Τα έσοδα από την ηχογραφημένη μουσική στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 44% το 2023 σε σύγκριση με το 2022. Αυτό ανακοίνωσε η Βουλγαρική Ένωση Μουσικών Παραγωγών (BAMP), μετά τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωνογραφικής Βιομηχανίας που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η συνολική αξία της μουσικής αγοράς της Βουλγαρίας ανήλθε σε 16,9 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό τοποθετεί τη χώρα στην 53η θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως από τις συνολικά 70 χώρες. Η Βουλγαρία αναγνωρίστηκε ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως, επισήμανε η ένωση.

Αύξηση σε όλους τους τομείς

«Αυτή η άνοδος οφείλεται στη σημαντική αύξηση που καταγράφηκε σε όλους τους τομείς, μεταξύ άλλων στις πωλήσεις φυσικών μέσων και στα έσοδα από τη διαχείριση των δικαιωμάτων, όμως κυρίως από τη μεγάλη αύξηση των εσόδων από τις υπηρεσίες streaming. Το 2023, τα έσοδα αυτά αντιστοιχούσαν στο 59% της μουσικής αγοράς της Βουλγαρίας και κατέγραψαν ανάπτυξη ύψους 65,6% σε σύγκριση με το 2022», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της BAMP Πέτια Τοτσάροβα.

Σύμφωνα με την ίδια, η ανάπτυξη στα έσοδα streaming οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τις επί πληρωμή συνδρομές, τα οποία σχεδόν διπλασιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες και τώρα αντιπροσωπεύουν το 72% των συνολικών εσόδων από υπηρεσίες streaming.

Τα έσοδα από τα φυσικά μέσα αυξήθηκαν κατά 13,4%, σύμφωνα με την έκθεση της IFPI. Αυτή η τάση είναι ορατή επίσης και στη βουλγαρική αγορά μουσικής. Σε αντίθεση με το 2022, όταν καταγράφηκε μια πτώση ύψους 5% στις πωλήσεις CD, το 2023 αυτό το τμήμα της αγοράς κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις φυσικών μέσων στη Βουλγαρία, ήτοι 76.9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Ασφάλιστρα υγείας: Στην αντεπίθεση οι ασφαλιστικές – Βάζουν θέμα ΣΔΙΤ στα δημόσια νοσοκομεία
Plus |

Στην αντεπίθεση οι ασφαλιστικές για τα ασφάλιστρα υγείας – Ζητούν τιμοκατάλογο και είσοδο στα δημόσια νοσοκομεία

Μετά τις αποκαλύψεις του ΟΤ για τα ασφάλιστρα υγείας, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών ζητά μέτρα για το άνοιγμα του ανταγωνισμού με τα ιδιωτικά νοσοκομεία

«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη
Tέχνη και Ζωή |

«Η σύνοδος των τριών κρίσεων: 2014-2022» – Το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Πετράκη

Η Ελλάδα μετά την βαριά κρίση του 2010-2014, που συνεχίστηκε ουσιαστικά μέχρι το 2017 και τυπικά μέχρι τον Αύγουστο του 2022 πέρασε όπως όλος ο κόσμος, τον Covid-19 και την ενεργειακή κρίση και το Ουκρανικό.