
Ισχυρούς κλυδωνισμούς δέχτηκε σήμερα ο Nasdaq, με την πτώση σε Nvidia και Netflix να οδηγεί τον δείκτη της τεχνολογίας στην έκτη συνεχόμενη πτώση του, την ώρα μάλιστα που ο Dow Jones κατάφερε να διαφοροποιηθεί θετικά.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,56% στις 37.986 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,88% στις 4.967 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 2,05% στις 15.282 μονάδες.
Wall Street: Στις συμπληγάδες των επιτοκίων και της Μέσης Ανατολής
Ο S&P 500 έκλεισε τη χειρότερη εβδομάδα του σε σχεδόν έξι μήνες, ενώ έκλεισε έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Στο πενθήμερο κατέγραψε απώλειες 3% και έχασε τις 5.000 μονάδες, ενώ ο Dow Jones έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 5,5%.
Και σήμερα, η εστίαση ήταν στα εταιρικά αποτελέσματα. Η μετοχή του Netflix έχασε πάνω από 8% ακόμη και μετά την αύξηση των τριμηνιαίων κερδών, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αναφέρει πλέον συνδρομές επί πληρωμή από το 2025.
Απώλειες πάνω από 9% σημείωσε και η Nvidia, ενώ η Super Micro Computer, επίσης στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, βυθίστηκε κατά 20%. Η τελευταία μάλιστα δεν έχει ανακάμψει από όταν ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου χρήσης της θα δημοσιοποιηθούν στις 30 Απριλίου, αλλά δεν έδωσε προκαταρκτικά αποτελέσματα όπως έκανε τις προηγούμενες φορές.
Την ίδια ώρα, προφανώς και η Wall Street παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε μια περιορισμένη άμεση στρατιωτική επίθεση σε ιρανικό έδαφος νωρίς το πρωί της Παρασκευής, προκαλώντας αναταράξεις, με άνοδο στις τιμές του πετρελαίου και του χρυσού. Ειδικά οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν για λίγο περισσότερο από 3% στις πρωινές συναλλαγές της Ασίας, αλλά έκτοτε έχασαν τα κέρδη, καταγράφοντας τώρα με ελαφρά πτώση.
Η εικόνα της αγοράς όμως τις τελευταίες ημέρες οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές στις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων σύντομα. Οι οικονομολόγοι βλέπουν τώρα τη Fed να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο για να μειώσει τα επιτόκια, ενώ δεν αποκλείεται να μην υπάρξουν καν μειώσεις φέτος.
Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari, ο οποίος δεν ψηφίζει αποφάσεις για τα επιτόκια φέτος, είπε στο Fox News την Πέμπτη ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι υπομονετική όσο χρειάζεται για να μειώσει τα επιτόκια και η πρώτη κίνηση μπορεί να μην πραγματοποιηθεί μέχρι το 2025.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία του χρηματιστηρίου αυτή τη στιγμή είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος επιταχύνεται εκ νέου και παγώνει την ιδέα οποιασδήποτε μείωσης επιτοκίων το 2024», σχολίασε ο Michael Landsberg, επικεφαλής επενδύσεων στην Landsberg Bennett Private Wealth Management.


Latest News

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Βουτιά για τον Dow Jones - Προσπαθούν θετικά οι S&P 500 και Nasdaq
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η UnitedHealth Group, η οποία χάνει πάνω από 17%

Πτώση για τους αμερικανικούς δείκτες στη Wall Street - Τι συνέβη με τη Nvidia
Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν κατά 10%, σε τροχιά προς τη χειρότερη ημέρα τους από τον Ιανουάριο

Υπό το βάρος της Nvidia η Wall Street - Μικρές στηρίξεις από τα μάκρο
Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,80% στις 16.519 μονάδες - Οδηγεί σε πτώση και άλλες μετοχές τσιπ της Wall Street

Μικρή πτώση για τη Wall Street και «ξεκούραση» μετά τις φρενήρεις εβδομάδες - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα
Η Wall Street ξεκουράζετε μετά από φρενήρης εβδομάδες μεταβλητότητας - Ανάσα για δολάριο και ομόλογα

Νευρικότητα και ήπια κέρδη στη Wall Street
Η Wall Street αξιολογεί τη νέα δέσμη των εταιρικών αποτελεσμάτων

Ανοδική «ανάσα» για τη wall Street έφεραν οι εξαιρέσεις τους δασμούς - Η αβεβαιότητα παραμένει
Οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά την εξαίρεση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών ωθώντας υψηλότερα τη Wall Street

Τεχνολογική ώθηση λαμβάνει η Wall Street
Σημαντική ώθηση δίνει στη Wall Street ο κλάδος τεχνολογίας μετά και την απόφαση του Τραμπ να εξαιρέσει ορισμένα προϊόντα του από τους δασμούς

Αγορές: Από την αστάθεια στην ανησυχία – Σε εγρήγορση οι επενδυτές
Traders και αναλυτές μετά από τις αναταράξεις της προηγούμενης εβδομάδας παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας

Που επενδύει τώρα η μεγαλύτερη «αρκούδα» της Wall Street
Ο David Rosenberg ο γκουρού της Wall Street εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικός για την αμερικανική αγορά, καθώς οι επιπτώσεις των δασμών του Donald Trump θα είναι μεγάλες