
Περιθώριο έως τις 29 Απριλίου έχουν οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές να πληρώσουν στην Εφορία για την αναβίωση ρυθμίσεων που έχουν απωλέσει.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης πριν λίγο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, με νομοτεχνική βελτίωση στο σχέδιο νόμου του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, η καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στο άρθρο 87, σχετικά με την τακτοποίηση ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις, όπου πιστώνονται όσες καταβολές έχουν γίνει ή θα γίνουν μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, ήτοι μέχρι τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα επεκταθεί μέχρι τις 29 Απριλίου.
Όσον αφορά στα πρόστιμα myDATA, είπε ότι ακόμα αυτά δεν θα ενεργοποιηθούν παρά μόνο όταν η συμμόρφωση φτάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, διότι έχει ενεργοποιηθεί ως εναλλακτική το «κλείδωμα» των δηλώσεων ΦΠΑ.
Όπως έγραψε το πρωί ο ΟΤ η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε ήδη τη σχετική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να αναβιώσουν συνολικά 232.000 «χαμένες» ρυθμίσεις.
Η εξόφληση των χρεών γίνεται μόνο με Ταυτότητα Οφειλής μέσω web banking και όχι μέσω IRIS ή καρτών.
Ειδικότερα στην πλατφόρμα «Ρυθμίσεις με Ανεξόφλητες Εκπρόθεσμες Δόσεις» https://www.aade.gr/rythmiseis-me-anexoflites-ekprothesmes-doseis) οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για:
- Τις ανεξόφλητες εκπρόθεσμες δόσεις των ρυθμίσεων που μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία πιστώσεων και συμψηφισμών με καταβολές και επιστροφές φόρων.
- Τις εκκρεμείς επιστροφές, καθώς και τις καταβολές για τις οποίες έχει ενημερωθεί η ΑΑΔΕ μέχρι 15/4/2024.
- Το ποσό που πρέπει να καταβάλλουν ως την έναρξη ισχύος του νόμου «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» για την κάλυψη των ανεξόφλητων εκπρόθεσμων δόσεων.
Τα ποσά που βρίσκονται σε εκκρεμότητα βαρύνονται με τόκο και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Θα τους επιβληθεί μηνιαίος τόκος εκπρόθεσμης καταβολής 0,73%, στο κεφάλαιο της καθυστερούμενης δόσης, για κάθε μήνα καθυστέρησης μέχρι σήμερα -ή μέχρι την τελευταία δόση της ρύθμισης εάν η προθεσμία καταβολής της έχει σήμερα παρέλθει.
Επίσης, υπολογίζεται προσαύξηση στην τελευταία ή τις δύο τελευταίες δόσεις της ρύθμισης (ανάλογα με τον τύπο της, 24/48 δόσεις, 36/72 δόσεις, 100 δόσεις, 120 δόσεις κλπ).


Latest News

Ποιοι επαγγελματίες θα υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ κάθε μήνα - Οι αλλαγές
Τι προβλέπει το σχέδιο για τις δηλώσεις ΦΠΑ

Κόπηκαν 3.000 συντάξεις επειδή εργάζονταν στα κρυφά
Απαιτείται ρύθμιση ή εφάπαξ πληρωμή των οφειλόμενων εισφορών – Ξεκινά η ηλεκτρονική δήλωση απασχόλησης που αυξάνει και τις συντάξιμες αποδοχές

Έφτασε ο νέος κατώτατος μισθός - Πως διαμορφώνονται επιδόματα και τριετίες
Στο ίδιο ποσό και το εισαγωγικό κλιμάκιο των δημοσίων υπαλλήλων - Τι αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο
![Κατώτατος μισθός: Πόσα θα λαμβάνει κάθε εργαζόμενος [πίνακες, παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ImgSrc-1-3-600x412.jpeg)
Στα 880 ευρώ ο κατώτατος μισθός - Ποια επιδόματα αυξάνονται [πίνακες]
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στόχος είναι το 2027 ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 950 ευρώ μικτά και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ

Στα 880 ευρώ ο κατώτατος μισθός - Πόσους εργαζόμενους αφορά
Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου

Στο υπουργικό η αύξηση του κατώτατου μισθού - Πότε θα τεθεί σε ισχύ
Όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό

Τα 10 SOS για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Τι συμβαίνει με τα τεκμήρια
Οδηγός για όσους αποκτούν εισοδήματα, για την ιδιοκατοίκηση, τη δωρεάν παραχώρηση και την αλλαγή κατοικίας και τους βοηθητικούς χώρους

Πώς αμείβονται όσοι εργάζονται την 25η Μαρτίου
Η 25η Μαρτίου, η οποία φέτος (2025) συμπίπτει με ημέρα Τρίτη, έχει καθοριστεί από το νόμο ως υποχρεωτική αργία

Η εφορία στο κυνήγι των παράνομων οχημάτων - Το όπλο του «ΕΛΕΓΧΟΣlive»
Μέσω του «ΕΛΕΓΧΟΣlive» θα εκδίδεται επιτόπου το ηλεκτρονικό «ραβασάκι» με τα πρόστιμα και θα στέλνεται στον ιδιοκτήτη του οχήματος

Σε εξέλιξη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Οι καταληκτικές ημερομηνίες, οι δόσεις και οι εκπτώσεις στον φόρο