Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, έχουμε τη ζώνη στήριξης των 1380-1385 μονάδων, που δοκιμάστηκε με επιτυχία.
Και η οποία αφορά μια τεχνικής σημασίας βάση, που έχει δοκιμαστεί 4 φορές στις συνεδριάσεις 7, 13, 14 Φεβρουαρίου και 12 Μαρτίου.
Από όπου μπορεί να βγει μια -έστω χλιαρή- ανοδική αντίδραση, ώστε να μπορέσουν κάποιοι να απεγκλωβιστούν με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, μεταξύ 1395-1402 μονάδων.
Η επόμενη στάση είναι στις 1262-4, ενώ υπάρχουν σοβαρές αντιστάσεις στις 1420.
Η εικόνα στις μετοχές δεν είναι καλύτερη, διότι πολλά δεικτοβαρή χαρτιά αφέθηκαν.
Οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ έχουν κακή συμπεριφορά από τις τράπεζες, με την ΑΛΦΑ “αδικαιολόγητα” να έχει μπει σε περιπέτειες, ενώ η ΠΕΙΡ για άλλη μια φορά στενοχωρεί τους μετόχους σε εταιρικό γεγονός, υπενθυμίζοντας ότι η τιμή του placement ήταν τελικά υψηλή (4 ευρώ), και πολλούς να αναρωτιούνται αν ..έκαναν καλά και εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση.
Τα ΕΧΑΕ δεν πρέπει να χάσουν την επαφή με τα 5,20, μια βάση που συντηρήθηκε επί μακρόν και έχει αποδείξει την αξία της. Εκεί, οι μέτοχοι φοβούνται ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την “εξυγίανση” θα οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα, ενώ δεν άρεσε και η πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων στις αμοιβές.
Το ΚΡΙ διορθώνει αρκετά ομαλά, καθώς απορροφάται συνεχώς η προσφορά, πιθανόν από κάποιους που δίνουν τέτοια “δεύτερα” χαρτιά (μόνο έτσι δεν μπορεί κάποιος να πει το ΚΡΙ) για να καλύψουν περιθώριο ασφάλισης ή να υποστηρίξει θέσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους.
ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΕΚ, ΟΛΠ, και CENER χάνουν ελάχιστα από τα πρόσφατα πολυετή/ιστορικά υψηλά, και θα είναι από τις πρώτες που θα κινηθούν επιθετικά σε περίπτωση που εξομαλυνθούν τα πράγματα.
Παραδόξως, ο ΟΤΕ συντηρήθηκε σε καλά επίπεδα, χαρίζοντας ευκαιρία για κάποιον να βγει από εκεί για να ανταλλάξει με μετοχές που ήδη έχασαν έδαφος.
Η ΕΤΕ επιδεικνύει πολύτιμη ανθεκτικότητα, έχοντας χάσει μόλις 6% από τις κορυφές της, σε αντίθεση με -ενδεικτικά- την προαναφερθείσα ΑΛΦΑ που έχασε 12%. Θα το κρατήσουμε αυτό για τη συνέχεια.
Η ΔΕΗ επίσης φαίνεται στιβαρή, με τη ζώνη των 11 να συνιστά και σημείο στήριξης με επόμενο στόχο τα 13,50-13,80.
Ο ΟΠΑΠ αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη μετοχική του βάση, πάντα ελκυστικός.
Η αγορά θέλει λίγη υπομονή σε αυτά τα επίπεδα. Οι όποιες τοποθετήσεις με πτωτική αγορά ας είναι συνετές, με ρευστότητα και για παρακάτω τιμές, τουλάχιστον για όποιον πιστεύει ότι θα βελτιωθούν άμεσα τα πράγματα και θα επανέλθουμε σε ανοδική τροχιά.
Οι ΗΠΑ θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για επιπλέον καθυστερήσεις στις μειώσεις των επιτοκίων της Fed, με τις πιθανότητες παρέμβασης στη συνεδρίαση του Ιουνίου της Fed να άγγιξαν το 50% (πριν λίγες εβδομάδες ήταν πάνω από 80%).