
Ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa και η αυστριακή θυγατρική του Austrian Airlines ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή την αναστολή των πτήσεών τους προς και από την Τεχεράνη ως τουλάχιστον την ερχόμενη Πέμπτη 18η Απριλίου, και γνωστοποίησαν πως προληπτικά τα αεροσκάφη τους δεν θα διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, με φόντο τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης» η Lufthansa αναστέλλει «τις πτήσεις της με προορισμό ή προέλευση την Τεχεράνη ως και την 18η Απριλίου, έπειτα από προσεκτική εκτίμηση» των κινδύνων, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Η εταιρεία επιπλέον δεν θα χρησιμοποιεί τον ιρανικό εναέριο χώρο», πρόσθεσε.
Lufthansa: Οι αεροσυνοδοί της εταιρείας κέρδισαν αυξήσεις με το σπαθί τους
Ο γερμανικός όμιλος αρχικά ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ανέστειλε τις πτήσεις του ως την Πέμπτη, κατόπιν παρέτεινε το μέτρο ως σήμερα (Σάββατο). Στην πράξη, τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί από την 6η Απριλίου.
Η Austrian Airlines ανακοίνωσε παρόμοιο μέτρο χθες. «Η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων μας είναι απόλυτη προτεραιότητά μας», εξήγησε η εταιρεία σε ανακοίνωση Τύπου που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο, συμπληρώνοντας πως «αποτιμά μόνιμα την κατάσταση στη Μέση Ανατολή».
Αντίποινα
Οι ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών καταγράφηκαν αφού το Ιράν διεμήνυσε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του ορκισμένου εχθρού του, του Ισραήλ, έπειτα από βομβαρδισμό στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους δυο υποστρατήγους των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ


Latest News

Η βρετανική χαλυβουργία ζητά βοήθεια για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος από την κυβέρνηση
Ο κλάδος της χαλυβουργίας δέχθηκε πλήγμα απο τους δασμούς και ζητά μείωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Σε ανοδική πορεία η Burger King στη Γαλλία
Η Burger King , που ανήκει στον όμιλο Bertrand, διαθέτει σήμερα 550 καταστήματα στη Γαλλία

Διατυπώνει ανησυχίες για την πολιτική δασμών ο Τζέιμι Ντίμον
Ο CEO της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον που είχε πει «ξεπεράστε το», μιλώντας για την πολιτική δασμών του Τραμπ, αλλάζει γνώμη

Το νέο στοίχημα της Shein - Ποια αγορά θεωρεί Ελ Ντοράντο
«Είμαστε έτοιμοι να πούμε σε μια φανταστική κεφαλαιαγορά», τονίζει ο Ντόναλντ Ταγκ - Η χασούρα, τα κέρδη και η IPO στο Λονδίνο

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου