Προσεκτικές είναι οι κινήσεις των αγοραστών σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί μεν να αντιδράσεις μετά το τετραήμερο sell off, αλλά χωρίς να δίνει το μήνυμα ότι έχει αφήσει πίσω του το δύσκολο τετραήμερο που προηγήθηκε.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,61% στις 1.365,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 59 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.312,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,10% στις 1.160,23 μονάδες.
Ο «χρυσός συνδυασμός»
Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες. Η αγορά βρίσκεται σε τεχνικές περιπέτειες και πρέπει να ενισχύσει τις άμυνες της έναντι της αβεβαιότητας αν θέλει να αποφύγει τη συνέχιση της διόρθωσης, όπως επισημαίνουν σήμερα οι περισσότεροι αναλυτές, με τους «μεγάλους» να έχουν αρχικά το βάρος της αντίδρασης.
Εντούτοις, το μήνυμα που δίνει η αγορά σήμερα είναι ότι πολλοί αγοραστές αναζητούν τον «χρυσό συνδυασμό» της παραμονής στο ταμπλό, αλλά με μειωμένο το επίπεδο του ρίσκου, δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί σε γεωπολιτικό και γεωοικονομικό επίπεδο. Επίσης, μία ακόμη μεταβλητή στην εξίσωση είναι και ο εντοπισμός των τίτλων εκείνων που χτυπήθηκαν δυσανάλογα τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας σε αρκούντως ελκυστικά επίπεδα προς αγορά.
Στη μεγάλη εικόνα, η αγορά μέχρι τώρα, έστω και οριακά, κινείται εντός των ορίων της συσσώρευσης, δοκιμάζοντας όμως τα χαμηλά της. Εάν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, τότε η αγορά θα έχει επαρκή ρευστότητα από τα κέρδη του εξαμήνου προκειμένου να τροφοδοτήσει άνετα την επιστροφή στα επίπεδα της προηγούμενης εβδομάδας (1.420 μονάδες) ή και παραπάνω. Στο αρνητικό σενάριο, η ρευστότητα ενδεχομένως να παραμείνει στα τερματικά μέχρι να δοθεί νέο σήμα long.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, οι υπερβολές των προηγούμενων ημερών διορθώνονται εν μέρει με τα άνω του 2% κέρδη σε Autohellas, Aegean και Coca Cola, ενώ άνω του 1% είναι και τα κέρδη σε ΕΛΧΑ, Cenergy, Motor Oil, Τιτάν, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και Quest.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Σαράντης, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Alpha Bank και ΟΤΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Jumbo, Εθνική και Βιοχάλκο.
Latest News
Στην παγκόσμια «αίθουσα αναμονής» και το ΧΑ
Και το ΧΑ περιμένει την κρίσιμη ανακοίνωση των στοιχείων πληθωρισμού στις ΗΠΑ
Alter Ego Media: Στη διάθεση του επενδυτικού κοινού το ενημερωτικό δελτίο
Η Alter Ego Media προχωρά σε δημόσια προσφορά έως 14.249.000 νέων μετοχών - Ποιο είναι το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο της Alter Ego Media για εισαγωγή στο ΧΑ
Με απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Alter Ego Media
Συνεδρίαση σταθεροποίησης και αλλαγών - Στήριξαν Τιτάν, ΟΠΑΠ και Eurobank
Το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών υποστηρίχθηκε και από τις προσπάθειες ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών
Τιτάν, Eurobank και ΟΠΑΠ στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη κόντρα στις πιέσεις
Οι αγοραστές αν και διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν ρίξει σημαντικά τους ρυθμούς τους
Ήπια κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Άλμα άνω του 3% από τον Τιτάνα
Το Χρηματιστήριο Αθηνών αναζητά την επόμενη ημέρα της διόρθωσης
To XA έδειξε χαρακτήρα και κράτησε τις στηρίξεις - Άλμα 13% για τον ΟΛΘ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών κράτησε ακόμη και τις κοντινές στηρίξεις του στις 1.490 μονάδες
Δοκιμάζει τις πρώτες στηρίξεις το ΧΑ - Στο επίκεντρο ο ΟΛΘ
Ο γενικός δείκτης προσπαθεί να κρατήσει την κοντινή του στήριξη στις 1.490 μονάδες
Πώς αντιδρά ο Γενικός Δείκτης στην κατοχύρωση κερδών - Ξεχωρίζει ο ΟΛΘ με άνοδο 13%
Οι περισσότεροι τίτλοι δείχνουν να ελέγχουν τις απώλειές τους
Οι καταλύτες που μπορούν να συντηρήσουν την θετική πορεία των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Θετική η εικόνα που προβάλει η JP Morgan για το Χρηματιστήριο καθώς θεωρεί την Ελλάδα ως μια ελκυστική επενδυτική επιλογή εντός της Ευρωζώνης