![Ζελένσκι: «Θα χάσουμε τον πόλεμο», αν οι ΗΠΑ δεν ξεμπλοκάρουν το πακέτο των $60 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/zelensky.jpg)
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα πως η χώρα του θα χάσει τον πόλεμο, αν η αναμενόμενη αμερικανική βοήθεια των 60 δισ. δολαρίων παραμείνει μπλοκαρισμένη στο Κογκρέσο, τη στιγμή που η Ρωσία αυξάνει την πίεση στην ανατολική Ουκρανία.
Ουκρανία: Η ανάρτηση του Ζελένσκι και η αντίδραση του Μαξίμου
Ανησυχεί ο Ζελένσκι – Ασκεί νέες πιέσεις για το «παγωμένο» από πέρσι πακέτο οικονομικής βοήθειας
«Αν το Κογκρέσο δεν βοηθήσει την Ουκρανία, η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο», δήλωσε ο Ζελένσκι στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με πρεσβευτές στην πλατφόρμα της ουκρανικής κυβέρνησης για τη συγκέντρωση χρημάτων United24.
«Χωρίς την υποστήριξη του Κογκρέσου, θα μας είναι δύσκολο να κερδίσουμε, ακόμα και να επιβιώσουμε» ως χώρα, επέμεινε, σύμφωνα με βίντεο της παρέμβασής του που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Αν η Ουκρανία χάσει τον πόλεμο, άλλα κράτη θα δεχθούν επίθεση», προειδοποίησε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος, εκτιμώντας ότι η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στη γειτονική της χώρα το Φεβρουάριο του 2022, θα επέσειε τότε την πυρηνική απειλή για να φοβίσει τις δυτικές κοινωνίες.
Το αμερικανικό πρόγραμμα στρατιωτικής και οικονομικής αρωγής προς το Κίεβο, ύψους 60 δισ. δολαρίων, είναι μπλοκαρισμένο από πέρυσι στο Κογκρέσο εξαιτίας διαιρέσεων μεταξύ δημοκρατικών και ρεπουμπλικανών, ενώ προεδρικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν το Νοέμβριο.
Πηγή:in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_peiraias2-600x352.png)
Δασμοί Τραμπ: Σημείο αναφοράς το λιμάνι του Πειραιά – Τι αναφέρει το ΕΒΕΠ
Σε μία περίοδο όπου μια νέα περιδίνηση στις αγορές θα έσπρωχνε τις πληθωριστικές πιέσεις προς τα επάνω, τόσο η ευρωπαϊκή, όσο και η ελληνική οικονομία απεύχεται την κλιμάκωση «ανταλλαγής δασμών»
![Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-22-600x361.jpg)
Ρωσία: Υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ικανοποιητική πρόταση για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία
![Σεισμοί Σαντορίνη: Αλλεπάλληλες δονήσεις με φθίνουσα ένταση μετά τα 5 Ρίχτερ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη - Τι λένε Παπαζάχος και Καραστάθης
Το φαινόμενο παρακολουθούν στενά οι επιστήμονες στη Σαντορίνη
![Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ο κόσμος του TikTok](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tiktok9-2-600x393.jpg)
Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός, ο κόσμος του TikTok
Η πολιτική διαδικασία φαίνεται πως διυλίζεται και μεταμορφώνεται μέσω των λογαριασμών που οι νέοι διατηρούν στο TikTok
![Καιρός: Τσουχτερό το κρύο την Δευτέρα – Πού θα σημειωθούν βροχές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/krio-600x363-1.jpg)
Τσουχτερό το κρύο την Δευτέρα – Πού θα σημειωθούν βροχές
Χαμηλή θα παραμείνει η θερμοκρασία και την Δευτέρα, ενώ σε λίγες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις
![Μητσοτάκης: Συνάντηση με Μακρόν στη σκιά των πυραύλων Meteor](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/mitsotakis-makron-episkepsi-600x337.jpg)
Μητσοτάκης: Το ταξίδι στο Παρίσι, η συνάντηση με τον Mακρόν και οι πύραυλοι Meteor
Η μετάβαση στο Παρίσι αποκτά ιδιαίτερη σημασία στη σκιά των παζαριών για την πώληση των πυραύλων Meteor. ‘Ακυρο για συνάντηση με Μελόνι.
![Νέα ισχυρή δόνηση μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/2025-02-03T091846Z_527357669_RC2VIG9S7Z9U_RTRMADP_5_GREECE-QUAKE-SANTORINI_med-600x400.jpg)
Νέα ισχυρή δόνηση μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού
Ιδιαίτερα αισθητή έγινε σε Σαντορίνη και Αμοργό η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τις 21.00, σε θαλάσσια περιοχή, 21 χλμ. ΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού
![Σαντορίνη: Τι δείχνουν οι μετρήσεις στο υπέδαφος της περιοχής](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-03_14-47-12-2-2-1200x900-1-600x450.jpg)
Τι δείχνουν οι μετρήσεις στο υπέδαφος της Σαντορίνης
Η Σαντορίνη στο επίκεντρο των ερευνών. Δορυφορικές παρατηρήσεις GNSS σε περίπου 20 τριγωνομετρικά σημεία.