
Ως η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ασίας αναδεικνύεται η Σιγκαπούρη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας του 2024 που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.
Η πόλη-κράτος κατέλαβε την 30ή θέση σε σύνολο 143 χωρών του κόσμου που έλαβαν μέρος στη μελέτη.
Στην κορυφή της λίστας φέτος είναι η Φινλανδία, ακολουθούμενη από τη Δανία και την Ισλανδία.
Τέιλορ Σουίφτ: Πόσα πληρώθηκαν από τον κρατικό κορβανά της Σιγκαπούρης οι συναυλίες της
Η Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας είναι μια κοινή προσπάθεια μερικών από τους κορυφαίους ερευνητές και επιστήμονες της ευημερίας στον κόσμο. Η κατάταξη της ευτυχίας σε αυτή τη μελέτη υποστηρίζεται από δεδομένα από τη δημοσκόπηση της Gallup World, η οποία μετρά τις εκτιμήσεις του μέσου όρου ζωής των ατόμων, που ελήφθησαν σε διάστημα τριών ετών από το 2021 έως το 2023.
Οι 10 καλύτερες βαθμολογίες ευτυχίας στην Ασία:
- Σιγκαπούρη
- Ταϊβάν
- Ιαπωνία
- Νότια Κορέα
- Φιλιππίνες
- Βιετνάμ
- Ταϊλάνδη
- Μαλαισία
- Κίνα
- Μογγολία
Οι ειδικοί ανέλυσαν επίσης δεδομένα έξι βασικών παραγόντων: κατά κεφαλήν ΑΕΠ, προσδόκιμο υγιούς ζωής, κοινωνική στήριξη, ελευθερία, γενναιοδωρία και αντίληψη για τη διαφθορά. Η έρευνα σε αυτούς τους τομείς παρείχε μια βαθύτερη εικόνα και πιθανές εξηγήσεις για τις υποκειμενικές αξιολογήσεις ποιότητας ζωής που έδωσαν οι άνθρωποι στις διάφορες χώρες.
«Αυτοί οι παράγοντες βοηθούν να εξηγηθούν οι διαφορές μεταξύ των χωρών, ενώ οι ίδιες οι κατατάξεις βασίζονται μόνο στις απαντήσεις που δίνουν οι άνθρωποι όταν τους ζητείται να βαθμολογήσουν τη ζωή τους», σχολιάζει το World Happiness Report.
Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για τους έξι παράγοντες προήλθαν από οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Παγκόσμια Δημοσκόπηση του Gallup.
Άγνωστη η διαφθορά
«Η Σιγκαπούρη πήγε πολύ καλά όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μια από τις υψηλότερες κατάταξης στο σύνολο δεδομένων μας», δήλωσε στο CNBC ο Shun Wang, συν-συγγραφέας και συντάκτης της Έκθεσης Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2024.
Η Σιγκαπούρη είναι επίσης πολύ καλή όσον αφορά την αντίληψή της για τη διαφθορά… χαμηλότερη μεταξύ όλων των χωρών στα δεδομένα της μελέτης.
«Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είναι πραγματικά καθαρή και ο λαός της έχει πραγματικά πολύ χαμηλή αντίληψη για τη διαφθορά… ακόμη χαμηλότερη, ξέρετε, από τη Δανία ή τη Νορβηγία», πρόσθεσε ο Wang.
Η Δανία και η Νορβηγία κατέλαβαν τη 2η και 7η θέση, αντίστοιχα, στη φετινή έκθεση.
Επιπλέον, η Σιγκαπούρη «τα καταφέρνει ιδιαίτερα στη δημιουργία προσδόκιμου υγιούς ζωής, τόσο μεγάλης σε διάρκεια ζωής όσο και σε υγεία», σύμφωνα με τον Jan-Emmanuel De Neve, Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Ευημερίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συντάκτη της Έκθεσης Παγκόσμιας Ευτυχίας για το 2024.
Παρόλα αυτά, η Σιγκαπούρη κατατάσσεται χαμηλότερα όσον αφορά την αντιληπτή κοινωνική της υποστήριξη, την ελευθερία σε επιλογές ζωής και τη γενναιοδωρία.


Latest News

Σενάρια διαδοχής μετά την πτώση πωλήσεων - Ακόμη ένα πλήγμα για την LVMH
Η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το ποιος θα αναλάβει τα ηνία της LVMH, είναι αυτή που έχει αρχίσει να επιβαρύνει την εικόνα του ομίλου

Η αντίσταση του Χάρβαρντ στα νέα ήθη Τραμπ θα του κοστίσει 9 δισ. δολάρια
Μετά από εβδομάδες που δήλωνε πρόθυμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Τραμπ για την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού», ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Άλαν Γκάρμπερ, διάδοχος της Κλοντίν Γκέι που παραιτήθηκε έχοντας δεχθεί αφόρητες πιέσεις λόγω τω αντισημιτικών σχολίων της, φαίνεται ότι έφτασε… στα όριά του με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια. Ο Γκάρμπερ υποστήριξε […]

Γιατί ο Ντίμον πουλά μετοχές της JPMorgan
Ο CEO της JPMorgan ξεκίνησε από το περασμένο έτος να εκφορτώνει μετοχές της τράπεζας

Η Nissan μειώνει την παραγωγή των μοντέλων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, λόγω δασμών
Η Nissan είναι πιο εκτεθειμένη από ορισμένους άλλους ανταγωνιστές της

Ημιαγωγοί και φάρμακα ο επόμενος στόχος Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει επίσης ότι σκέφτεται «κάτι να βοηθήσει τις εταιρείες αυτοκινήτων»

Στο τραπέζι ακόμη και μία «έκπληξη» από την ΕΚΤ - Τι «βλέπει» η SoGen
Η Societe Generale δεν αποκλείει να μειωθεί το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρη η «έξοδος» από την περιοριστική νομισματική πολιτική

Ανακατεύει το ΔΣ η Intel - Μεγάλες αλλαγές αναμένονται τον Μάιο
Η Intel αναδομεί την διοίκηση σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της τελευταίας τετραετίας

Δασμοί Τραμπ: Ο εμπορικός πόλεμος καταρρίπτει τις ελπίδες για αναβίωση της πολυτελείας το 2025
Οι δασμοί ΗΠΑ-Κίνας φαίνεται ότι θα καταδικάσουν τη βιομηχανία σε άλλη μια δύσκολη χρονιά

Τα 10 πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου
Οι αερομεταφορές έχουν ανακάμψει και επισήμως πλέον

Δασμοί Τραμπ: Προκαλούν συσσώρευση εισαγόμενων αυτοκινήτων σε αμερικανικά λιμάνια
Στέλεχη προειδοποιούν ότι οι δασμοί μπορεί να κάνουν την κατάσταση «αρκετά άσχημη» σε λίγες εβδομάδες