Για τη σημασία της επίσκεψής του στον Καναδά που είναι η πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού έπειτα από σχεδόν 41 χρόνια, την οικονομική σχέση μεταξύ των δύο χωρών, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και Καναδά αλλά και την αλλαγή του οικονομικού προφίλ της χώρας μας, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CTV και τη δημοσιογράφο Vassy Kapelos.

Θεαματική πρόοδο βλέπει στην οικονομία ο Μητσοτάκης, ενώ η ακρίβεια μαστίζει τα νοικοκυριά

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε επίσης ότι «είμαστε μια σημαντική πύλη εισόδου για το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), όχι μόνο για την ελληνική αγορά, αλλά και για τα Βαλκάνια, για την Ανατολική Ευρώπη. Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να προμηθεύσουμε ακόμα και την Ουκρανία».

Επεσήμανε ακόμη ότι οι δύο χώρες μοιράζονται πολλές αξίες και συνεργάζονται σε πολλά επίπεδα, ενώ ερωτώμενος σχετικά απάντησε για τη στήριξη της Ουκρανίας αλλά και για το ύψος των αμυντικών δαπανών.

«Ειδικά για τις ευρωπαϊκές χώρες, πιστεύω ότι αυτό είναι επιτακτικό για να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ότι θα είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και ότι πρέπει όχι μόνο να δαπανήσουμε περισσότερα αλλά και να είμαστε σε θέση να κινηθούμε πιο έξυπνα όσον αφορά τις αμυντικές μας δαπάνες. Αυτό, φυσικά, σχετίζεται επίσης με τη δυνατότητα εξορθολογισμού των κανόνων προμηθειών όσον αφορά τις αγορές αμυντικού εξοπλισμού. Αυτό σημαίνει καλύτερη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών αμυντικών βιομηχανιών. Στο τέλος της ημέρας, το ΝΑΤΟ είναι τόσο ισχυρό όσο το άθροισμα των μερών του. Και όσο περισσότερα δαπανά κάθε χώρα για την άμυνα, τόσο ισχυρότερο θα είναι», είπε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ