
Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA) εκτιμά ότι η συμφωνία μπορεί «να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού» στη χώρα.
Σε «εις βάθος έρευνα» προχωρά η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ της Vodafone και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας Three της CK Hutchison, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.com.
Vodafone: Πώληση δραστηριοτήτων στην Ιταλία – Στα 8 δισ. ευρώ το τίμημα
Και αυτό γιατί η ρυθμιστική αρχή διαπίστωσε πως η συμφωνία μπορεί «να αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού της αγοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Στα τέλη Μαρτίου, η CMA έδωσε τη Vodafone και CK Hutchison πέντε εργάσιμες ημέρες για να προτείνουν «ουσιώδεις λύσεις» σχετικά με τις ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής. Διαφορετικά θα άρχιζε μια εις βάθος έρευνα, όπως και τελικά έγινε, με την αρχή να έχει προθεσμία έως τις 18 Σεπτεμβρίου για να ολοκληρώσει την έρευνα «φάσης 2».
Σύμφωνα με το σκεπτικό της CMA η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών και μείωση της ποιότητας, επηρεάζοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επίσης, υποστήριξε ότι η συναλλαγή θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα οι λεγόμενοι φορείς εκμετάλλευσης εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι βασίζονται στην υποδομή της Vodafone και της Three, να μην μπορούν να διαπραγματευτούν καλές συμφωνίες για τους δικούς τους χρήστες.
Η διαδικασία της ρυθμιστικής αρχής εξαρτάται από την απόφαση για το εάν η συμφωνία θα οδηγήσει σε «ουσιαστική μείωση του ανταγωνισμού» (SLC) στην αγορά. Η CMA μπορεί να απορρίψει τη συναλλαγή ελλείψει SLC ή να ζητήσει διορθωτικά μέτρα από τις εταιρείες για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της.
Όπως ανακοινώθηκε πέρυσι, η συναλλαγή της Vodafone και της CK Hutchison θα συγχωνεύσει τις επιχειρήσεις των δύο εμπορικών σημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας στη Vodafone μερίδιο ελέγχου 51% και στην CK Hutchison ένα μειοψηφικό πακέτο.
Ο συνδυασμός των επιχειρήσεων της Vodafone στο Ηνωμένο Βασίλειο και των Three UK θα μειώσει τον αριθμό των παρόχων κινητής τηλεφωνίας στη χώρα σε μόλις τρεις, μετά τη σημαντική ενοποίηση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία χρόνια.
Η Vodafone και η Three ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση ότι η έρευνα ήταν «ένα αναμενόμενο επόμενο βήμα» και «συμβαδίζει με το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση» που οι δύο εταιρείες έθεσαν από την αρχή. Υποστήριξαν επίσης ότι η συναλλαγή θα οδηγήσει σε ισχυρότερο ανταγωνισμό στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και θα δώσει στους πελάτες και τις επιχειρήσεις μια σταδιακή αλλαγή στην ποιότητα, την ταχύτητα και την κάλυψη του δικτύου.


Latest News

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών

Δασμοί Τραμπ: Πορεία προς την ανεξαρτησία της Ευρώπης λέει η Λαγκάρντ
Η Λάγκαρντ εκτιμά ότι είναι η στιγμή που η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει τη μοίρα στα χέρια της

Στον «πυρετό» των crypto η οικογένεια Τραμπ - Τώρα επενδύει και στην... εξόρυξη
Η εταιρεία Έρικ Τραμπ και Ντόναλν Τραμπ Τζούνιορ μπαίνει στο χώρο εξόρυξης bitcoin

Το 50% των τσιπ κέντρων δεδομένων φέτος θα έχει σχεδιαστεί από την Arm
Οι επεξεργαστές της Arm αποκτούν δημοτικότητα λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας - Οι Amazon, Google, Microsoft σχεδιάζουν τσιπ κέντρων δεδομένων που βασίζονται σε τεχνολογία της Arm

Γιατί η Mediobanca καταγγέλει τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της στην ΕΚΤ
Η ιταλική τράπεζα έχει εκφράσει ανησυχίες ότι οι ενέργειες των δύο δισεκατομμυριούχων μετόχων θα μπορούσαν να τους δώσουν τον έλεγχο τριών μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Ιταλία

UBS: Οι δασμοί Τραμπ θα φέρουν νέα αναταραχή - Χαμηλώνει τον πήχη για τον S&P 500
Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανακοινώσει έναν νέο γύρο «αμοιβαίων» δασμών στις 2 Απριλίου, αφού επέβαλε μια σειρά δασμών στην Κίνα, το Μεξικό και τον Καναδά

Πώς οι δαπάνες της Γερμανίας αυξάνουν το κόστος δανεισμού σε όλη την ευρωζώνη
Οι επενδυτές προειδοποιούν ότι οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων θα μπορούσαν να δυσκολέψουν ολόκληρη την ευρωζώνη να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες

Πληθωρισμό 3,5% και κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ «βλέπει» η Goldman Sachs
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος από τους δασμούς της 2ας Απριλίου είναι μεγαλύτερος από ό,τι πολλοί συμμετέχοντες στην αγορά είχαν υποθέσει προηγουμένως, επισημαίνει η Goldman Sachs

Αν «υπαναχωρήσει» θα έχει μεγάλα προβλήματα - Η απειλή Τραμπ στον Ζελένσκι για σπάνιες γαίες
«Προσπαθεί να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες κι αν το κάνει θα έχει μεγάλα προβλήματα, πολύ μεγάλα προβλήματα», δηλώνει ο Τραμπ για τον πρόεδρο της Ουκρανίας.