Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, επιδεικνύοντας ψυχραιμία στη σκιά των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, καθώς μόνο ο FTSE 100 στο Λονδίνο δείχνει να δέχεται πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,2%, με τον κλάδο του πετρελαίου μάλιστα να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,42% στις 7.962 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,58% στις 18.034 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,50% στις 8.050 μονάδες.

Στο επίκεντρο, όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκονται τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, τα οποία δέχονται ήπιες πιέσεις παρά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τους αναλυτές να υποβαθμίζουν τα σενάρια μιας γενικευμένης σύρραξης αφού το Ισραήλ απέκρουσε μια μεγάλης κλίμακας αεροπορική επίθεση από το Ιράν και οι ΗΠΑ τόνισαν ότι θέλουν να αποφύγουν έναν ευρύτερο πόλεμο στην περιοχή.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου υποχωρεί στα 85,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent παράδοσης Ιουνίου κινούνται στα 90,18 δολάρια το βαρέλι.

Η ψυχραιμία στις αγορές όμως έρχεται σε αντίθεση με την πορεία του χρυσού, ο οποίος κατά παράδοση ενισχύεται όταν το ρίσκο αυξάνεται, αφού λειτουργεί ως επενδυτικό καταφύγιο.

Οι αγορές περίμεναν επίσης να δουν πώς θα απαντούσε το Ισραήλ στο χτύπημα του Ιράν, δεδομένου ότι η επίθεση προκάλεσε περιορισμένες ζημιές και ότι η Τεχεράνη είπε επίσης ότι ολοκλήρωσε την επίθεση κατά του Ισραήλ. Αυτό βοήθησε στον περιορισμό της ζήτησης για ασφαλή καταφύγια.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημειώνει άνοδο 0,6% στα 2.357,81 δολάρια η ουγγιά, αφού έφθασε στο υψηλό ρεκόρ των 2.372,62 δολαρίων ανά ουγγιά το Σαββατοκύριακο, ενώ τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου παρέμειναν στα 2.373 δολάρια η ουγγιά, αφού έφτασαν στο υψηλό ρεκόρ των 2.389,0 δολαρίων η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές