
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στα μέσα της νέας εβδομάδας, οπότε και αναμένονται βροχές, έντονες σε κάποιες περιοχές, που θα επηρεάσουν και τις καλλιέργειες μετά την παρατεταμένη ανομβρία και την ζέστη, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, την οποία συνοδεύει και με τους σχετικούς χάρτες, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.
Σύμφωνα με την ανάρτηση μετά τη ζέστη του σαββατοκύριακου αρχικά θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας και υψηλή πιθανότητα βροχής την Τετάρτη.
Ο Σάκης Αρναούτογλου έδειξε χάρτες με τις περιοχές που θα έχουν βροχές το διήμερο Τετάρτη (17/4) και Πέμπτη (18/4) και σημείωσε πως ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος με φθινοπωρινά – κατά διαστήματα – στοιχεία στα νότια, ενώ τρεις εποχές θα έχουν τα ορεινά και τα βόρεια τις χώρας.
Δείτε τους χάρτες
Στη μοιρασιά των αναγκαίων βροχών κερδισμένες δείχνουν αρχικά αρκετές δυτικές και βόρειες περιοχές, σύμφωνα με την πρόγνωση, ενώ σχετικά ευοίωνες δείχνουν και οι προοπτικές προς τα τέλη της εβδομάδας για κάπως πιο αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας πλην ίσως των νοτίων νησιωτικών τμημάτων.

Χάρτης βροχής Τετάρτη 17 Απριλίου

Χάρτης βροχής Πέμπτη 18 Απριλίου
Τρεις εποχές
Αναλυτικά ο κ. Αρναούτογλου αναφέρει:
«Αλλάζει αλλά κατά τόπους το σκηνικό του καιρού προς τα μέσα της νέας εβδομάδας!
– Ανοιξιάτικος με φθινοπωρικά κατά διαστήματα στοιχεία στα νότια
-Τρεις εποχές στα ορεινά και τα βόρεια τις επόμενες 6 με 7 ημέρες ίσως και με πρόσκαιρα χειμωνιάτικες… αποχρώσεις σε σχετικά μεγάλα όμως υψόμετρα της βόρειας κυρίως χώρας προς τα τέλη της εβδομάδας!
Στη μοιρασιά των αναγκαίων βροχών κερδισμένες δείχνουν αρχικά αρκετές δυτικές και βορειες περιοχές
Σχετικά ευοίωνες δείχνουν και με τα σημερινά στοιχεία οι προοπτικές προς τα τέλη της εβδομάδας για κάπως πιο αξιόλογες βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας πλην ίσως των νοτίων νησιωτικών τμημάτων.
Σταδιακή και κατά τόπους αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας προς τα μέσα της εβδομάδας στις περισσότερες περιοχές της χώρας!
Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της νέας εβδομάδας θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων».
Ο καιρός των επόμενων ημερών σύμφωνα με την ΕΜΥ
Πρόγνωση για τη Δευτέρα 15/4
Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά το βράδυ θα πυκνώσουν.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16-04-2024
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου περίπου και θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-04-2024
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώση μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18-04-2024
Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-04-2024
Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.


Latest News

Έσπασαν και φέτος οι μπότηδες στην Κέρκυρα – Το εντυπωσιακό έθιμο του Πάσχα
Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών στην Κέρκυρα, οι μπότηδες, δηλαδή μεγάλα ή μικρά κεραμικά βαμμένα κόκκινα δοχεία γεμάτα με νερό, έπεσαν με θόρυβο στο δρόμο

O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για το Πάσχα στο νησί της Τήνου

Δημογραφικό: Πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα του 2050
Τα τελευταία χρόνια, οι δημογραφικές αλλαγές στην Ελλάδα απασχολούν όλο και περισσότερο τους επιστήμονες και τους φορείς

Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την ρωσική κατοχή της Κριμαίας
Τι δηλώνει πηγή που γνωρίζει για την φερόμενη πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ στο CNN – Η Ρωσία έχει καταλάβει την Κριμαία από το 2014

Aργυρού: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομίας η αναβάθμιση της S&P
Ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλης Αργυρού σχολίασε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης

Τέμπη: Πότε έρχεται το πόρισμα του ΕΜΠ
Θα ρίξει φως σε κρίσιμα ερωτήματα, κυρίως στο θέμα της πυρόσφαιρας – Τι αναφέρει μία νέα μαρτυρία

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο του Πάσχα για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς στην Αθήνα

Η διπλωματία πάνω σε χάρτες – Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα
Ελληνική και τουρκική διπλωματία μετρούν αντιδράσεις και επόμενα βήματα

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων