
Ένα ακόμη πονοκέφαλο για τα νοικοκυριά αποτελεί η σταθερά αυξανόμενη τιμή των καυσίμων. Την πρωτιά στην αύξηση φαίνεται πως την έχουν τα νησιά, όπου η αμόλυβδη έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα 2 ευρώ το λίτρο, φθάνοντας ακόμα και πάνω από τα 2,3 ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις για την τιμή της βενζίνης το Πάσχα είναι ανησυχητικές.
Η Ελλάδα είναι η 2η ακριβότερη χώρα, στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης, στην Ευρωζώνη. Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ήταν 1,934 ευρώ, ενώ στην Ευρώπη το αντίστοιχο ήταν στα 1,759 ευρώ.
«Η επίθεση του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά γεγονότων που προκαλούν προβλήματα στη διεθνή αγορά των πετρελαιοειδών», σχολιάζει χαρακτηριστικά στον ΟΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας και πρόεδρος και CEO της ΕΛΙΝΟΙΛ κ. Γιάννης Αληγιζάκης.
Η αγορά χαρακτηρίζεται από έλλειψη των προϊόντων, λόγω των ευρωπαϊκών κυρώσεων στα ρωσικά διυλιστήρια, τις ζημιές που έχουν υποστεί οι μονάδες διύλισης στη Ρωσία από τις ουκρανικές επιθέσεις αλλά και ταυτόχρονα λόγω της υψηλής ζήτησης από την Κίνα και την Ινδία.
Κατά τον ίδιο, μοιραία επηρεάζεται και η εγχώρια αγορά καυσίμων: «Αν λάβουμε υπόψη μας και την αυξημένη ζήτηση βενζίνης και ντίζελ κίνησης λόγω των αυξημένων μετακινήσεων ενόψει της θερινής περιόδου, τότε και οι τιμές στην ελληνική αγορά δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες», υπογραμμίζει ο πρόεδρος και CEO της ΕΛΙΝΟΙΛ σπεύδοντας, όμως, να αποσαφηνίσει: «Βέβαια, να θυμίσω ότι ο κλάδος των πετρελαιοειδών δεν έχει τη δυνατότητα για υψηλότερα περιθώρια κέρδους. Κι αυτό επειδή τα τελευταία σχεδόν τρία χρόνια βρίσκεται υπό το ρυθμιστικό καθεστώς του πλαφόν στα μικτά περιθώρια κέρδους».
Οι τιμές στο πρατήριο
Βενζίνη: 1,962 €/ λτ
Πετρέλαιο κίνησης: 1,715 €/λτ
«Φωτιά» η τιμή της στα νησιά
-Κίμωλος: 2,39 €/λτ
-Νίσυρος: 2,35 €/λτ
-Μήλος: 2,35 €/λτ
-Κάσος: 2,32 €/λτ
-Νάξος: 2,32 €/λτ
-Θήρα: 2,301 € /λτ


Latest News

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση χρέους
«Η Ελλάδα, παρά τις διεθνείς πολυεπίπεδες αναταράξεις, έχει αλλάξει σελίδα», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης

Χατζηδάκης για αναβάθμιση Moody's: H Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν, εφαλτήριο για περαιτέρω άνοδο
«Η σημερινή αναβάθμιση σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου για την ελληνική οικονομία«, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Έπεσε... το «κάστρο» της Moody's - Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία
Τι οδήγησε στην αναβάθμιση της οικονομίας - Το σκεπτικό της απόφασης
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,4% το μισθολογικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/misthoi-600x396.jpg)
Άνοδος 5,4% το μισθολογικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024 [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία
![IOBE: Υποχώρησε η ανεργία τον Ιανουάριο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/09/ανεργια-600x345.jpg)
ΙΟΒΕ: Μειώθηκε η ανεργία κατά 8,9% τον Ιανουάριο [γράφημα]
Τι δείχνει το μηναίο Δελτίο Εξελίξεων στην Βιομηχανία που καταρτίζει ο ΙΟΒΕ
![ΕΛΣΤΑΤ: Μικρή αύξηση 0,1% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/industry-steel-600x419.jpg)
Οριακή αύξηση 0,1% στις τιμές εισαγωγών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο [πίνακες]
ΕΛΣΤΑΤ: Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2024 - Ιανουαρίου 2025, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2023 - Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε μείωση 1,5% έναντι μείωσης 12,8%

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Κατάργηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος ζητά η ΕΣΕΕ
Ο εμπορικός κόσμος της χώρας ζητά την κατάργηση του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος

Εξαφανίζονται τα εκπτωτικά stickers από τα σούπερ μάρκετ - Πώς γίνονται οι προσφορές
Πώς θα αποφύγουμε τις προσφορές «μαϊμού» - Τι λένε προμηθευτές και εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ

Στα 17,4 τρισ. θα εκτοξευθούν οι συναλλαγές μέσω κινητών - Τι δείχνει μελέτη
Η αξία των πληρωμών με εικονικές κάρτες, θα αυξηθεί κατά 235% έως το 2029 και θα ανέλθει στα 17,4 τρισεκατομμύρια δολάρια