![Ομόλογα ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός εκτοξεύει τις αποδόσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_bonds22-768x450-1.png)
Πάνω από το 4,5% εκτοξεύτηκε η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός τον Μάρτιο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, ενισχύοντας την πιθανότητα υψηλότερων επιτοκίων από την Federal Reserve.
Η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά περισσότερες από 13 μονάδες βάσης στο 4,495%, αφού ξεπέρασε το 4,5% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Η απόδοση του 2ετούς
ήταν τελευταία στο 4,943% μετά από άνοδο άνω των 19 μονάδων βάσης.
Δολάριο: Στα υψηλότερα επίπεδα από το 1990 έναντι του γεν
Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισοδυναμεί με 0,01%.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε στο 3,5% αυξήθηκε τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη αύξηση.
Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδό του στο 3,4% από 3,2% τον Φεβρουάριο και 3,1% τον Ιανουάριο.
Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας ανέφερε επίσης την Τετάρτη ότι ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις αλλαγές στο κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, παρέμεινε στο 3,8%
Ο επίμονος πληθωρισμός ενισχύει τις προσδοκίες ότι η Fed ενδέχεται να μην προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, καθώς πρόσφατα στοιχεία δείχνουν μια εύρωστη οικονομία.
«Αυτά τα νούμερα υποστηρίζουν τη διατήρηση των επιτοκίων της Fed για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς ο πρόεδρος της Fed Πάουελ είπε πρόσφατα ότι ήθελε να έχει περισσότερη εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός τείνει προς τον μακροπρόθεσμο στόχο τους του 2%,» εξηγεί στο CNBC ο Rajeev Sharma, διευθύνων σύμβουλος σταθερού εισοδήματος στο Key. Πλούτος. «Οι σημερινοί αριθμοί δεν προσφέρουν αυτή την άνεση».
Σήμερα οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed για να αναζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες για τις προσδοκίες των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα – Άνοδος για Apple και Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/ot_wallstreet_market3-768x606-1-1-600x473.png)
Μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street - Άνοδος για Apple και Coca Cola
Από τους δείκτηες της Wall Street Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν κέρδη, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε
![Χρυσός: Οι δασμοί οδηγούν το ράλι προς τα 3.000 δολάρια [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_gold_lires_agglias24-600x352.png)
Οι δασμοί οδηγούν το ράλι του χρυσού - Καρφί... για τα 3.000 δολάρια [γράφημα]
Ο χρυσός λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο στην αβεβαιότητα που φέρνουν οι δασμοί Τραμπ - Οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων - Στα ύψη οι τιμές της χρυσής λίρας Αγγλίας
![Πετρέλαιο: Σε υψηλό δύο εβδομάδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_oil_world3-1024x600-1-600x352.png)
Σε υψηλό δύο εβδομάδες οι τιμές του μαύρου χρυσού
Ενισχύονται οι ανησυχίες σχετικά με τις προμήθειες πετρελαίου της Ρωσίας και του Ιράν
![Αμερικανικά Ομόλογα: Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/08/ot_USA_bonds_powell-600x352.png)
Ανοδικά «δια χειρός» Πάουελ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Ο Πάουελ είπε στην καθιερωμένη κατάθεση στη Γερουσία ότι η Fed δε βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια
![Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: «Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/08/agores-600x385.jpg)
«Θεατές» στο εμπορικό μπρα ντε φερ οι ευρωαγορές
Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της UniCredit, η οποία χάνει πάνω από 3% - Άλμα 6% σημείωσε η Kering
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχη για τις 1.550 μονάδες – Βουτιά για τον Τιτάνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/11_02_ot_neoXA25-600x352.png)
Μάχη για τις 1.550 μονάδες έδωσε το ΧΑ - Bουτιά για τον Τιτάνα
Αν και δε λείπει η επιφυλακτικότητα το ΧΑ έχει καταφέρει να παραμείνει πάνω από τις 1.550 μονάδες
![Wall Street: Ήπιες πιέσεις – Στηρίζει η Coca Cola](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/wall-street-and-broad-street-signs-2021-08-26-22-4-3-scaled-1-2048x1536-1-768x576-1-600x450.jpg)
Ήπιες πιέσεις στη Wall Street - Στηρίζει η Coca Cola
Οι επενδυτές να αναμένουν τις καταθέσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, στο Κογκρέσο
![Βρετανία: Άντλησε 13 δισ. στερλίνες – Οι αγορές της πρόσφεραν 140 δισ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/ot_bonds_london11-768x450-1-600x352.png)
Το Λονδίνο ζήτησε 13 δισ. στερλίνες και οι αγορές του πρόσφεραν 140 δισ.
Η έκδοση καταρρίπτει το προηγούμενο ρεκόρ ζήτησης βρετανικών ομολόγων
![Χρηματιστήριο Αθηνών: Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/xrimat-768x510-1-600x398.jpg)
Μάχες πάνω στις 1.550 μονάδες δίνει το ΧΑ
Η αγορά δεν μπορεί να ξεφύγει από τη ζώνη των 1.550 μονάδων, καθώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσει από τον σκόπελο της αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά