Το μεγάλο tech event της χρονιάς που φέρει την υπογραφή της Apple, ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, γεμίζοντας προσδοκίες τους απανταχού φανατικούς οπαδούς του για τις ανακοινώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο συνέδριο – αντιθέτως το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple, WWDC, που για φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου, προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί.

Apple: Εντός του έτους στην Κίνα τα Vision Pro

Tι θα συμβεί στο συνέδριο

Το συνέδριο θα μεταδοθεί σε ζωντανή ροή στην ιστοσελίδα της Apple, αν και η εταιρεία προσκαλεί ορισμένους κατασκευαστές λογισμικού στις εγκαταστάσεις της την πρώτη ημέρα του συνεδρίου για να «γιορτάσουν από κοντά το γεγονός», σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το CNBC.

«Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα συνδεθούμε με προγραμματιστές από όλο τον κόσμο για μια εξαιρετική εβδομάδα τεχνολογίας και κοινότητας στο WWDC24», δήλωσε σχετικά η Susan Prescott, αντιπρόεδρος της Apple για τις Παγκόσμιες Σχέσεις Προγραμματιστών. «Το WWDC έχει να κάνει με την ανταλλαγή νέων ιδεών και την παροχή στους καταπληκτικούς προγραμματιστές μας καινοτόμων εργαλείων και πόρων που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν κάτι ακόμα πιο υπέροχο».

Οι προγραμματιστές και οι φοιτητές θα μπορούν να ανακαλύψουν το πιο πρόσφατο λογισμικό και τις τεχνολογίες της Apple παρακολουθώντας την κεντρική ομιλία, ενώ μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του WWDC24 καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στην εφαρμογή Apple Developer, στην ιστοσελίδα Apple Developer και στο YouTube. Το φετινό συνέδριο θα περιλαμβάνει βιντεοσκοπημένες συνεδρίες και ευκαιρίες να συνομιλήσουν με σχεδιαστές και μηχανικούς της Apple και να συνδεθούν με την παγκόσμια κοινότητα προγραμματιστών.

Τι αναμένει η αγορά

Στο φετινό συνέδριο, η Apple θα μπορούσε να αποκαλύψει την πολυαναμενόμενη στρατηγική της για την τεχνητή νοημοσύνη και τα καταναλωτικά χαρακτηριστικά της. Τον Φεβρουάριο, ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού Tim Cook δήλωσε ότι η Apple «επενδύει σημαντικά» στην τεχνητή νοημοσύνη και άφησε να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες μια ανακοίνωση σχετική με την τεχνητή νοημοσύνη – πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι θα γίνει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών τον ερχόμενο Ιούνιο.

Συνήθως η Apple αποκαλύπτει τις τελευταίες εκδόσεις του λογισμικού της για iPhone, iPad, Mac και Apple TV στο WWDC μέσω ενός βίντεο «keynote» την πρώτη ημέρα, με επικεφαλής τον CEO Tim Cook και άλλο προσωπικό της Apple, το οποίο επίσης μεταδίδεται στο YouTube. Σε ορισμένα προηγούμενα συνέδρια, η εταιρεία αποκάλυψε επίσης νέο υλικό επαγγελματικού προσανατολισμού, όπως τους φορητούς υπολογιστές Mac.

Το Vision Pro

Στο φετινό συνέδριο, η Apple σχεδιάζει επίσης να αποκαλύψει την πρώτη σημαντική ενημέρωση λογισμικού για το Vision Pro, το headset εικονικής πραγματικότητας που παρουσίασε νωρίτερα φέτος.

Υπενθυμίζεται πως εντός του έτους αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Κίνα τα ακουστικά Vision Pro, όπως αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας μιλώντας πρόσφατα στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε σε έναν από τους λογαριασμούς του CCTV στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, ο Cook ακούστηκε να απαντά «ναι», όταν ρωτήθηκε εάν το Vision Pro θα κυκλοφορήσει στην Κίνα φέτος.

Τα ακουστικά εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας της Apple κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο με αρχική τιμή 3.500 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή Νοημοσύνη: Βάζει εμπόδια στο όνειρο των νέων που θέλουν να γίνουν influencers [γράφημα]
Tεχνητή νοημοσύνη |

Οι νέοι θέλουν να γίνουν influencers αλλά η τεχνητή νοημοσύνη καραδοκεί [γράφημα]

Οι υποσχέσεις για εύκολο και γρήγορο κέρδος μέσω αυτοαπασχόλησης κάνει τις νεότερες ηλικίες κυρίως να θέλουν να γίνουν influencers - Τι γίνεται όμως με την τεχνητή νοημοσύνη;