έντονα στην επικαιρότητα, με την αντιπολίτευση να ζητεί να αρθεί η ασυλία του με σκοπό να διερευνηθούν οι ευθύνες του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών από τον φυσικό του δικαστή.
Μιλώντας στο MEGA το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χαρά Καφαντάρη κάλεσε τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να αρνηθεί την ασυλία του και να μπορέσει να δικαστεί πραγματικά από την ελληνική δικαιοσύνη.
«Το πόρισμα της ευρωπαίας εισαγγελέα μιλάει για κακουργηματική απάτη σχετικά με το θέμα της 717. Η σύμβαση και να μην είχε ολοκληρωθεί υπήρχαν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες καταργήθηκαν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εδώ έχουμε ένα τραγικό γεγονός. Λέω ότι 717 πρέπει να ολοκληρωθεί αλλά δεν είναι η αιτία, μόνον, που δεν έγινε η σύγκρουση», ανέφερε η Χαρά Καφαντάρη.
Παράλληλα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «αναπαράγεται από στελέχη της ΝΔ ότι δήθεν η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί κλπ. Υπάρχει η κραυγή των συγγενών των ανθρώπων οι οποίοι χάθηκαν. Για να βρουν το δίκιο τους πήγαν στην Ευρώπη. Η Επιτροπή Αναφορών είπε ότι θα διερευνηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Το να βάζεις κολλήματα και να προστατεύεις έναν υπουργό σου. Προστατεύει η κυβέρνηση τον κ. Καραμανλή μέχρι στιγμής. Εμείς έχουμε μια ξεκάθαρη θέση. Να πάνε στη δικαιοσύνη τα ζητήματα, να ερευνηθούν, να αρθεί η ασυλία του κ. Καραμανλή. Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα και για το μπάζωμα».
«Ο Καραμανλής δεν έπρεπε να ήταν υποψήφιος ως βουλευτής»
Από την πλευρά του ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Μουλκιώτης υπογράμμισε στο MEGA ότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν θα έπρεπε να ήταν υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές.
«Είναι ένα τραγικό συμβάν το οποίο έχει υπάρξει και βλέπω διάφορα επιχειρήματα προκειμένου να θεμελιώσουμε κάποιες καταστάσεις που δε νομίζω να έχουν σχέση με αυτό το οποίο έχουμε δει ως ελληνική κοινωνία και με τον πόνο αυτών των ανθρώπων», ανέφερε ο Γιώργος Μουλκιώτης.
Ακολούθως πρόσθεσε πως ο τρόπος που επέλεξε η κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα αυτής της τραγωδίας δεν είναι μοναδικός, έχει προηγηθεί και άλλο.
«Ήμουν μέλος στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές. Όταν φτάσαμε σε σημείο να εξετάσουμε μάρτυρες υπήρξε πλήρης άρνηση από την πλευρά της πλειοψηφίας να εξεταστούν. Φτάσαμε στο σημείο γυναίκα μάρτυρας η οποία είχε κληθεί, να είναι στην Κύπρο, να ζητήσουμε να έρθει στην Ελλάδα και η πλειοψηφία είπε όχι. Βλέπω σχέδιο της κυβέρνησης που δε θέλει να ανοίξει το θέμα και να μην πάμε σε προκαταρκτική. Θέλει να κουκουλώσει ευθύνες. Ο κ. Μητσοτάκης έπρεπε να μην είχε επιτρέψει στον κ. Καραμανλή να είναι πάλι υποψήφιος, η πολιτική ευθύνη είναι ενιαία, δεν τη χωρίζουμε», κατέληξε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
«Με στενοχωρεί η μετονομασία της τραγωδίας σε έγκλημα»
Η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε στο MEGA πως για τα Τέμπη, αυτό που τη στεναχωρεί, «είναι η εκμετάλλευση αυτής της τραγωδίας, η μετονομασία της τραγωδίας σε έγκλημα. Μετονομάζουμε με πολύ μεγάλη ευκολία ως εγκληματίες πολιτικά πρόσωπα στο ανώτατο επίπεδο. Έγινε μια πολύ σοβαρή τραγωδία, χάθηκαν συνάνθρωποί μας, όπως έγινε στο Μάτι, στο Μάνδρα, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε τραγωδία».
Στη συνέχεια τόνισε ότι «από το να καταλογίσουμε πολιτικές ή ποινικές ευθύνες σε εκείνους που αναλογούν, είναι τελείως διαφορετικό από το να το εκμεταλλεύονται αυτό το θέμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκειμένου να κερδίσουν οφέλη. Κάνει μια ζημιά στη Δημοκρατία, αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ενοχής του Κώστα Αχ. Καραμανλή, όσον αφορά τις ποινικές ευθύνες. «Υπάρχει πολιτική ευθύνη, την ανέλαβε από την πρώτη στιγμή. Για να υπάρξει ένδειξη ποινικής ευθύνης αυτό το έργο έχει αποκλειστικό ρόλο η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Επανεξελέγη από τον ελληνικό λαό, που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. (…) Ο κ. Σπίρτζης κάνει μια κίνηση επικοινωνιακή», συμπλήρωσε.
Τέλος, για την επανεκλογή του πρώην υπουργού στις Σέρρες, η Ελίζα Βόζενμπεργκ υπογράμμισε πως «αν δεν έχει καμία ευθύνη ποινική και έχει μια πολιτική και έχει αφήσει το πόστο του τι σημαίνει; Να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα σαν να παραδέχεται ότι είχε προσωπικές ευθύνες;».
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:


Latest News

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ των νέων επιχειρήσεων ενημερώνει η ΑΑΔΕ
Σε τροποποίηση του χρόνου υποβολής προχωρά η ΑΑΔΕ τις για νεοσύστατες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας τους

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος η Λεπέν
Η πρόταση της εισαγγελίας για τη Μαρίν Λεπέν περιλαμβάνει τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Πυρά από την Ενωση Δικαστών - Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για πρωτοφανή δείγμα έλλειψης σεβασμού από την πλευρά της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και τον διάλογο

Με άδεια επί πληρωμή η επίσκεψη Ευρωπαίων στη Βρετανία - Οι νέοι κανόνες
Το ταξίδι προς τη Βρετανία αλλάζει για τους Ευρωπαίους, καθώς από την Τετάρτη θα απαιτείται η έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής άδειας - Οι εξαιρέσεις σε Χίθροου και Μάντσεστερ

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Ψηφιακά όπλα για την απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο φέρνει η συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών

Greece Launches New Unemployment Benefit
This system calculates the benefit amount under both the current and new frameworks, ensuring recipients receive either the same or a higher amount under the pilot scheme.

Τι θα ισχύει για τις ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου
Οι νέες ώρες κοινής ησυχίας που τίθενται σε ισχύ εν όψει του καλοκαιριού θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου – Τα έξι σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες