Με την μετοχή της Xiaomi να σημειώνει άλμα σχεδόν 15%, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σημαντικά υψηλότερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν επίσης τα οικονομικά στοιχεία από τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία.

Ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 2,15% καθώς οι traders επέστρεψαν από ένα «μακρύ» Σαββατοκύριακο, με τις μετοχές της Xiaomi να σημειώνουν άλμα σχεδόν 15% αφού η εταιρεία ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης άρχισε να δέχεται παραγγελίες για το νέο ηλεκτρικό της όχημα.

Από την άλλη όμως, ο κινεζικός δείκτης CSI 300 έκλεισε κατά 0,25% χαμηλότερα. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διολίσθησε κατά 0,14% στις 7.886, υποχωρώντας από τα νέα υψηλά όλων των εποχών.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,12%, αλλά ο Kosdaq υποχώρησε 2,24% μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στη χώρα.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας ανέκαμψε ελαφρώς και κέρδισε 0,1%, ενώ ο Topix ευρείας βάσης υποχώρησε 0,29%.

Στο μεταξύ, η Country Garden Holdings δήλωσε σήμερα ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θα ανασταλεί, καθώς η ανακοίνωση για τα αποτελέσματά της για το 2023 θα καθυστερήσει. Οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ εταιρείας έχουν υποχωρήσει σχεδόν 38% μέχρι στιγμής φέτος.

Στα μάκρο της ημέρας, η εργοστασιακή δραστηριότητα της Αυστραλίας τον Μάρτιο συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με ιδιωτική έρευνα της Judo Bank. Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών της χώρας υποχώρησε στο 47,3, από το 47,8 του Φεβρουαρίου, και συρρικνώθηκε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Επίσης, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας παρέμεινε σταθερός στο 3,1% τον Μάρτιο, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1%, με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τις προσδοκίες του Φεβρουαρίου 0,5% και του Reuters για άνοδο 0,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές