
Η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών Intersport Deutschland έχει ξεκινήσει τη μεγαλύτερη επέκταση από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Πρόκειται για ένα στοίχημα, καθότι το σχέδιο προβλέπει άνοιγμα καταστημάτων σε μια εποχή που ευδοκιμεί το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Ο όμιλος με έδρα το Heilbronn θέλει να προσθέσει 100 νέα καταστήματα με δικό του σήμα σε όλη τη χώρα μέσα στα επόμενα έξι χρόνια, στοχεύοντας σε πόλεις μεσαίου μεγέθους όπως το Trier, το Wiesbaden και το Hanau όπου δεν έχει παρουσία. Αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων που λειτουργούν σε 500.
Αναγέννηση στο λιανικό εμπόριο
Ο διευθύνων σύμβουλος Alexander von Preen δήλωσε στους Financial Times ότι ο όμιλος πιστεύει ότι θα υπάρξει μια «αναγέννηση του λιανικού εμπορίου», με γνώμονα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των ανθρώπων για την προσωπική γυμναστική.
«Οι άνθρωποι δίνουν όλο και μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία και τη φυσική τους κατάσταση», δήλωσε ο von Preen, ο οποίος προβλέπει ότι η αγορά αθλητικών ειδών στη Γερμανία θα αυξηθεί κατά σχεδόν 50% και θα ξεπεράσει τα 19 δισ. ευρώ έως το 2030. Η Intersport ελέγχει το ένα τρίτο της αγοράς, σύμφωνα με τον λιανοπωλητή.
Ο von Preen δήλωσε ότι καθώς πολλά πολυκαταστήματα καθώς και ανεξάρτητοι λιανοπωλητές αθλητικών ειδών έκλεισαν τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πλέον «κενό» στο λιανικό εμπόριο αθλητικών ειδών σε φυσικά καταστήματα. Πρόσθεσε ότι η προσπάθεια επέκτασης ήταν η μεγαλύτερη που είχε αναλάβει ο όμιλος από τότε που ιδρύθηκε στην Ανατολική Γερμανία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Η Intersport Deutschland ιδρύθηκε το 1956 και λειτουργεί ως συνεταιρισμός με μέλη 200 ανεξάρτητους εμπόρους αθλητικών ειδών λιανικής πώλησης, οι οποίοι λειτουργούν υπό το σήμα της. Προμηθεύει επίσης 500 ανεξάρτητους λιανοπωλητές που δραστηριοποιούνται με τη δική τους επωνυμία με εξοπλισμό.
Οι νέες τοποθεσίες
Προκειμένου να ανοίξει σε 100 νέες τοποθεσίες, προσελκύει επίδοξους επιχειρηματίες να ενταχθούν στον συνεταιρισμό για να λειτουργήσουν νέα καταστήματα. Ο όμιλος πούλησε πέρυσι την αλυσίδα λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών Voswinkel, η οποία λειτουργεί 50 καταστήματα σε όλη τη Γερμανία, στον ιταλικό ανταγωνιστή Cisalfa Sport.
Ο γερμανικός όμιλος είναι το μεγαλύτερο μέλος της Intersport International Corporation με έδρα την Ελβετία, η οποία δραστηριοποιείται σε 42 χώρες και είναι ένας από τους κορυφαίους λιανοπωλητές αθλητικών ειδών στην Ευρώπη με έσοδα 13,7 δισ. ευρώ πέρυσι.
Η Intersport Deutschland ανακοίνωσε πέρυσι αύξηση των πωλήσεων κατά 5,7% στα 3,5 δισ. ευρώ. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 21% πέρυσι, αν και «από χαμηλό επίπεδο», όπως είπε.
Αισιοδοξία
Ο Von Preen δήλωσε ότι είναι «πολύ αισιόδοξος» ότι η ανάκαμψη για τα καταστήματα λιανικής πώλησης που έλαβε χώρα μετά το τέλος της πανδημίας Covid-19 ήρθε για να μείνει, προσθέτοντας ότι οι λιανοπωλητές πρέπει να συνδυάσουν τα φυσικά καταστήματα και τις διαδικτυακές πωλήσεις σε μια στρατηγική.
«Οι άνθρωποι θέλουν να αγγίξουν τα προϊόντα πριν τα αγοράσουν και επιθυμούν να λάβουν τις κατάλληλες συμβουλές», είπε.
Ο Von Preen σημείωσε ότι τα κέντρα των πόλεων της Γερμανίας βρίσκονται σε φάση αναγέννησης, καθώς οι τοπικές κυβερνήσεις επενδύουν σημαντικά στη βελτίωση των εμπορικών περιοχών στο κέντρο της πόλης. «Οι γερμανικές πόλεις γίνονται πιο πράσινες και γίνονται πιο ελκυστικά μέρη για να κάνουν βόλτες οι αγοραστές», είπε, προσθέτοντας ότι η Intersport προτιμά αυτές τις τοποθεσίες από τα εμπορικά κέντρα στα περίχωρα των πόλεων.


Latest News

Το «δεξί χέρι» του Μακρόν σε ρόλο κλειδί στη Société Générale
Ο Αλέξις Κόλερ εγκαταλείπει τη θέση του επιτελάρχη που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων από το 2017 γαι κορυφαίο ρόλο στη Société Générale

Ποιος επιχειρηματίας εγκαταλείπει κι αυτός την Βρετανία λόγω αλλαγής της φορολογίας;
Ο μεγιστάνας του χάλυβα Λάκσμι Μιτάλ φαίνεται ότι θα προστεθεί και αυτός στη λίστα των επιχειρηματιών που σκέφτονται σοβαρά να εγκατελείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την φορολογική μεταρρύθμιση των εργατικών

ΗΠΑ: Αύξηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών
Τι αναφέρει ειδικό σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Ο Μασκ τα γυρίζει τώρα για το DOGE - «Σχεδόν κανένας δεν έχει απολυθεί»
Ο Μασκ και η ομάδα του αναφέρθηκαν στο όραμα του DOGE για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι «σαν την Apple Store»

Στα 12 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης του Λιβάνου
Οι εκτιμήσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για την οικονομία της χώρας - Τι αναφέρει σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό

Ξένοι στον ίδιο πλανήτη ΗΠΑ και ΕΕ
Προς τα πού οδεύουν οι σχέσεις των δύο στενότερων αμυντικών συμμάχων και εμπορικών εταίρων του 20ού αιώνα, των ΗΠΑ και της ΕΕ

Ποιο ήταν το μεγάλο επενδυτικό λάθος που παραδέχθηκε ο Γουόρεν Μπάφετ
Η εταιρεία για την οποία ο Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε πως πλήρωσε «πάρα πολλά» για να την αποκτήσει

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές απέναντι στα τουρκικά assets - Τι φοβούνται
Το ποσό αυτό των 25 δισ. δολ. με το οποίο στήριξε τη λίρα η κεντρική τράπεζα αντανακλά το υψηλό κόστος στήριξης της εύθραυστης οικονομίας σε μια δραματική εβδομάδα για την Τουρκία

Η Αργεντινή αναζητά... 23η διάσωση από το ΔΝΤ και ζητά δάνειο 20 δισ.
Το πακέτο που ζητά η Αργεντινή και η σταδιακή του εφαρμογή του υπόκειται σε έγκριση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ

Καμπανάκι Νάγκελ: Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τον πληθωρισμό
Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποιεί και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ