
Λίστα με κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που κατασκευάζουν ημιαγωγούς ετοιμάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες θα απαγορεύεται να λαμβάνουν κρίσιμα τεχνολογικά εργαλεία, όπως δήλωσαν στο Reuters τρία άτομα που γνωρίζουν το αντικείμενο. Στόχος αυτής της λίστας είναι να διευκολυνθούν οι εταιρείες να εμποδίσουν τη «διαρροή» τεχνολογίας προς την Κίνα.
Ημιαγωγοί: Μπλοκάρισμα εξαγωγών στην Κίνα μηχανημάτων παραγωγής μικροτσίπ
Η λίστα θα μπορούσε να κυκλοφορήσει τους επόμενους δύο μήνες, δήλωσε μία από τις πηγές στο Reuters.
Το υπουργείο Εμπορίου, το 2022, απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να πουλούν τεχνολογικό εξοπλισμό σε κινεζικά εργοστάσια που παράγουν προηγμένα τσιπ, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν σοβαρά τα τεχνολογικά επιτεύγματα του Πεκίνου λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.
Ωστόσο, οι εταιρείες απαντούν ότι είναι δύσκολο να εντοπίσουν ποια εργοστάσια στην Κίνα παράγουν προηγμένα τσιπ και έχουν ζητήσει από καιρό το τμήμα εμπορίου να δημοσιεύσει μια λίστα.
Η εξέλιξη αυτή με τη λίστα των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλλουν προσπάθειες για να ενισχύσουν τους υφιστάμενους περιορισμούς όσον αφορά την τεχνολογία παραγωγής ημιαγωγών στην Κίνα, διευκολύνοντας τις αμερικανικές εταιρείες να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς.
Κινεζικές αντιδράσεις
Εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει «να σταματήσουν να επεκτείνουν υπερβολικά την έννοια της εθνικής ασφάλειας και να κάνουν κατάχρηση της κρατικής εξουσίας για να καταστείλουν τις κινεζικές εταιρείες».
Αμερικανοί αξιωματούχοι απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ποιες εταιρείες συγκαταλέγονται στην επίμαχη λίστα απάντησαν: «Μάλλον δεν πρόκειται να είναι μια εξαντλητική λίστα. Αλλά όσο περισσότερο μπορούμε να βοηθήσουμε στο να προσδιοριστούν ποιες είναι αυτές οι επιχειρήσεις και οι εγκαταστάσεις τους για τις οποίες θα πρέπει να ανησυχούμε, ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει».


Latest News

Η SpaceX του Μασκ κοντά στο να αναλάβει την κατασκευή της πυραυλικής ασπίδας Golden Dome του Τραμπ
Η SpaceX έχει προτείνει να καθιερώσει τον ρόλο της στο «Golden Dome» ως «συνδρομητική υπηρεσία»

Τέλος στις κριτικές και βαθμολογήσεις για σχολεία στο Google maps
Η Google διευκρινίζει ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε «σχολεία γενικής εκπαίδευσης» παγκοσμίως

Η Nvidia κράτησε στο... σκοτάδι τους Κινέζους πελάτες της - Τι αποκαλύπτει το Reuters
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Nvidia ενώ γνώριζε τους νέους περιορισμούς εξαγωγών της Ουάσιγκτον δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους Κινέζους πελάτες της

Αντιμέτωπη με νέα αγωγή στη Βρετανία η Google - Πιθανές αποζημιώσεις 5 δισ. λιρών
Η μήνυση ασκείται για λογαριασμό όλων των οργανισμών που εδρεύουν στη Βρετανία και που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες διαφήμισης αναζήτησης της Google από την 1η Ιανουαρίου 2011

Η Δικαιοσύνη αναβαθμίζεται ψηφιακά με συστήματα AI
Μέχρι σήμερα, η μετάφραση εκατοντάδων, αν όχι χιλιάδων, σελίδων και η αναζήτηση διαθέσιμων μεταφραστών και διερμηνέων, ειδικά σε κάποιες γλώσσες, προκαλεί σημαντικές καθυστερήσεις

Ξεκινά η υλοποίηση του ελληνικού εργοστασίου τεχνητής νοημοσύνης
Το AI Factory «Pharos» είναι ένα από τα πρώτα δεκατρία «εργοστάσια» Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ευρώπη

Συνεργασία ψηφιακής διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο Digital Realty - Space Hellas
Η συνεργασία Digital Realty - Space Hellas ενισχύει περαιτέρω το δίκτυο της δεύτερης και αναδεικνύει την Κρήτη σε κομβικό σημείο διασύνδεσης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Η TDK φέρνει επανάσταση στη δημιουργική ΑΙ
Η TDK κατέγραψε χρόνους απόκρισης 20 τρισεκατομμυρίων του δευτερολέπτου στη δοκιμή για τη βελτίωση των ταχυτήτων μεταφοράς δεδομένων

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ αμερικανικής ή κινεζικής τεχνολογίας - Τι είπε αξιωματούχος του Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών Μπρένταν Καρ προτρέπει την Ευρώπη να επιλέξει την εταιρεία Starlink του ίλον Μασκ