Τις κορυφαίες θέσεις σε διεθνές επίπεδο καταλαμβάνουν τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), σύμφωνα με τον έγκυρο διεθνή φορέα αξιολόγησης “Eduniversal Best Masters Rankings” για το 2024. Ο εν λόγω φορέας κατέταξε συνολικά 5.820 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών από 153 χώρες παγκοσμίως για το 2024.
ΔΥΠΑ: 3 νέα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων
Τα κριτήρια αξιολόγησης της κατάταξης “Eduniversal Best Masters Rankings 2024”, περιλαμβάνουν:
α) τη φήμη των προγραμμάτων, μέσω της άποψης των εταιρειών που προσλαμβάνουν προσωπικό,
β) τον μισθό της πρώτης απασχόλησης μετά την αποφοίτηση και
γ) την ικανοποίηση των πρόσφατων αποφοίτων, μέσω έρευνας ικανοποίησης που διεξάγεται από την Eduniversal.
Οι κατατάξεις των ΠΜΣ του ΟΠΑ -ανά επιστημονικό πεδίο- σε παγκόσμιο επίπεδο και σε επίπεδο Δυτικής Ευρώπης, παρουσιάζονται στους πίνακες που ακολουθούν:
Άξιο αναφοράς είναι ότι, τα ΠΜΣ του ΟΠΑ ήταν τα μοναδικά προγράμματα Ελληνικών ΑΕΙ που κατατάχθηκαν μεταξύ των κορυφαίων ΠΜΣ στα προαναφερθέντα επιστημονικά πεδία για το 2024.
Στην αιχμή της τεχνολογίας
Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, αναφερόμενος στην πρόσφατη κατάταξη δήλωσε: «Το ΟΠΑ πρωτοπόρο στις Μεταπτυχιακές Σπουδές, έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά προγράμματα που εφαρμόζουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και χρησιμοποιούν την αιχμή της τεχνολογίας. Σύμφωνα με έρευνες, οι απόφοιτοι όλων των προγραμμάτων είναι άρτια εκπαιδευμένοι και βρίσκουν άμεσα επαγγελματική αποκατάσταση, σημειώνοντας γρήγορη ανέλιξη σε θέσεις εργασίας υψηλής ευθύνης στην Ελλάδα και διεθνώς.
Η ιδιαίτερα υψηλή αυτή διάκριση του ΟΠΑ από τον διακεκριμένο φορέα αξιολόγησης για το 2024, αποδεικνύει την επιτυχημένη προσήλωσή μας στην αριστεία και την παροχή σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών που εναρμονίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες επιχειρήσεων και οργανισμών και διαμορφώνουν τη νέα γενιά στελεχών και ακαδημαϊκών που απαιτεί το διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον».
Latest News
Απομακρύνεται ο κίνδυνος ύφεσης στην παγκόσμια οικονομία για το 2025
Σύμφωνα με την Oxford Economics, οι επιχειρήσεις εκτιμούν ότι οι πιθανότητες για παγκόσμια ύφεση το 2025 βρίσκονται κάτω από 10%
Μνημόνιο συνεργασίας Pfizer με ΠΑΜΑΚ για την καινοτομία
Συν-δημιουργία μαθήματος με τίτλο «Ψηφιακή Καινοτομία και Συστήματα Μεταφοράς Τεχνολογίας» η πρώτη πρωτοποριακή δράση
Κωνσταντίνος Δράκος: Κρυπτονομίσματα και οι τάσεις
Σε αυτό το επεισόδιο υποδεχόμαστε τον Κωνσταντίνο Δράκο, Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Οι 4 λόγοι ανόδου των τιμών ενέργειας – Το καλό και το κακό σενάριο
Η διατήρηση των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Κρατικές Δαπάνες και Πλαίσιο Φορολογικής Πολιτικής μετά την Μεταπολίτευση – Η περίπτωση της Ελλάδας
Ιστορική Αποτύπωση, Τεκμηρίωση Νομοθετικών Αλλαγών και Μακροοικονομική Επίδραση