Η σημερινή κινητοποίηση του σωματείου εργαζομένων στο «Αττικόν», στην οποία συμμετείχαν πέρα από σωματεία υγειονομικών υπαλλήλων και φορείς της περιοχής, συνέπεσε με τη ματαίωση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο εν λόγω νοσοκομείο. Ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Η κυβέρνηση δεν εξήγησε αν η ματαίωση της επίσκεψης έγινε λόγω του προφανούς.

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα από ουραγός στην οικονομία, πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη»

Το αρχικό πλάνο αφορούσε την επίσκεψη πολυμελούς ομάδας στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας -πλην του πρωθυπουργού και της προέδρου της Κομισιόν-  με στελέχη του υπ. Υγείας να τους συνοδεύουν στο νοσοκομείο και πιο ειδικά την ψυχιατρική κλινική.

Στην κινητοποίηση μίλησαν μέλη του Σωματείου ΠΓΝ «Αττικόν», ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου ΨΝΑ Δαφνί, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), ο δήμαρχος Χαϊδαρίου και άλλοι παρευρισκόμενοι. Πέρα από την γενικότερη στελέχωση και εξοπλισμό των νοσοκομείων, το επίδικο παραμένει η κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων, στα οποία μεγάλη μερίδα των εργαζομένων αντιδρά για ποικίλους λόγους (ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, παράκαμψη σειράς με οικονομικό αντίτιμο κ.ά.).

Τι ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων

Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΓΝ «Αττικόν» σε ανακοίνωσή του: «Όσες φορές επισκέπτονται νοσοκομεία τα κυβερνητικά στελέχη είναι για να διαφημίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας (σ.σ. απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία)» ενώ εξέφρασαν την αντίδρασή τους για το νομοσχέδιο για την «εμπορευματοποίηση της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης».

Ανέφεραν ακόμα το ζήτημα του μισθολογικού, τις μη ανανεώσεις συμβάσεων τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία, τα ράντζα, την άρνηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η κυβέρνηση, υπογραμμίζει το Σωματείο, «διάλεξε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. την 7η Απρίλη, για να οργανώσει φιέστες ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των δομών Ψυχικής Υγείας». Κλείνοντας ανέφεραν πως «το υγειονομικό κίνημα δεν ανέχεται φιέστες από τους διαφημιστές των ιδιωτικοποιήσεων».

Οι αντιδράσεις δεν σταματούν στην σημερινή κινητοποίηση, αλλά συνεχίζονται τη Δευτέρα και την Τρίτη

Αύριο Δευτέρα 8 Απριλίου με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, σωματεία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία συντονίζουντις κινητοποιήσεις τους και διαδηλώνουν σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Δράσεις προγραμματίζονται στα νοσοκομεία όλης της Αττικής, δίνοντας συνέχεια στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία και υλοποιώντας την απόφαση 14 σωματείων νοσοκομείων της Αττικής για κινητοποιήσεις. Ανάμεσά στα νοσοκομεία που αναμένεται να υπάρξουν κινητοποιήσεις είναι τα Ευαγγελισμός, Θριάσιο, Μεταξά.

Την Δευτέρα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των υγειονομικών και φορείς Ατόμων με Αναπηρία θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στις 17:30 στο υπουργείο Υγείας.

Κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τη Δευτέρα,  η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών προγραμματίζει κινητοποίηση στις 6 μ.μ., μπροστά στην 3η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη, στην Αριστοτέλους. Ζητώνται προσλήψεις, αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, μισθολογικές αυξήσεις, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Στις 9 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιούχων της Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Στην Κρήτη, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ καλεί τη Δευτέρα σε διαμαρτυρία στη 1 μ.μ. στην είσοδο του νοσοκομείου. Άλλες κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα στη Λιβαδειά, τον Τύρναβο και το Άργος.

Πηγή:in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ