
Η κυβέρνηση αλλά ιδιαίτερα οι αξιωματούχοι του τουρισμού της Βραζιλίας ελπίζουν να αλλάξουν την εικόνα της χώρας ως απλό καταφύγιο για τους λιγοστούς παραθεριστές, φιλοξενώντας τις συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα το επόμενο έτος στην πόλη Μπελέμ στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου.
Η επόμενη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών, θα επικεντρωθεί στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα και στον τερματισμό της αποψίλωσης των δασών με στόχο να επιβραδυνθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να ενισχύσει την ελκυστικότητα της Βραζιλίας ως οικοτουριστικού προορισμού και να αυξήσει τα ταξίδια στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου και σε άλλα περιοχές που προσφέρουν τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στον κόσμο, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Σελσο Σαμπίνο.

Ο υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας Celso Sabino
Μόνο το 9% των σημερινών επισκεπτών στη Βραζιλία είναι οικοτουρίστες, ενώ σχεδόν δύο στους τρεις τουρίστες έρχονται για τον ήλιο και την παραλία, δήλωσε σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Τρίτης.
«Ο τουρισμός είναι απαραίτητος για τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση των δασών, φέρνοντας την απαραίτητη οικονομική ανάπτυξη για τους τοπικούς κατοίκους», είπε.
Η προσέλκυση περισσότερων ταξιδιωτών που ασχολούνται με το περιβάλλον και την περιπέτεια αποτελεί μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για την αύξηση του συνολικού τουρισμού στη Βραζιλία, ο οποίος είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες. Ο τουρισμός συνεισφέρει λιγότερο από το 8% του ΑΕΠ της Βραζιλίας, σε σύγκριση με περισσότερο από 20% στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Δομινικανή Δημοκρατία, είπε.
Ο Σ. Σαμπίνο εργάζεται για την επέκταση των πτήσεων προς τη Βραζιλία και θα βρίσκεται στην έκθεση Seatrade Cruise Global στο Μαϊάμι την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων στα λιμάνια της Βραζιλίας.
«Η Βραζιλία έχει μια φυσική κλίση για οικοτουρισμό δεδομένης της μοναδικής βιοποικιλότητας. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν», δήλωσε η Μαρίνα Φιγκουερεδο , εκτελεστική πρόεδρος της Braztoa, της ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Βραζιλίας.
Οι τουρίστες παγκοσμίως αναζητούν νέες εμπειρίες με τη φύση και την άγρια ζωή, δήλωσε η Μαρίνα Φιγκουερεδο στο Reuters.
«Η COP30 το επόμενο έτος θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό συνέδριο. Είναι ένα πολύ στρατηγικό γεγονός που θα αναδείξει τη Βραζιλία ως μια χώρα που προστατεύει το περιβάλλον και διατηρεί τη φύση», είπε.


Latest News

Πιέσεις στον Στάρμερ από την αυτοκινητοβιομηχανία για νέα κίνητρα στα EV
Οι ηγέτες της βιομηχανίας αυτοκινήτων στη Βρετανία απαίτησαν επειγόντως νέα κίνητρα για την ενίσχυση της αγοράς EV

Νέο επενδυτικό χτύπημα από τον όμιλο Aktor – Εξαγοράζει το 51% της Sunforce One
Ο Όμιλος Aktor θα συνεργαστεί με την Greenline για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ

Πόσα...δίνουν τα hedge funds για να προσλάβουν μετεωρολόγο
Γιατί οι επενδυτικές εταιρείες ζητούν ολοένα και περισσότερο μοντέλα πρόβλεψης καιρού - Πώς οι αλλαγές στον καιρό επηρεάζουν τις τιμές των εμπορευμάτων

Συμφωνία TotalEnergies - RWE για πράσινο υδρογόνο - Τι προβλέπεται
TotalEnergies και RWE ενώνουν τις δυνάμεις τους στο πράσινο υδρογόνο - Στόχος η απανθρακοποίηση

Οι τράπεζες εγκαταλείπουν τους «πράσινους» στόχους
Οι τράπεζες υποβαθμίζουν τους κορυφαίους στόχους βιωσιμότητας που είχαν θέσει

Συνάντηση ΕΛΕΤΑΕΝ με τον Αλέξη Χαρίτση
Μεταξύ άλλων, τέθηκε ο ενεργειακός σχειδασμός και στην ανάγκη για ισορροπημένο μείγμα τεχνολογιών Α.Π.Ε. ώστε να μειωθούν οι περικοπές ενέργειας

Elpedison: Κατασκευάζει ηλιοθερμικό σύστημα παραγωγής ατμού
Το έργο αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, σχετικά με τη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος

Πόσα πλωτά φωτοβολταϊκά πήραν το «πράσινο φως» - Ποιος κόφτης μπαίνει
Μόνο την ανάπτυξη πιλοτικών έργων στη θάλασσα και σε τεχνητές υδάτινες επιφάνειες επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία

Απότομη προσγείωση για την Tesla - Πόσα έχασε μετά τις εκλογές
Οι επενδυτές εξακολουθούν να συζητούν αν η εταιρεία του Μασκ παραμένει υπερτιμημένη

Τα σχέδια της Κομισιόν για «καθαρή ενέργεια» στην Αφρική
Το «Scaling Up Renewables in Africa» της Κομισιόν με στόχο την ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Αφρική