![Βραζιλία: Ελπίζει ότι η επόμενη συνάντηση για το κλίμα COP30, θα ενισχύσει τον οικοτουρισμό](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/RioBrazil.jpeg)
Η κυβέρνηση αλλά ιδιαίτερα οι αξιωματούχοι του τουρισμού της Βραζιλίας ελπίζουν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας ως απλό καταφύγιο για τους λιγοστούς παραθεριστές, φιλοξενώντας τις συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα το επόμενο έτος στην πόλη Μπελέμ στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
Η επόμενη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών, θα επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών με στόχο να επιβραδυνθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να ενισχύσει την ελκυστικότητα της Βραζιλίας ως οικοτουριστικού προορισμού και να αυξήσει τα ταξίδια στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και σε άλλα περιοχές που προσφέρουν τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Σελσο Σαμπίνο.
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/Celso-Sabino_mnst-TURISM-on-BRZL_-600x475.jpg)
Ο υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας Celso Sabino
Μόνο το 9% των σημερινών επισκεπτών στη Βραζιλία είναι οικοτουρίστες, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις τουρίστες έρχονται για τον ήλιο και την παραλία, δήλωσε σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Τρίτης.
«Ο τουρισμός είναι απαραίτητος για τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση των δασών, φέρνοντας την απαραίτητη οικονομική ανάπτυξη για τους τοπικούς κατοίκους», είπε.
Η προσέλκυση περισσότερων ταξιδιωτών που ασχολούνται με το περιβάλλον και την περιπέτεια αποτελεί μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την αύξηση του συνολικού τουρισμού στη Βραζιλία, ο οποίος είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ο τουρισμός συνεισφέρει λιγότερο από το 8% του ΑΕΠ της Βραζιλίας, σε σύγκριση με περισσότερο από 20% στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Δομινικανή Δημοκρατία, είπε.
Ο Σ. Σαμπίνο εργάζεται για την επέκταση των πτήσεων προς τη Βραζιλία και θα βρίσκεται στην έκθεση Seatrade Cruise Global στο Μαϊάμι την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της Βραζιλίας.
«Η Βραζιλία έχει μια φυσική κλίση για οικοτουρισμό δεδομένης της μοναδικής βιοποικιλότητας. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν», δήλωσε η Μαρίνα Φιγκουερεδο , εκτελεστική πρόεδρος της Braztoa, της ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Βραζιλίας.
Οι τουρίστες παγκοσμίως αναζητούν νέες εμπειρίες με τη φύση και την άγρια ζωή, δήλωσε η Μαρίνα Φιγκουερεδο στο Reuters.
«Η COP30 το επόμενο έτος θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό συνέδριο. Είναι ένα πολύ στρατηγικό γεγονός που θα αναδείξει τη Βραζιλία ως μια χώρα που προστατεύει το περιβάλλον και διατηρεί τη φύση», είπε.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/fotovoltaika-600x403-1.jpg)
net metering: Οι πάροχοι ρεύματος ζητούν από τον ΔΕΔΔΗΕ την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών
Για το net metering ο σύνδεσμος των παρόχων ρεύματος, ΕΣΠΕΝ, με επιστολή του τονίζει τις ζημιές που υπέστησαν οι προμηθευτές από την καθυστέρηση των εκκαθαρίσεων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Νορβηγία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/EV_parking_lot_Oslo-600x400.jpg)
Η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα εξαλείψει τα βενζινοκίνητα
Η Νορβηγία, η οποία διαθέτει τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, έχει από καιρό αναγνωριστεί ως παγκόσμιος ηγέτης στις βιώσιμες μεταφορές
![Κίνα: «Φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/ChinaSolar1-600x390.jpg)
Η Κίνα «φρενάρει» τις επιδοτήσεις στην καθαρή ενέργεια
Η Κίνα πέτυχε τον στόχο της για το 2030 έξι χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα
![Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/vodafone-2-600x350.jpg)
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028
![Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Petra-Hielkema-600x400.jpg)
Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση
![Κλιματική αλλαγή: Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/kafsonas-1-600x400.jpg)
Ο πιο καυτός Γενάρης για τον πλανήτη Γη
Η θερμοκρασία ξεπέρασε κατά 1,75οC το μέσο επίπεδο της προ-βιομηχανικής εποχής, φθάνοντας κατά μέσον όρο στους 13,23°C
![Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/bain-cyclical-economy-600x283.jpg)
Bain & Company: Οι επιχειρήσεις στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την κυκλική οικονομία
Η κυκλικότητα αξιολογείται ως προτεραιότητα για το 75% των επιχειρήσεων, με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να φτάσει το 95% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια
![Κλιματική αλλαγή: Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/klimatiki-allagi2-600x400.jpg)
Ο Ιανουάριος του 2025 ήταν ο πιο θερμός που καταγράφτηκε ποτέ στον πλανήτη
Ραγδαία η κλιματική αλλαγή - Τον Ιανουάριο του 2025 η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη «κατά 1,75° Κελσίου» σε σύγκριση με την προβιομηχανική εποχή
![Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/skylakakis-energy-summit1-600x400.jpg)
Σκυλακάκης: Ασφαλής οδός οι ΑΠΕ – Οι επιδοτήσεις «φρενάρουν» τις επενδύσεις
«Κοιτάμε να υπάρχει σωστή αναλογία φωτοβολταϊκών και αιολικών, ώστε να μην είμαστε εκτεθειμένοι σε μία τεχνολογία», είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης