Σε λένε οι φίλοι σου παράξενο και στεναχωριέσαι; Μετά από αυτό που θα διαβάσεις σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα.
Ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες στον κόσμο, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν που πέθανε σαν σήμερα το 1955, είχε απίστευτες παραξενιές, κάνοντας κάποιες φορές τους δικούς του ανθρώπους και όχι μόνο να χάνουν την υπομονή τους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν έκοβε τα μαλλιά του για να κάνει οικονομία, γεγονός που έκανε έξαλλη την σύζυγό του.
Σε δημοπρασία μια «σωτήρια» επιστολή του Αϊνστάιν
Οι απίθανες παραξενιές του
Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018 με τίτλο ο «Einstein at Home» αποκάλυψε όλες τις παραξενιές του επιστήμονα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο βιβλίο της η οικονόμο του ο Άλμπερτ Αϊνστάιν
- Δεν κουρευόταν από τσιγκουνιά, όσο κι αν η γυναίκα του επέμενε
- Δεν του άρεσε να γνωρίζει νέους ανθρώπους
- Τον ενοχλούσε η φασαρία, τα πάρτι και οι κοινωνικές συγκεντρώσεις.
- Είχε μανία με τα αυγά. Σχεδόν κάθε ημέρα έτρωγε δύο αυγά για πρωινό συνήθως τηγανιτά μαζί και μανιτάρια.
- Απεχθανόταν την αγγλική κουζίνα. «Είναι φριχτή, μαγειρεύουν τα πάντα με πρόβειο λίπος», μουρμούριζε. Όμως αρκούσε να του δώσεις φράουλες – και ιδιαίτερα φράουλες με σαντιγί – για να ενθουσιαστεί
- Σπάνια έπινε αλκοόλ, έπινε μόνο ντεκαφεϊνέ καφέ, ενώ του άρεσε να πίνει σέλερι punch!
- Ο Αϊνστάιν κυκλοφορούσε γυμνός μέσα στο σπίτι και πολλές φορές ξεχνούσε να ντυθεί ακόμη κι αν άνοιγε την πόρτα και εμφανιζόταν καλεσμένος
- Ο Αϊνστάιν ήξερε καλά πόσο ευεργετικός είναι ο ύπνος, γι’ αυτό και κοιμόταν 10 ολόκληρες ώρες. Συνήθιζε ακόμη να παίρνει έναν υπνάκο διάρκειας 1 μόλις δευτερολέπτου! Για να το πετύχει αυτό, σύμφωνα με κάποιες διαδόσεις, ξάπλωνε στην πολυθρόνα του, κρατώντας ένα μεταλλικό πιάτο κι ένα κουτάλι στα χέρια του. Μόλις του έπεφτε το κουτάλι απ’ το χέρι ο ήχος που έκανε πάνω στο μέταλλο τον ξυπνούσε.
- Ο καθημερινός περίπατος ήταν μια συνήθεια που ο Einstein ακολουθούσε πιστά
- Αγαπημένο του φαγητό τα μακαρόνια
- Στις παραξενιές του Αϊνστάιν η απέχθειά του προς τις κάλτσες. Σε γράμμα προς τη σύζυγό του Έλσα ανέφερε χαρακτηριστικά : «Όταν ήμουν νέος, κατάλαβα ότι το δημιουργείται πάντα τρύπα στις κάλτσες στο σημείο του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού κι έτσι σταμάτησα να φοράω κάλτσες».
- Του άρεσε να παίζει βιολί το βράδυ, μα το παίξιμό του ήταν απαίσιο. Μάλιστα δεν έπαιζε γνωστά κομμάτια αλλά δικές του συνθέσεις, ό,τι του κατέβαινε δηλαδή. Ένας από τους φίλους του έλεγε πως το δοξάρι το κουνούσε «σαν ξυλουργός».
Η φωτογραφία που βγάζει την γλώσσα
Κάθε εμφάνιση του επιστήμονα με τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης ήταν πάντα ενδιαφέρουσα για όλους και συνέχεια οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι την «έστηναν» έξω από το σπίτι του για να τον απαθανατίσουν. Εξάλλου και οι ατάκες γεμάτες σοφία, και σαρκασμό που πετούσε, γινόντουσαν πρώτο θέμα στις εφημερίδες.
Την ημέρα των 72ων γενεθλίων του, στις 14 Μαρτίου του 1951, το Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του πανεπιστημίου του Πρίνστον όπου δίδασκε είχε ετοιμάσει μια τελετή προς τιμήν του.
Το 1948 διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής γεγονός που λίγο αργότερα θα οδηγούσε στο θάνατό του
Λίγο πριν φύγει για την εκδήλωση κοίταξε έξω από το παράθυρο του σπιτιού του και είδε πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων που είχαν στήσει καρτέρι από έξω και περίμεναν να τον φωτογραφίσουν κατά την έξοδο του. Αυτό ήταν κάτι το οποίο δεν του άρεσε καθόλου. Αυτή η τρέλα των ΜΜΕ για μια φωτογραφία, αυτή η πίεση.
Κακήν κακώς και πολύ γρήγορα μπήκε μέσα στη λιμουζίνα που είχε στείλει το πανεπιστήμιο και στριμώχτηκε στο πίσω κάθισμα ανάμεσα στον πρώην διευθυντή του Ινστιτούτου, Φράνκ Αϊντιλότ και τη σύζυγο του Μαρί.
This was minutes before the famous photo of Einstein sticking his tongue out was taken. #ThrowbackThursday pic.twitter.com/spFqnNPvoE
— Albert Einstein (@AlbertEinstein) April 28, 2016
Προσπαθούσε όσο τον δυνατόν να κρυφτεί ανάμεσα τους την ίδια στιγμή που τα φλάς των φωτογραφικών μηχανών, άστραφταν μανιασμένα έξω από τα παράθυρα της λιμουζίνας.
«Κύριε καθηγητά χαμογελάστε παρακαλώ για μια φωτογραφία γενεθλίων» του φώναξε ένας φωτογράφος. Ο Αϊνστάιν τότε θα πρέπει να σκέφτηκε εντελώς αντισυμβατικά και να είπε μέσα του, «φωτογραφία θέλετε; Φωτογραφία θα έχετε» και γυρνάει προς τις φωτογραφικές μηχανές.
Γούρλωσε τα μάτια, σήκωσε τα φρύδια, άνοιξε το στόμα και έβγαλε έξω τη γλώσσα του σε μια φωτογραφία – σαρκασμό προς το σύστημα. Και ένας φωτογράφος ο Άρθιυρ Σας κατάφερε με ένα «κλικ» να απαθανατίσει την απίθανη αυτή πόζα.
Πέθανε σαν σήμερα
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1879. Το 1948 διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής και η εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε δεν έλυσε το πρόβλημα. Η υγεία του έβαινε διαρκώς επιδεινούμενη. Όταν το ανεύρυσμα παρουσιάστηκε και πάλι αρνήθηκε νέα χειρουργική επέμβαση, δηλώντας ότι προτιμούσε να φύγει από τη ζωή όταν έλθει η ώρα του.
Αυτό συνέβη σαν σήμερα στις 18 Απριλίου 1955, στο νοσοκομείο του Πρίνστον. Ήταν 76 ετών.
Latest News
Η «πράσινη» ενέργεια φέρνει τα data centers στην Ελλάδα
Τα data centers για να λειτουργήσουν απαιτούν τεράστια ποσά ενέργειας που πολλές φορές απλά δεν είναι διαθέσιμα - Πώς αιολική και ηλιακή ενέργεια μπορεί να «φέρουν» πρόσθετες επενδύσεις
Πώς ο Τραμπ επιδιώκει να φέρει στα μέτρα του... Μασκ τον νόμο για αυτόνομα αυτοκίνητα
Η ομάδα Τραμπ επιδιώκει να κάνει πιο εύκολους τους κανόνες για την κατασκευή αυτόνομων αυτοκινήτων - Τυχαίο...;
Αυξημένες κατά 25% οι κυβερνοαπειλές στο λιανεμπόριο ενόψει της Black Friday
Οι απατεώνες συχνά παρουσιάζονται ως μεγάλα καταστήματα όπως η Amazon, η Walmart και το Etsy
Τι αξίζει η Google χωρίς τον Chrome;
Στη «δίκη της δεκαετίας» οι Αμερικανοί δικαστές ζητούν από την Google να αποχωριστεί τον Chrome. Πόσο σημαντικός είναι ο browser για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό;
Πού επεκτείνουν τη δράση τους Κινέζοι χάκερ - Ποιους διπλωμάτες παρακολουθεί το Ιράν
Τι δείχνει η τελευταία Έκθεση Δραστηριότητας APT της ESET για την κυβερνοασφάλεια και τη δράση επιλεγμένων ομάδων προηγμένων επίμονων απειλών (APT)
Αυξημένες κατά 21% οι παγκόσμιες δαπάνες για το cloud το 3ο τρίμηνο του 2024
Oι παγκόσμιες δαπάνες για υπηρεσίες cloud ανήλθαν το γ' τρίμηνο του 2024 στα 82 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένεες κατά 21%
Το Google.org ρίχνει 20 εκατ. δολάρια σε Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιστήμη
Στο πρώτο Forum “AI for Science”, που έλαβε χώρα χθες, το Google.org ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. δολαρίων για την υποστήριξη της Τεχνητής Νοημοσύνης για επιστημονικά επιτεύγματα.
SOS για τα SMS
Η χρήση των SMS για προσωπική επικοινωνία έχει πάρει την κατιούσα. Εξακολουθούν πάντως να παίζουν σημαντικό ρόλο σε περιόδους έκτακτης ανάγκης.
Μέχρι τις αρχές του 2027 έτοιμο το πρώτο data center της Data4
Tο campus της Data4 στην Παιανία, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και θα βοηθήσει να καταστεί η χώρα πύλη εισόδου δεδομένων στη νότια Ευρώπη, είπε ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας, Ολιβιέ Μισελί
Πιέσεις στην Google να πουλήσει το Chrome - Τα σχέδια της Ουάσιγκτον
Η μηχανή αναζήτησης της Google βρίσκεται στο στόχαστρο των αντιμονοπωλιακών αρχών - Πότε αναμένεται η απόφαση