
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι «οι δράστες της επίθεσης σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές». Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η σφαγή «εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκστρατεία εκφοβισμού από την Ουκρανία».
Διάγγελμα Πούτιν: Προς την Ουκρανία προσπάθησαν να διαφύγουν οι δράστες
«Αυτή η φρικαλεότητα μπορεί να είναι απλώς ένας κρίκος σε μια ολόκληρη σειρά προσπαθειών εκείνων που βρίσκονται σε πόλεμο με τη χώρα μας από το 2014 από τα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου», προσθέτει. Αναφέροντας πως θα βρουν και αυτούς που έβαλαν τους δράστες να επιτεθούν στη Μόσχα.
Οι ισχυρισμοί ότι η Ουκρανία εμπλέκεται με κάποιον τρόπο στην επίθεση της Μόσχας έχουν απορριφθεί ευρέως από τους αναλυτές. Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτοί που σχεδίασαν την επίθεση ήλπιζαν να σπείρουν τον πανικό και τη διχόνοια στην κοινωνία».
Νεκροί, τραυματίες και συλληφθέντες έως τώρα
Σύμφωνα με τους επίσημους καταλόγους, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης είναι 182 άτομα. Από αυτά, τα 101 άτομα νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία, 61 βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε εξωτερικά ιατρεία, ενώ 20 άτομα βρίσκονταν στη στήλη «εξιτήριο».
Νωρίτερα την Κυριακή, η Ερευνητική Επιτροπή ανέφερε ότι 137 άτομα έπεσαν θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall. Σύμφωνα με την υπηρεσία, 62 σοροί δολοφονημένων πολιτών έχουν πλέον ταυτοποιηθεί. Τρία εκ των θυμάτων είναι παιδιά. Ανεπίσημα το RT και έτερο κανάλι της Ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης, αναφέρει πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 143.
Επτά άνδρες, οι οποίοι κατηγορούνται για τη διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης, εμφανίστηκαν χθες το βράδυ στο δικαστήριο με τους τέσσερις να φέρουν σημάδια σοβαρού ξυλοδαρμού και τον έναν να έχει κομμένο το δεξί λοβό του αυτιού που του τον έδωσαν να τον φάει.
Ο Πούτιν λαμβάνει αναφορές από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, «η ουκρανική πλευρά είχε προετοιμάσει ένα παράθυρο στα σύνορα ειδικά για να διαφύγουν απαρατήρητοι οι τρομοκράτες».
Στις 23 Μαρτίου, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, ο πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής Αλεξάντερ Μπαστρίκιν και ο διευθυντής της Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζολότοφ ενημέρωσαν τον πρόεδρο για την έρευνα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση.
«Ο πρόεδρος λαμβάνει εκθέσεις από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Πηγή:in.gr


Latest News

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».

«Έξυπνο» φανάρι καταγράφει όσους περνούν με κόκκινο
Η πρώτη ψηφιακή κάμερα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πιλοτικά στον Άλιμο – Προς το παρόν οι παραβάσεις όσων περνούν το κόκκινο φανάρι καταγράφονται χωρίς την επιβολή προστίμων

Κοινά διόδια για Ελλάδα και Σερβία
Ηλεκτρονική πληρωμή διοδίων χωρίς στάσεις και ουρές – Πώς η Σερβία ενοποιεί τα συστήματά της με Κροατία, Βόρεια Μακεδονία και άμεσα με την Ελλάδα
![Ευρώπη: Στις 760.000 θα ανέλθουν οι νέες θέσεις εργασίας με την αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/photo_2025-03-05_13-28-51-1-1024x600-1-600x352.jpg)
Έκρηξη 760.000 θέσεων εργασίας φέρνει η αύξηση των δαπανών για την άμυνα [γράφημα]
Τις προβλέψεις αυτές κάνει σε έκθεσή της η εταιρεία συμβούλων Kearney, η οποία προειδοποιεί ότι η έλλειψη εργαζομένων του κλάδου είναι δραματική