
Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των μηχανοδηγών στους βρετανικούς σιδηρόδρομους, μέλη του συνδικάτου Aslef και εργαζόμενους στις εταιρείες Avanti West Coast, CrossCountry, East Midlands, London Northwestern και West Midlands.
Η Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα των κυλιόμενων απεργιών, που αναμένεται να επηρεάσει τις σιδηροδρομικές εταιρείες Greater Anglia, Great Northern, Thameslink και Southern/Gatwick Express, Southeastern, South Western και SWR Island Line.
Βρετανία: Προ των πυλών της χρεοκοπίας η εταιρεία νερού – Ο ρόλος της Κίνας
ASLEF solidarity across the north west today. pic.twitter.com/6IEUi1jvU8
— John Metcalfe (@JohnMetcalfe28) April 6, 2024
Οι επιβάτες τρένων σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία κλήθηκαν να ελέγξουν πριν ταξιδέψουν, καθώς η δεύτερη ημέρα απεργιών των μηχανοδηγών θα έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή των περισσότερων δρομολογίων σε έξι μεγάλες γραμμές.
Στο πλαίσιο της απεργίας του συνδικάτου μηχανοδηγών Aslef, θα απεργήσει το προσωπικό που εργάζεται για τις εταιρείες Chiltern Railways, Great Western Railway, Heathrow Express, LNER, Northern και TransPennine Express (TPE).
Δεν θα υπάρχουν δρομολόγια στις Chiltern, Northern ή TPE, ενώ τα τρένα των Great Western, LNER και Heathrow Express θα εκτελούν πολύ μειωμένα δρομολόγια. Οι έξι εταιρείες έχουν επίσης προειδοποιήσει ότι η απεργία του Σαββάτου θα μπορούσε να επηρεάσει τις υπηρεσίες την Κυριακή.
Η LNER, η οποία εκτελεί δρομολόγια στην κύρια γραμμή της ανατολικής ακτής, ανακοίνωσε ότι θα εκτελέσει 35 δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου, Εδιμβούργου και Δυτικού Γιορκσάιρ το Σάββατο, περίπου το 25% των κανονικών δρομολογίων της.
Η Great Western, η οποία εκτελεί δρομολόγια από το London Paddington προς τη νοτιοδυτική Αγγλία και τη νότια Ουαλία, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει «εξαιρετικά περιορισμένες υπηρεσίες» σε ορισμένες διαδρομές. Το Heathrow Express θα λειτουργεί επίσης με μειωμένη συχνότητα, κάθε 30 λεπτά, αντί για τα συνηθισμένα 15 λεπτά.
Οι μηχανοδηγοί στη Σκωτία και την Ουαλία δεν απεργούν, αλλά οι διασυνοριακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες του LNER και της Great Western αναμένεται να διακοπούν.
Οι απεργίες συμπίπτουν με την απαγόρευση υπερωριών από την Aslef για όλους τους φορείς εκμετάλλευσης, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη και θα συνεχιστεί μέχρι το Σάββατο, ενώ άλλη μια 24ωρη απεργία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Τι ζητούν οι απεργοί
Μιλώντας πριν από τη δράση, ο γενικός γραμματέας του Aslef, Mick Whelan, είπε: «Θέλουμε αυτό που πάντα θέλαμε, έχοντας κάνει το καθήκον μας μαζί, με πολλούς άλλους εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν επιδιώξαμε αύξηση μισθού στα δύο χρόνια. Αναζητήσαμε μια απλή αύξηση μισθών στη συνέχεια μόνο για να μάθουμε ότι οι άνθρωποι για τους οποίους εργαζόμαστε έχουν υπογράψει μάλλον αμφίβολες συμφωνίες με την κυβέρνηση, για να περιορίσουν τις αυξήσεις στους μισθούς μας».
Και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε να είμαστε εδώ, δεν θέλουμε να στεκόμαστε σε ουρές, χάνοντας χρήματα. Θέλουμε έναν καλύτερο, ασφαλέστερο, καθαρότερο σιδηρόδρομο».
Ένας εκπρόσωπος της Rail Delivery Group, που εκπροσωπεί τους φορείς εκμετάλλευσης τρένων, δήλωσε:
«Λυπούμαστε που αυτός ο γύρος απεργιών που κάλεσε η ηγεσία του Aslef κινδυνεύει να διαταράξει τα ταξίδια. Ενώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να κινούνται τα τρένα και θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τρένα σε κίνηση, δυστυχώς θα υπάρξουν μειωμένες υπηρεσίες από την Πέμπτη 4 Απριλίου έως την Τρίτη 9 Απριλίου. Η συμβουλή μας είναι να ελέγχετε πριν ταξιδέψετε και να ακολουθείτε τις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές πληροφορίες».


Latest News

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%