
Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι ευρωαγορές το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα οικονομικά στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου και προβληματίζονται από την κάπως θολή προοπτική για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,05% στο Λονδίνο, καταγράφοντας μειωμένα κέρδη, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.
Οι μετοχές του κλάδου εξόρυξης κινήθηκαν 2,4% υψηλότερες ενώ ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας διολίσθησε 1,4%.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Με απώλειες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης
Στο μέτωπο των δεδομένων, η οικονομική παραγωγή της Βρετανίας αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τις προσδοκίες, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ενώ καταγράφηκαν ενδείξεις επιστροφής στην υποτονική οικονομική ανάπτυξη φέτος.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε την Πέμπτη σταθερά τα επιτόκια για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση και έδωσε το πιο ξεκάθαρο μήνυμα για επερχόμενη μείωση επιτοκίων παρά την αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.
Σε επίπεδο ΕΕ,, οι επενδυτές αφομοίωσαν τα νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό αναζητώντας ενδείξεις για το πότε ακριβώς η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος παρακολουθεί τις τιμές σε επίπεδο χονδρικής, υποχώρησε χαμηλότερα από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση την Πέμπτη από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Η ένδειξη του ΔΤΚ αυξήθηκε 0,2% για τον μήνα, λιγότερο από την εκτίμηση 0,3% από τη συναίνεση του Dow Jones και όχι τόσο όσο η αύξηση 0,6% τον Φεβρουάριο.
Σε χαμηλότερο επίπεδο για φέτος το ευρώ
Όσον αφορά στο ευρώ, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του δολαρίου φέτος, καθώς η απόκλιση πολιτικής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ τροφοδότησε τις προσδοκίες ότι τα νομίσματα θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοτιμία.
Το ευρώ υποχώρησε έως και 0,88% για να διαπραγματευτεί στα 1,063 δολάρια στις 3:55 μ.μ. ώρα Λονδίνου.


Latest News

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,34% η απόδοση στην επανέκδοση ομολόγου – Υπερκάλυψη 5,19 φορές
Οι συνολικές προσφορές ανήλθαν σε 1,037 δισ. ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 25 Απριλίου 2025.

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Πιέζει τις ευρωαγορές η βουτιά της ASML
Η εταιρεία κρίσιμων τσιπ ASML σημειώνει πτώση 6,5%

Επανήλθαν οι ανησυχίες στην Ασία, πτώση στις αγορές
Οι ασιατικές μετοχές που σχετίζονται με τους ημιαγωγούς υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση της Nvidia ότι θα χρεωθεί περίπου 5,5 δισ. δολάρια για την εξαγωγή μονάδων επεξεργασίας γραφικών H20 στην Κίνα

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων

Στις αγορές με 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Δημόσιο
Το σχέδιο του ΟΔΔΗΧ για την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Νέα πτώση στο πετρέλαιο - «Καμπανάκι» από τον ΔΟΕ
Οι επενδυτές αναζητούν έναν καταλύτη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη στο πετρέλαιο

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Όλα τα σενάρια για το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα - Ο ρόλος του Κόκκινου Δράκου
Το μεγάλο sell off στα αμερικανικά ομόλογα δημιούργησε πλήθος ερωτήματα για τους πωλητές αλλά και την αξιοπιστία της ισχυρότερης αγοράς ομολόγων στον κόσμο