«Να μαγειρέψουν σαν Ελληνες» παροτρύνει τους εκατομμύρια αναγνώστες του το βρετανικό National Geographic, προσθέτοντας πως η Σίφνος διαθέτει πλούσια γαστρονομική ιστορία και είναι εξαιρετικά όμορφη με τα λευκά υπέροχα χωριά Απολλωνία, Αρτεμώνας και Κάστρο, τις αμμώδεις παραλίες και τα τοπία που είναι γεμάτα ξωκλήσια και διασχίζονται από δεκάδες μονοπάτια.
Παράλληλα, ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler σχετικά με τα ελληνικά νησιά που θα ξεχωρίσουν το 2024. Η δημοφιλής ταξιδιωτική ιστοσελίδα αναφέρει πως η Σίφνος οφείλει τη «γευστική φήμη» της στον Νικόλαο Τσελεμεντέ που συνέγραψε το πρώτο βιβλίο ελληνικής μαγειρικής, ενώ είναι διάσπαρτη από εργαστήρια αγγειοπλαστικής που φτιάχνουν τα πήλινα αγγεία στα οποία παρασκευάζεται η ρεβιθάδα και το μαστέλο.
«Η αυθεντικότητα, η φύση και η γαστρονομία είναι τα τρία στοιχεία που συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και «ευθύνονται» για τη μοναδικότητα της Σίφνου. Μέσα από επαφές μας με ταξιδιωτικούς συντάκτες, τουριστικούς φορείς και προγραμματισμένες συναντήσεις με επαγγελματίες σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού γίνεται αντιληπτό πως η Σίφνος αντλεί τη δύναμή της από το ασύγκριτο φυσικό κάλλος, την τοπική κουλτούρα και την ψυχή των ντόπιων. Στο πνεύμα αυτό, ιδιαίτερη δυναμική έχει και το Πάσχα στο νησί που αποκαλύπτει έναν μοναδικό κόσμο παραδόσεων και εθίμων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σίφνου Γιάννης Ραφελέτος.
Συγκεκριμένα, ξεχωρίζει η συνάντηση των επιταφίων από διαφορετικούς οικισμούς σε δύο σημεία του νησιού την Μ. Παρασκευή το βράδυ. Την Κυριακή του Πάσχα το μεσημέρι, γίνεται η λειτουργία της Δεύτερης Ανάστασης στο γραφικό Μοναστήρι της Παναγιάς στην Βρύση όπου συμμετέχει ο κλήρος του νησιού στο σύνολό του. Επίσης μετά το τέλος του εσπερινού της Αγάπης προσφέρονται σε όλους τους παρευρισκόμενους ποτά, γλυκά και κόκκινα αυγά. Από το εορταστικό τραπέζι της Σίφνου δεν απουσιάζουν η σπιτική ξινομυζήθρα, και η μελόπιτα, ένα τοπικό γλυκό από μέλι, μυζήθρα και αυγά, ενώ το αρνί ψήνεται στο μαστέλο, τοποθετημένο πάνω στη σχάρα από κληματόβεργες, με ντόπιο κόκκινο κρασί και άνηθο. Ενισχύοντας τις παραδόσεις, οι τοπικοί σύλλογοι αναβιώνουν διαχρονικά Πασχαλινά έθιμα όπως είναι η «κουνίστρια» καθώς και το ομαδικό παιχνίδι «τσούνια», ένα είδος «μπόουλινγκ», που έπαιζαν μέχρι πρόσφατα οι νέοι και οι νέες σε κάθε γειτονιά.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Latest News
Σύσκεψη στον ΕΟΤ για τη Σαντορίνη – Καμία ακύρωση στις προκρατήσεις
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης στο ΕΟΤ υπό την υπουργό Τουρισμό – Τι λέει στον ΟΤ ο βρετανικός tour operator Jet2holidays
Πρεμιέρα για τη σεζόν κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη - Ποιο πλοίο «έσπασε το ρόδι»
Πρεμιέρα στον ΟΛΘ σήμερα για την κρουαζιέρα καθώς το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για φέτος κατέπλευσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
«Ζυμώνει» και ξενοδοχεία η οικογένεια Κουκουτάρη της Αlfa Pastry
Επέκταση στον ξενοδοχειακό κλάδο από την οικογένεια Κουκουτάρη της Αlfa Pastry – Η νέα εταιρεία Greatly με μετοχικό κεφάλαιο 500 χιλ. ευρώ
Στάση αναμονής για τη Σαντορίνη από τους διεθνείς tour operators και εταιρείες κρουαζιέρας
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη έχουν στρέψει τα βλέμματα της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας στο νησί – Τι θα γίνει με τις κρουαζιέρες
Στη HotelBrain το εμβληματικό Dion Palace Resort & Spa
Η συμφωνία μίσθωσης του Dion Palace Resort & Spa αποτελεί μέρος της συνεχούς στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου της HotelBrain
Το «αποτύπωμα» της Σαντορίνης στην οικονομία της χώρας
Η Σαντορίνη, είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο από όλο τον κόσμο
Συναγερμός για τον τουρισμό στη Σαντορίνη – Σχέδιο παρέμβασης μέσω του ΕΟΤ
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη έχουν θέσει σε επιφυλακή το υπουργείο Τουρισμού – Έκτακτα δρομολόγια και από την ακτοπλοΐα λόγω της ισχυρής ζήτησης
Έκλεισε το deal Wyndham: - Zafido για νέο ξενοδοχείο στον Πειραιά
Το TRYP by Wyndham Piraeus Port προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2026
Επενδύσεις πέντε αστέρων στην «Καραϊβική της Ελλάδας» - Τι σχεδιάζουν Ανδρεάδης, Ergon και Σύμμετρον
Μαγνήτης για επενδυτές υψηλού προφίλ νησιωτικό σύμπλεγμα στην Χαλκιδική – Στα σκαριά ξενοδοχεία πολυτελείας και βίλες
Σε εγρήγορση οι ξενοδόχοι στη Σαντορίνη- Καμία αντίδραση προσώρας από τους tour operators
Ξενοδοχειακοί παράγοντες μιλώντας στον ΟΤ συστήνουν «ψυχραιμία» - Ταξιδιωτική οδηγία από το υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας