Πάνω από το 70% των επιχειρήσεων επενδύουν περισσότερα από 100.000 δολάρια ετησίως για επιπλέον επαγγελματική επιμόρφωση προκειμένου να εκσυγχρονίζουν τις δεξιότητες των εργαζομένων τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη της Kaspersky. Ωστόσο, οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα τόνισαν επίσης ότι η εκπαιδευτική αγορά παρουσιάζει έλλειψη σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που καλύπτουν νέους τομείς προκλήσεων και δήλωσαν ότι η επιμόρφωση δεν τους επιφέρει πάντα το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Στην πρόσφατη έρευνα “The portrait of the modern Information Security professional”, η Kaspersky εξέτασε το θέμα της παγκόσμιας έλλειψης προσωπικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αναλύοντας τους ακριβείς λόγους για τους οποίους οι επιχειρήσεις στερούνται ειδικούς στον κυβερνοχώρο και εντοπίζοντας τους τρόπους με τους οποίους αξιολογούν και αναβαθμίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Αύξηση κυβερνοεπιθέσεων σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου

Σύμφωνα με την έρευνα, οι εταιρείες επενδύουν σημαντικά ποσά για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ομάδων τους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Το 43% των οργανισμών δηλώνει ότι συνήθως δαπανά μεταξύ 100.000 και 200.000 δολαρίων ετησίως για σεμινάρια InfoSec, ενώ το 31% επενδύει ακόμη και πάνω από 200.000 δολάρια για εκπαιδευτικά προγράμματα. Το υπόλοιπο 26% δηλώνει ότι πληρώνει συνήθως λιγότερα από 100.000 δολάρια για εκπαιδευτικές δράσεις.

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι πολλοί ειδικοί της κυβερνοασφάλειας (39%) πιστεύουν ότι η επαγγελματική εκπαίδευση δεν είναι αρκετή. Προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά και να διατηρήσουν ενημερωμένες τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους, είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για επιπλέον μαθήματα κατάρτισης με δικούς τους πόρους.
Ωστόσο, οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας επισημαίνουν ότι η εκπαιδευτική αγορά δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τον γρήγορα μεταβαλλόμενο ρυθμό του κλάδου και αδυνατεί να παραδώσει εγκαίρως τα απαραίτητα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η έρευνα δείχνει ότι η έλλειψη εκπαιδευτικών προγραμμάτων που καλύπτουν νέους απαιτητικούς τομείς (49%) ήταν το κύριο πρόβλημα για όσους αναζητούν επιμόρφωση στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε επίσης ότι οι εκπαιδευόμενοι τείνουν να ξεχνούν αυτά που έμαθαν επειδή δεν είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις νέες τους γνώσεις, επομένως τα μαθήματα ήταν άσκοπα γι’ αυτούς. Η ανάγκη για ειδικές προαπαιτούμενες γνώσεις κατάρτισης, όπως η κωδικοποίηση και τα προχωρημένα μαθηματικά, οι οποίες δεν προσδιορίζονταν στο στάδιο της προεγγραφής, ήταν επίσης προβληματική για το 45% των επαγγελματιών.

Για την αποτελεσματική αναβάθμιση των ομάδων κυβερνοασφάλειας, οι ειδικοί της Kaspersky συνιστούν:

  • Επενδύστε σε ποιοτικά σεμινάρια κυβερνοασφάλειας για το προσωπικό, ώστε να συμβαδίζει με την πιο πρόσφατη πληροφόρηση.
  • Χρησιμοποιήστε διαδραστικούς προσομοιωτές για να ελέγξετε την τεχνογνωσία των εργαζομένων και να αξιολογήσετε τον τρόπο σκέψης τους σε κρίσιμες καταστάσεις.
  • Παρέχετε στους επαγγελματίες InfoSec σας εις βάθος ορατότητα στις απειλές στον κυβερνοχώρο με στόχο τον οργανισμό σας.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η έλλειψη ενέργειας για τα data centers αλλάζει τον τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η αδηφάγα Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τον τεχνολογικό χάρτη της Ευρώπης - Που πάνε τα νέα data centers

Η πεινασμένη για ενέργεια τεχνητή νοημοσύνη καταπονεί τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Ιρλανδίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη θέση της χώρας ως τεχνολογικού κόμβου της Ευρώπης

Κυριάκος Μητσοτάκης για AI: Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Κυριάκος Μητσοτάκης για AI: Τεράστια ευκαιρία για τη χώρα η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη και αντιπρόεδρο του Endeavor Greece Ανδρέα Σταυρόπουλο στο πλαίσιο του GenAI Summit