
Το ενδεχόμενο να σταματήσει τη χρήση του Facebook μελετά η ολλανδική κυβέρνηση, μετά τις προειδοποιήσεις της ολλανδικής ρυθμιστικής αρχής απορρήτου για κινδύνους απορρήτου που σχετίζονται με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA) εξέδωσε δήλωση με την οποία συμβουλεύει το ολλανδικό υπουργείο Εσωτερικών να μην βασίζεται στις σελίδες του Facebook για να επικοινωνεί με πολίτες, εάν δεν έχει ξεκάθαρη ιδέα για το πώς το Facebook χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα ατόμων που επισκέπτονται κυβερνητικές σελίδες.
Το υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει προηγουμένως από το DPA να συμβουλεύσει για το εάν η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις σελίδες του Facebook με σωστό τρόπο.
Η κυβέρνηση θέλει σαφήνεια από τη Meta «το συντομότερο δυνατό, το αργότερο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, για το πώς αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες μας», ανέφερε σε δήλωσή της η Alexandra van Huffelen, υπουργός Ψηφιοποίησης της Ολλανδίας.
«Διαφορετικά, σύμφωνα με τις συμβουλές του DPA, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις δραστηριότητές μας στις σελίδες του Facebook», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ολλανδικού DPA, Aleid Wolfsen, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι που επισκέπτονται μια κυβερνητική σελίδα πιστεύουν ότι οι προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες τους βρίσκονται σε ασφαλή χέρια».
«Το γεγονός ότι αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει πληροφορίες για παιδιά και νέους το κάνει ακόμη πιο σημαντικό. Είναι ευάλωτοι στο διαδίκτυο και χρειάζονται επιπλέον προστασία», ανέφερε ο Wolfsen.
Τι απαντά η Meta
Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε στο CNBC: «Διαφωνούμε ουσιαστικά με την εκτίμηση που στηρίζει αυτή τη συμβουλή, η οποία είναι εσφαλμένη στα γεγονότα και καταδεικνύει μια θεμελιώδη παρανόηση ως προς τον τρόπο λειτουργίας των προϊόντων μας».
«Ελέγχουμε όλα τα προϊόντα της Meta για να διασφαλίσουμε ότι συμμορφώνονται με τους νόμους στις περιοχές στις οποίες προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να διασφαλίσουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικοινωνούν με τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Meta.


Latest News

«Έκρηξη» στις πωλήσεις έξυπνων ακουστικών το 2024 - Τι προβλέπει η Canalys
Τα έξυπνα ακουστικά σημείωσαν αξιοσημείωτη ανάπτυξη 11,2% το 2024 ξεπερνώντας τις παραδόσεις 455 εκατομμυρίων συσκευών παγκοσμίως

Το πιο επικίνδυνο malware για τον Φεβρουάριο - Η απειλή που στοχεύει αξιόπιστες πλατφόρμες
Το AsyncRAT αναδύεται ως μια σε ανάπτυξη απειλή, ενώ οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται νόμιμες πλατφόρμες για να αποφύγουν τον εντοπισμό του και να το εδραιοποιήσουν

Η ICEYE εκτοξεύει τον νέο δορυφόρο Generation 4
Ο Generation 4 είναι η τελευταία καινοτομία της ICEYE, που προσφέρει δυνατότητες απεικόνισης για βελτιωμένη παρατήρηση και κατηγοριοποίηση στόχων, εξυπηρετώντας τις ανάγκες σε παγκόσμιες αγορές άμυνας και ISR

OpenAI και Μασκ συμφωνούν σε γρήγορη δίκη για αλλαγή μοντέλου λειτουργίας της startup
Ο δικαστής απέρριψε αυτό το μήνα το αίτημα του Μασκ να αναστείλει τη μετάβαση της OpenAI σε κερδοσκοπικό μοντέλο

Salesforce: Νέες δυνατότητες ενσωμάτωσης αυτόνομων AI Agents στις επιχειρήσεις
Η Salesforce ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Agentforce 2dx, της νεότερης έκδοσης της πλατφόρμας Agentforce

Vodafone: Ολοκλήρωση δύο έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση του Δημοσίου Τομέα
Τα έργα που ολοκλήρωσε η Vodafone είναι το νέο πληροφοριακό σύστημα για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και ο μετασχηματισμός των υπηρεσιών στα ελληνικά Προξενεία

Το Gemini για το Google Workspace διαθέσιμο και στα ελληνικά
Η Google για να βοηθήσει περισσότερους οργανισμούς να λειτουργούν καλύτερα, επέκτεινε την υποστήριξη γλωσσών σε επιπλέον γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής

Η Κίνα βάζει στο στόχαστρο τα fake news στο χρηματιστήριο λόγω ΑΙ
Οι ρυθμιστικές αρχές στην Κίνα θα «χτυπήσουν νωρίς, θα χτυπήσουν σκληρά και θα χτυπήσουν στην καρδιά» του ζητήματος

Ματωμένο Φεγγάρι: Η ολική έκλειψη σελήνης που «έβαψε» κόκκινο το φεγγάρι
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες από το «ματωμένο φεγγάρι».

Μασκ: Ανακοίνωσε πως το Starship θα μεταφέρει το ρομπότ Optimus στον Άρη το 2026
«Αν πάνε καλά οι προσεδαφίσεις αυτές, τότε προσεδαφίσεις ανθρώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη από το 2029, αν και το 2031 δείχνει πιο πιθανό», ανέφερε ο Έλον Μασκ