
Μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις της BYD στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Κίνας είδε τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 43%, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2023, γεγονός που την υποχρεώνει «να επιστρέψει τον τίτλο του μεγαλύτερου πωλητή EV στον κόσμο στην Tesla», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters.
Η BYD πούλησε 300.114 EVs το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε σε μια κατάθεση στο Χρηματιστήριο της Σενζέν αργά τη Δευτέρα, μειωμένη από το υψηλό ρεκόρ τριμήνου των 526.409 μονάδων που πωλήθηκαν την προηγούμενη τρίμηνη περίοδο, όταν ξεπέρασε την Tesla.
Κίνα: Φουντώνει ο ανταγωνισμός της Tesla με την BYD – Νέες εκπτώσεις
Οι πωλήσεις της BYD κατά το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 13,4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Αλλά, η τριμηνιαία πτώση της BYD σημαίνει ότι η Tesla πήρε πίσω τον τίτλο των πωλήσεων με βάση τις παραδόσεις του πρώτου τριμήνου για την Tesla των 386.810, μια μείωση 20,2% από το προηγούμενο τρίμηνο και 8,5% από ένα χρόνο πριν.
Η πτώση της Tesla έρχεται εν μέσω ηπιότερης συνολικής ζήτησης και επιβράδυνσης στην κινεζική αγορά, όπου οι τοπικοί ανταγωνιστές με επικεφαλής την BYD ανέβασαν τους τόνους σε έναν πόλεμο τιμών για τους αγοραστές.
Η Tesla πούλησε 89.064 οχήματα κινεζικής κατασκευής τον Μάρτιο, αυξημένα κατά 0,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας την Τρίτη.
Στόχος οι 3,6 εκατομμύρια μονάδες
Ωστόσο, η ανάκτηση του στέμματος των πωλήσεων από την Tesla καταδεικνύει ότι η παγκόσμια επιρροή της δεν θα αμφισβητηθεί εύκολα, ειδικά καθώς και οι δύο εταιρείες αναμένουν επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων των κινεζικών EV φέτος. Αποδεικνύει επίσης ότι η βραχύβια κυριαρχία της BYD ήρθε μετά τις μειώσεις τιμών στην εγχώρια αγορά.
Η BYD πούλησε 626.263 μονάδες όλων των τύπων οχημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 13,4% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά μειωμένες κατά 33,7% από το υψηλό ρεκόρ τριμήνου των 944.779 μονάδων κατά το τέταρτο τρίμηνο, όπως προκύπτει από την κατάθεση στο χρηματιστήριο.
Οι πωλήσεις του Μαρτίου ήταν 302.459 οχήματα, ένα άλμα 46% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και το δεύτερο υψηλότερο μηνιαίο αποτέλεσμα πωλήσεων. Η BYD ανέφερε το ιστορικά υψηλό μηνιαίο επίπεδο των 341.043 μονάδων τον Δεκέμβριο.
Οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της έφτασαν τις 139.902 τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 36,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών αυξήθηκαν κατά 56,4% στις 161.729 μονάδες.
Η BYD έχει απαντήσει από τον Φεβρουάριο στον πόλεμο τιμών που ξεκίνησε η Tesla στις αρχές του περασμένου έτους στην Κίνα, μειώνοντας τις τιμές στις τελευταίες εκδόσεις της σειράς της κατά 5%-20% από τις προηγούμενες εκδόσεις.
Την περασμένη εβδομάδα, η BYD έθεσε στόχο πωλήσεων 3,6 εκατομμυρίων μονάδων για το 2024, μια αύξηση 20% από τις πωλήσεις-ρεκόρ της πέρυσι, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγές.


Latest News

Τράπεζες: Τα γραφεία συναλλαγών βγάζουν τρελό χρήμα από το χάος των δασμών του Τραμπ
Οι τράπεζες Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley σημείωσαν τεράστια άλματα στα έσοδα από συναλλαγές

Η Harley-Davidson, μόνη, ψάχνει νέο... CEO
Γιατί ο Γιόχεν Ζάιτς σχεδιάζει να αποσυρθεί μετά από πέντε χρόνια στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Harley-Davidson

Πρώην αρχικατάσκοπος της CIA σε ρόλο κλειδί στην KKR
Η επενδυτική - διαχειριστές χρημάτων KKR προσέλαβε στο Ντέιβιντ Πετρέους για να επιβλέψει τομέα Από τον οποίο προσδοκά τεράστια ανάπτυξη
![F-35: Το ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/f-35-1-600x400.jpg)
Οι παραγγελίες του F-35 - Ενα ακριβό μαχητικό που διεκδικούν αρκετές χώρες [γράφημα]
Η συνολική παραγγελία της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας για τα αεροσκάφη F-35 προς την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin, φτάνει τις 1.763 μονάδες

Οι δασμοί δεν θα φέρουν πίσω στις ΗΠΑ την παραγωγή - Τι λένε οι αμερικανοί επιχειρηματίες
Η επαναφορά των αλυσίδων εφοδιασμού στις ΗΠΑ θα μπορούσε να διπλασιάσει το κόστος - Αντί για αυτό οι επιχειρηματίες προτιμού να αναζητήσουν χώρες με χαμηλούς δασμούς

Η «βαριοπούλα» των δασμών συντρίβει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων - Τι λέει η ING
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο κόσμος βιώνει μια βόλτα με το τρενάκι του τρόμου, σημειώνουν οι αναλυτές της ING

Οργισμένοι επενδυτές της Stellantis για πληρωμή μαμούθ στον πρώην CEO
Ο πρώην CEO της Stellantis θα λάβει υπέρογκη αμοιβή την στιγμή που οι επενδυτές τον θεωρούν υπεύθυνο για σειρά αποτυχιών και μείωση κερδοφορίας

Το Netflix στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση $1 τρισεκατομμυρίου
Το Netflix μοιράζεται στόχους οικονομικών επιδόσεων με το προσωπικό τονίζοντας την κυριαρχία της

Γιατί συρρικνώνονται τα σπίτια των Αμερικανών
Το αμερικανικό όνειρο της ιδιοκτησίας σπιτιού μειώνεται λόγω κρίσης οικονομικής προσιτότητας στις ΗΠΑ

Προειδοποίηση Ντίμον για τον εμπορικό πόλεμο - «Οι ΗΠΑ μπορεί να χάσουν την ηγετική τους θέση»
Ο Ντίμον εκτίμησε ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να βλάψει την φερεγγυότητα των ΗΠΑ και κάλεσε σε προσέγγιση ΗΠΑ-Πεκίνου