
Το νέο αφεντικό της EY, Τζάνετ Τρανκέιλ, δημιούργησε την ηγετική της ομάδα για τη λογιστική εταιρεία των Big Four, μετακινώντας έναν αρχιτέκτονα της αποτυχημένης διάσπασής της από τον εκτελεστικό του ρόλο και σηματοδοτώντας σχέδια για μείωση του κόστους σε ολόκληρη την εταιρεία παγκοσμίως.
Η Τρανκέιλ όρισε τέσσερις παγκόσμιους διαχειριστικούς εταίρους που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της EY όταν αναλάβει την προεδρία τον Ιούλιο, σύμφωνα με ένα email προς τους εταίρους, το οποίο ανέφερε ότι η ευρύτερη παγκόσμια εκτελεστική ομάδα θα είναι «το ίδιο μέγεθος ή μικρότερη» στο μέλλον, βάσει δημοσιεύματος των Financial Times.
EY: Ξεκίνησε ο φετινός παγκόσμιος διαγωνισμός data analysis
Ο Άντι Μπόλντουιν θα εγκαταλείψει τον τρέχοντα ρόλο του ως συνεργάτη παγκόσμιου διαχειριστή για την εξυπηρέτηση πελατών και αντ’ αυτού θα γίνει ανώτερος σύμβουλος, σύμφωνα με το email.
Η Τρανκέιλ επικράτησε του Μπόλντουιν και τεσσάρων άλλων υποψηφίων για την κορυφαία θέση τον Νοέμβριο, έχοντας ένα σύντομο διάστημα για να θεραπεύσει τις διασπάσεις που προκλήθηκαν από την αποτυχία ενός σχεδίου για την απόσχιση της παγκόσμιας συμβουλευτικής δραστηριότητας της εταιρείας. Ο Μπόλντουιν ήταν ένας σημαντικός παίκτης στο σχεδιασμό αυτού, που ονομάστηκε Project Everest, μαζί με την απερχόμενο παγκόσμιο πρόεδρο Καρμάιν Ντι Σίμπιο.

Καρμάιν Ντι Σίμπιο
Η αποτυχία του Project Everest
Η αποτυχία του σχεδίου ανέδειξε μακροχρόνιες εντάσεις μεταξύ των παγκόσμιων κεντρικών γραφείων της EY και της ηγεσίας της επιχείρησής της στις ΗΠΑ, η οποία διέλυσε το spin-off τον περασμένο Απρίλιο μετά από περισσότερο από ένα χρόνο εργασίας και κόστους σχεδιασμού που έφτασε τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Τις ημέρες μετά την απόφαση, η πρόεδρος της επιχείρησης στις ΗΠΑ Τζούλι Μπόλαντ είπε ότι θα πιέσει για μείωση του κόστους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε αντίθεση με άλλες πολυεθνικές εταιρείες, η EY είναι δομημένη ως ένα δίκτυο τοπικών συνεργασιών, με τα παγκόσμια κεντρικά γραφεία να επιβλέπουν το branding, να διαχειρίζονται την πληροφορική και να επιβάλλουν πρότυπα ελέγχου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συχνά ταλαιπωρούνται με αυτά τα κεντρικά κόστη, τα οποία ανήλθαν σε 6,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ή σχεδόν το 13% των παγκόσμιων εσόδων του ομίλου.
Η Τράνκέιλ σχεδιάζει περικοπές σε αυτόν τον κεντρικό οργανισμό ως μέρος μιας ευρύτερης αναμόρφωσης των επιχειρήσεων, είπαν στους FT άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Θα μπορούσε να θέσει έναν στόχο εξοικονόμησης κόστους που φτάνει τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως, είπαν οι ίδιες πηγές.
Αναμένεται επίσης να πιεστεί για άλλες πτυχές της στρατηγικής της σε μια συνάντηση ανώτερων εταίρων στη Φλόριντα αυτή την εβδομάδα.
Αν και η Τρανκέιλ δεν ήταν μέλος της παγκόσμιας εκτελεστικής ομάδας υπό τον Ντι Σίμπιο, είναι μακροχρόνια σύμμαχός του και ήταν υποστηρικτής του σχεδίου διάσπασης της εταιρείας, που θα ήταν η πιο ριζική αναδιάρθρωση μιας εταιρείας Big Four εδώ και δύο δεκαετίες. Οι υποστηρικτές είπαν ότι το Project Everest θα είχε απαλλάξει τις πλευρές ελέγχου και συμβουλευτικής της επιχείρησης από κανόνες σύγκρουσης συμφερόντων που περιορίζουν την ανάπτυξή τους.

Άντι Μπόλτουιν
Τζάνετ Τρανκέιλ αντιμέτωπη με βουνό προβλημάτων
Η Τρανκέιλ επέκτεινε τον αριθμό των παγκόσμιων διαχειριστικών εταίρων από δύο σε τέσσερις. Είναι οι ανώτατοι ρόλοι σε μια εκτελεστική ομάδα που αριθμεί επί του παρόντος 18 άτομα.
Παρέδωσε δύο από τους τέσσερις ρόλους σε ηττημένους αντιπάλους για την ηγεσία. Ο Τζαντ Σιμάλι, επικεφαλής της EY Canada, θα αναλάβει ορισμένους από τους ρόλους του Μπόλντουιν στην επίβλεψη των υπηρεσιών πελατών και ο Ρατζ Σάρμα, επί του παρόντος επικεφαλής της συμβουλευτικής επιχείρησης των ΗΠΑ, θα γίνει παγκόσμιος διαχειριστής συνεργάτης για την ανάπτυξη και την καινοτομία.
Ο Άντονι Κατερίνο, ένας άλλος βετεράνος εταίρος από τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, και η Χάρσα Μπασναγιάκε, επί του παρόντος αναπληρωτής αρχηγός της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, ολοκληρώνουν τον στενό κύκλο.
Στο email προς τους συνεργάτες, η Τρανκέιλ είπε ότι ο Μπόλντουιν θα γίνει ανώτερος σύμβουλος του οποίου η «βαθιά γνώση του οργανισμού μας θα είναι πλεονέκτημα για εμένα προσωπικά» και για την ευρύτερη ηγετική ομάδα.


Latest News

Ποιοι υπερπλούσιοι αγοράζουν επαύλεις στο Λονδίνο
Αν και τα φορολογικά σχέδια της υπουγού οικονομικών διώχνουν πολλούς πλούσιους, κάποιοι σπεύδουν ομαδόν στο Λονδίνο για αγορές κατοικιών

Πόσα θα εισφέρει η Ford στη υπερχρεωμένη γερμανική θυγατρική της
Ο αντιπρόεδρος της Ford κάλεσε την ΕΕ να κάνει περισσότερα για να στηρίξει τα EV λέγοντας ότι είναι «θέμα ζήτησης»

Ποιος κολοσσός θα αγοράσει την αμερικανική φαρμακευτική Checkpoint
Η Checkpoint έχει λάβει έγκριση για φάρμακο για τον δεύτερο πιο κοινό τύπο καρκίνου του δέρματος στις ΗΠΑ
![Northvolt: Χρεοκοπία «καμπανάκι» για την Ευρώπη – Οι προκλήσεις στις μπαταριών ΕV [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_northvolt_factory-600x352.png)
Η χρεοκοπία της Northvolt «καμπανάκι» για την Ευρώπη - Οι προκλήσεις στις μπαταριών ΕV [γράφημα]
Το παράδειγμα της Northvolt είναι χαρακτηριστικό των προκλήσεων που υπάρχουν

Ανησυχούν για το μέλλον και αναθεωρούν τις προβλέψεις τους οι αερομεταφορείς
ι αεροπορικές εταιρείες διαπιστώνουν κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης λόγω οικονομικής αβεβαιότητας, Τραμπ και τραγικών συγκυριών

Kινέζοι εφοπλιστές κατά ΗΠΑ για λιμενικά τέλη - «Παραβιάζει τους κανόνες του ΠΟΕ»
Οι κινέζοι εφοπλιστές αντιτίθεται στα λιμενικά τέλη που οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλλουν σε θαλάσσιους μεταφορείς που κατέχουν ή έχουν παραγγείλει πλοία από την Κίνα

ΕΕ και Νότια Αφρική συζητούν για μια νέα στρατηγική εταιρική σχέση
Η πρόεδρος της ΕΕ ανακοίνωσε επενδυτικό σχέδιο ύψους 4,7 δισ. δολ. για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στη χώρα και τη στήριξη της φαρμακευτικής βιομηχανίας

Γιατί εκτινάχθηκαν κατά 390% οι μετοχές της Eutelsat την περασμένη εβδομάδα
Οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας δορυφόρων Eutelsat εκτοξεύτηκαν σχεδόν κατά 390% την περασμένη εβδομάδα - Εικασίες ότι η Eutelsat θα μπορούσε να αντικαταστήσει την Starlink του Μασκ στην Ουκρανία

Eρευνες για πετρέλαιο στην Κασπία Θάλασσα σχεδιάζει η BP
Η παραγωγή πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, όπου επενδύει η BP, μειώνεται εδώ και αρκετά χρόνια αφότου έφτασε στην κορυφή του ενός (1) εκατομμύριου βαρέλιων την ημέρα, το 2010.

3ο Capital Link Business Cyprus Forum στη Νέα Υόρκη στις 4 Απριλίου
Ο πρόεδρος και υπουργοί της Κύπρου απευθύνονται σε διεθνείς επενδυτές στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης στο business forum της Capital Link