
Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού επιχείρησε να αναδείξει ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ο κ. Πατέλης επίσης αναφέρθηκε, στο όραμα του πρωθυπουργού που είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη, όχι μόνο όσον αφορά τους μισθούς αλλά και τους θεσμούς, σημειώνοντας ότι απαιτείται ακόμη πολλή δουλειά για να επιτευχθεί η πράσινη και ψηφιακή επανάσταση καθώς και η μεταρρύθμιση του κράτους.
«Είχαμε σχέδιο στην οικονομία και ξέραμε πώς να προχωρήσουμε, μειώσαμε τα κόκκινα δάνεια, το τραπεζικό σύστημα είναι πιο υγιές, μειώσαμε φόρους, εφαρμόσαμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (ψηφιοποίηση, πράσινη μετάβαση, βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος)», επεσήμανε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος απηύθυνε προσκλητήριο στους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.
Η αργή δικαιοσύνη
«Στην δεύτερη τετραετία θα συνεχίσουμε στον δρόμο των διαρθρωτικών αλλαγών, το πρότζεκτ της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά το κάναμε», πρόσθεσε αναγνωρίζοντας πως η αργή απονομή της δικαιοσύνης, και όχι η τόσο οι φόροι και η γραφειοκρατία, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα σήμερα.
«Οι επενδύσεις στην Ελλάδα, αν και καταγράφεται μία έκρηξη τα τελευταία χρόνια, δεν είναι ακόμα στο σημείο που θα θέλαμε, προσπαθούμε να καλύψουμε το επενδυτικό κενό που μεγάλωσε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης», σημείωσε κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο ενεργειακό πεδίο, στον τουρισμό, στην αγροδιατροφή και στα logistics.
«Η χώρα και η οικονομία κινούνται στον σωστό δρόμο, οι μισθοί αυξάνονται, η ανεργία πέφτει, η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στους ασθενέστερους. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με περισσότερες μεταρρυθμίσεις στον ίδιο δρόμο. H Eλλάδα είναι ένα πετυχημένο παράδειγμα αισιοδοξίας για άλλες χώρες, η οικονομική κρίση απέδειξε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις σε περίπλοκα προβλήματα», κατέληξε.


Latest News

Αναγκαία η καμπάνια e-katanalotis για την ενημέρωση των πολιτών - Η ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης
Στην πλατφόρμα, οι καταναλωτές μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές και να αποφασίζουν καλύτερα για το συμφέρον τους ως προς τις αγορές τους

Συνάντηση Πιερρακάκη - Θεοδωρόπουλου - Τι συζήτησαν
Οι επενδύσεις και η τόνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων Πιερρακάκη με τον Θεοδωρόπουλο

Στουρνάρας: «Η πολιτική των ΗΠΑ δημιουργεί ευκαιρίες» - Τι λέει για κοινό ευρωπαϊκό χρέος
Ο Γιάννης Στουρνάρας σημειώνει πως «με αίμα, ιδρώτα, δάκρυα και με βοήθεια από την ευρωζώνη, η Ελλάδα τα κατάφερε»

Μειώσεις σε φόρους και εισφορές επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος
Πλαφόν 3% στην ετήσια αύξηση των εμπορικών μισθώσεων, ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου στην ΕΣΕΕ

Παραμένει θετική για την Ελλάδα η JP Morgan... με έναν αστερίσκο
Η JP Morgan δηλώνει Overweight για την ελληνική αγορά και την εντάσσει στην «10άδα» των προτιμήσεών της
![Σπίτι μου 2: Οι περιοχές με τα περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/akinita1-e1727899707686-600x401.jpg)
Σπίτι μου 2: Οι περιοχές με τα περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα [πίνακες]
Τι αποκαλύπτει έκθεση της Resolut Cepal Greece για το Σπίτι μου 2 - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους

Ανοίγει τις πύλες του στις 9 Απριλίου το 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Από τις 9 έως τις 12 Απριλίου 2025, η ιστορική πόλη των Δελφών θα υποδεχτεί προσωπικότητες υψηλού επιπέδου από όλον τον κόσμο

Πώς διαμορφώθηκαν τα επιτόκια δανείων και καταθέσεων τον Φεβρουάριο
Το περιθώριο επιτοκίου των νέων καταθέσεων και δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο στο 4,64%

Γιατί προκαλεί ανησυχία το «3άρι» του πληθωρισμού στην Ελλάδα
Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση αναφορικά με την ακρίβεια, την ώρα που βρισκόμαστε στη σφαίρα των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ
![Golden Visa: Πόσοι αγοράζουν ακίνητα προς… ενοικίαση [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/ot_golden_visa_akinhta-600x352.jpg)
Καταφύγιο για επενδυτές η Golden Visa - Πόσοι αγοράζουν ακίνητα προς ενοικίαση [πίνακας]
Ριζικές αλλαγές στην αγορά ακινήτων φέρνει η Golden Visa - Πού στρέφονται τώρα οι επενδυτές