Η παραγωγή ακατέργαστου άνθρακα στην επαρχία Σανσί, που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας και έχει ηγετικό ρόλο στην κινεζική παραγωγή άνθρακα, καταγράφηκε στους 271,62 εκατομμύρια τόνους στο πρώτο τρίμηνο του 2024 με ετήσια μείωση 18,9%, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η παραγωγή αυτή αντιστοιχούσε σε ποσοστό 24,6% της συνολικής κινεζικής παραγωγής κατά την ίδια περίοδο, κατατάσσοντας την αναφερόμενη επαρχία στην δεύτερη θέση της παραγωγής άνθρακα σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με το επαρχιακό Γραφείο Στατιστικής της Σανσί.

Αντάνι: Κατασκευάζει τη μεγαλύτερη μονάδα καθαρής ενέργειας στον κόσμο

Στα τέλη του 2022, τα κινεζικά αποθέματα άνθρακα καταγράφονταν περίπου στα 207,01 δισεκατομμύρια τόνους, με την Σανσί από μόνη της να διαθέτει περίπου 48,3 δισεκατομμύρια τόνους από τα αποθέματα αυτά, σύμφωνα με το υπουργείο Φυσικών Πόρων της Κίνας.

Πρωτιά στους νέους σταθμούς ενέργειας με άνθρακα

Σημειώνεται ότι η Κίνα πρωτοστάτησε το 2023  στην κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας από άνθρακα , καθώς ο ασιατικός οικονομικός γίγαντας προσπάθησε να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια, παρά το γεγονός ότι πολλές άλλες κυβερνήσεις κρατών προσπαθούν να περιορίσουν σταδιακά τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας.

Η Κίνα αντιπροσώπευε το 96% των νέων σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται στην καύση άνθρακα. Επίσης αντιπροσώπευε το 81% των πρόσφατα ανακοινωθέντων έργων και το 68% των σταθμών παραγωγής ενέργειας που εντάχθηκαν στο σύστημα ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από το Global Energy Monitor.

UBS: Πρόσκαιρη η μείωση της τιμής του πετρελαίου, έρχεται νέα άνοδος

Το Πεκίνο έχει δρομολογήσει την αύξηση των σταθμών παραγωγής ενέργειας με άνθρακα μετά από σημαντικές ελλείψεις που καταγράφηκαν στο σύστημα ηλεκτροδότησης τόσο το 2021 όσο και το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Μπλακ άουτ το Πάσχα: Σήμανε συναγερμό ο ΑΔΜΗΕ στους ηλεκτροπαραγωγούς φωτοβολταϊκών – Ζητά περικοπές
Ενέργεια |

«Βγάλτε τα φωτοβολταϊκά από την πρίζα…» - Ο συναγερμός ΑΔΜΗΕ για πιθανό μπλακ αουτ το Πάσχα

Σε ετοιμότητα θέτει από τις 18 έως τις 21 Απριλίου ο ΑΔΜΗΕ τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών για να βγάλουν εκτός λειτουργίας τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ώστε να αποφευχθεί μπλακ άουτ το Πάσχα

Παπασταύρου: Ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον
Ενέργεια |

Παπασταύρου για Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό: Παρακαταθήκη για το μέλλον

Ο ΥΠΕΝ Σταύρος Παπασταύρου είπε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά έναν χάρτη που θέτει ξεκάθαρους και ρεαλιστικούς κανόνες

Βενζινοπώλες: «Ήρθε η στιγμή για την κατάργηση του πλαφόν στα καύσιμα»
Ενέργεια |

«Ήρθε η στιγμή για την κατάργηση του πλαφόν στα καύσιμα» - Τι ζητούν οι βενζινοπώλες

Τέλη Απριλίου εκπνέει η εξάμηνη παράταση του μέτρου για το πλαφόν - Έκρηξη παραβατικότητας στα καύσιμα καταγγέλουν οι βενζινοπώλες - Τι ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης