
Ταξιδιωτικό χάος επικρατεί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο πιο πολυσύχναστο διεθνές αεροδρόμιο του κόσμου στο Ντουμπάι, μετά την πρωτοφανή καταιγίδα που έπληξε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προκάλεσε την ακύρωση περισσότερων από 1.000 πτήσεων.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν την Τρίτη τις πιο έντονες βροχές των τελευταίων 75 ετών, πλημμυρίζοντας κρίσιμες υποδομές και προκαλώντας πρωτοφανείς ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σε έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς κόμβους του κόσμου.
Οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 1.145 πτήσεις από την Τρίτη, περίπου το ένα τρίτο των προγραμματισμένων αναχωρήσεων και αφίξεων στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, σύμφωνα με στοιχεία του Flightradar24.
Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνεχίζει αργά τη λειτουργία του, συμπεριλαμβανομένων των τερματικών σταθμών που εξυπηρετούν τόσο την Emirates όσο και διεθνείς αερομεταφορείς.
@abcnews Dubai’s international airport was flooded as heavy thunderstorms lashed the United Arab Emirates on Tuesday, dumping the heaviest rain ever recorded in the country in the span of hours. #dubai #flood #travel #weather #airport ♬ original sound – ABC News
Καθυστερήσεις στις πτήσεις
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι «οι πτήσεις συνεχίζουν να καθυστερούν και να διακόπτονται» και είπε στους επιβάτες να μεταβούν στο αεροδρόμιο μόνο εάν έχουν λάβει επιβεβαίωση ότι η πτήση τους θα γίνει κανοικά.
Οι ταξιδιώτες συνέχισαν να ανεβάζουν φωτογραφίες από χαοτικές σκηνές στο αεροδρόμιο. «Παραμένει μια απίστευτα απαιτητική περίοδος. Δεν νομίζω ότι κανένας έχει δει ποτέ τέτοιες συνθήκες», δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής του αεροδρομίου του Ντουμπάι, Paul Griffiths.
Μεταξύ των ταξιδιωτών που επιηρεάστηκαν ήταν οι παρευρισκόμενοι σε ένα μεγάλο συνέδριο κρυπτονομισμάτων στο Ντουμπάι, το Token2049.
Ορισμένοι συμμετέχοντες στο συνέδριο παραπονέθηκαν ότι πέρασαν ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι την Τρίτη και την Τετάρτη λόγω σοβαρών ελλείψεων.
Το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί τα τελευταία 30 χρόνια από ένα μικρό περιφερειακό αεροδρόμιο στον πιο πολυσύχναστο διεθνή κόμβο του κόσμου, καθώς ο Κόλπος έχει γίνει μια σημαντική δύναμη στην παγκόσμια αεροπορία.


Latest News

Το μήνυμα Χατζηδάκη μετά την αναβάθμισή του
Ο Χατζηδάκης πηγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με ρόλο συντονιστή για την παρακολούθηση του έργου των παραγωγικών υπουργείων

Το Who is Who των 15 νέων προσώπων της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Δεκαπέντε είναι τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση αφού ο ανασχηματισμός που αναμενόταν μετά την πρόταση δυσπιστίας και τα μαζικότατα συλλαλητήρια για τα Τέμπη έγινε το πρωί της Παρασκευής

Αρίστος Δοξιάδης: Ένας επενδυτής των start ups αναλαμβάνει την Έρευνα και Ανάπτυξη
Ο Αρίστος Δοξιάδης είναι συνεργάτης στη Big Pi, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που επενδύει στην Ελλάδα και υποστηρίζει τη φιλόδοξη καινοτομία

Βλέπει υψηλότερα επίπεδα το ΧΑ - Στο επίκεντρο η Πειραιώς
Αν και δέχεται το ΧΑ κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών, δεν δείχνουν προς ώρας ικανές να διαταράξουν την ανοδική του πορεία

Με «συνταγή» Πιερρακάκη στην οικονομία μέχρι τις εκλογές
Ποιους «καυτούς» φακέλους αναλαμβάνει ο νέος τσάρος της ελληνικής οικονομίας - Το πακέτο της ΔΕΘ, οι αμυντικές δαπάνες και τα μέτρα ενίσχυσης έναντι της ακρίβειας

Οι μεγάλες ανατροπές - Ποιοι μένουν εκτός κυβέρνησης
Ο ανασχηματισμός αφήνει 14 υπουργούς και υφυπουργούς εκτός κυβέρνησης

«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης - Ευκαιρίες στη νέα γενιά» λένε κυβερνητικοί κύκλοι
«Ανασχηματισμός μεγάλης ανανέωσης και ευκαιριών στη νέα γενιά» είναι το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα
Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιοι αναβαθμίζονται

Ανασχηματισμός: Στις 11:00 η ανακοίνωση για τη νέα κυβέρνηση
Στις 11.00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης.

Ουκρανία: Η διαπραγμάτευση τώρα ξεκινά
Η Ρωσία δεν δείχνει διατεθειμένη να αποδεχτεί με τρόπο βιαστικό μια εκεχειρία στην Ουκρανία χωρίς να αρνείται τη σχετική διαπραγμάτευση