
Η μετοχή της United Airlines σημείωσε άνοδο 10% στις πρωινές συναλλαγές της Τετάρτης, χάρη στην αισιόδοξη πρόβλεψη κερδών για το δεύτερο τρίμηνο και τα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, παρά το πλήγμα ύψους 200 εκατ. δολαρίων λόγω της κρίσης ασφαλείας της κατασκευάστριας εταιρείας αεροσκαφών Boeing.
Η πρόβλεψη του αερομεταφορέα σηματοδότησε την ενίσχυση της ταξιδιωτικής ζήτησης, καθώς οι εταιρικές δαπάνες βελτιώθηκαν, ανεβάζοντας τις μετοχές των ανταγωνιστριών Delta Air Lines και American Airlines κατά περίπου 3% και 4%, αντίστοιχα.
Αεροπορικές εταιρείες: Νέες προκλήσεις μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ
«Η United παρέδωσε αποτελέσματα α’ τριμήνου που ξεκαθάρισαν τις δραματικά μειωμένες προσδοκίες στον απόηχο της καθήλωσης του Boeing 737 MAX-9 τον Ιανουάριο», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Third Bridge, Peter McNally.
Η United, ένας εξέχων πελάτης της Boeing, μείωσε την ετήσια εκτίμησή της για την παράδοση νέων αεροσκαφών κατά 25%, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων παλεύει με καθυστερήσεις στην παραγωγή και την πιστοποίηση.
Οι ελλείψεις αεροσκαφών έχουν περιορίσει τη χωρητικότητα των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, εμποδίζοντας τις προσπάθειές τους να επωφεληθούν από την ακμάζουσα ζήτηση.
Η ακρόαση για τη Being
Ο διευθύνων σύμβουλος της United, Σκοτ Κίρμπι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο CNBC την Τετάρτη, δήλωσε «πεπεισμένος ότι το 787 Dreamliner είναι ένα ασφαλές αεροπλάνο», σχολιάζοντας την έρευνα της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής αερομεταφορών σχετικά με τους ισχυρισμούς ενός πληροφοριοδότη της Boeing ότι η εταιρεία απέρριψε τις ανησυχίες για την ασφάλεια και την ποιότητα κατά την παραγωγή των αεροσκαφών 787 και 777.
Οι κατασκευαστικές πρακτικές της αεροπορικής εταιρείας θα εξεταστούν σε δύο ακροάσεις της Γερουσίας την Τετάρτη, σε μία από τις οποίες αναμένεται να παρουσιαστούν μαρτυρίες και έγγραφα του πληροφοριοδότη.
Στο τρέχον τρίμηνο, η United αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη 3,75 έως 4,25 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών για 3,76 δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.
Οι μετοχές της United διαπραγματεύονται 4,2 φορές τις μελλοντικές εκτιμήσεις για τα κέρδη, σε σύγκριση με τη διάμεση τιμή του κλάδου που είναι 7,4.
«Χωρίς την προσγείωση των αεροσκαφών MAX 9, η United θα είχε αναφέρει ένα κερδοφόρο τρίμηνο Μαρτίου», ανέφεραν οι αναλυτές της Deutsche Bank.


Latest News

Το «δεξί χέρι» του Μακρόν σε ρόλο κλειδί στη Société Générale
Ο Αλέξις Κόλερ εγκαταλείπει τη θέση του επιτελάρχη που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων από το 2017 γαι κορυφαίο ρόλο στη Société Générale

Ποιος επιχειρηματίας εγκαταλείπει κι αυτός την Βρετανία λόγω αλλαγής της φορολογίας;
Ο μεγιστάνας του χάλυβα Λάκσμι Μιτάλ φαίνεται ότι θα προστεθεί και αυτός στη λίστα των επιχειρηματιών που σκέφτονται σοβαρά να εγκατελείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την φορολογική μεταρρύθμιση των εργατικών

ΗΠΑ: Αύξηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών
Τι αναφέρει ειδικό σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον

Ο Μασκ τα γυρίζει τώρα για το DOGE - «Σχεδόν κανένας δεν έχει απολυθεί»
Ο Μασκ και η ομάδα του αναφέρθηκαν στο όραμα του DOGE για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να είναι «σαν την Apple Store»

Στα 12 δισ. δολάρια το κόστος ανοικοδόμησης του Λιβάνου
Οι εκτιμήσεις των διεθνών οικονομικών οργανισμών για την οικονομία της χώρας - Τι αναφέρει σημείωμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό

Ξένοι στον ίδιο πλανήτη ΗΠΑ και ΕΕ
Προς τα πού οδεύουν οι σχέσεις των δύο στενότερων αμυντικών συμμάχων και εμπορικών εταίρων του 20ού αιώνα, των ΗΠΑ και της ΕΕ

Ποιο ήταν το μεγάλο επενδυτικό λάθος που παραδέχθηκε ο Γουόρεν Μπάφετ
Η εταιρεία για την οποία ο Γουόρεν Μπάφετ δήλωσε πως πλήρωσε «πάρα πολλά» για να την αποκτήσει

Σε στάση αναμονής οι επενδυτές απέναντι στα τουρκικά assets - Τι φοβούνται
Το ποσό αυτό των 25 δισ. δολ. με το οποίο στήριξε τη λίρα η κεντρική τράπεζα αντανακλά το υψηλό κόστος στήριξης της εύθραυστης οικονομίας σε μια δραματική εβδομάδα για την Τουρκία

Η Αργεντινή αναζητά... 23η διάσωση από το ΔΝΤ και ζητά δάνειο 20 δισ.
Το πακέτο που ζητά η Αργεντινή και η σταδιακή του εφαρμογή του υπόκειται σε έγκριση από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ

Καμπανάκι Νάγκελ: Δεν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τον πληθωρισμό
Ο επικεφαλής της Bundesbank προειδοποιεί και αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ