![Τράπεζα Πειραιώς: Αίτημα για επιπλέον κεφάλαια ύψους 300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/trapeza_peiraios.jpg)
Αίτημα λήψης της επόμενης δόσης κεφαλαίων, ύψους €300 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, ύστερα από την επιτυχή απορρόφηση των κεφαλαίων που της έχουν μέχρι σήμερα διατεθεί. Με την κίνηση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναλάβει τη διαχείριση πόρων Ταμείου Ανάκαμψης συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ.
Έως σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ολοκληρώσει τη σύναψη συμβάσεων για τη χρηματοδότηση 83 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού €4,78 δισ., αξιοποιώντας τους πόρους του ΤΑΑ ύψους €1,2 δισ. και κεφάλαια της Τράπεζας ύψους €1,02 δισ.
Η Τράπεζα Πειραιώς χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του «Six Senses Porto Heli»
Στο πλαίσιο των ανωτέρω συμβάσεων, η Τράπεζα Πειραιώς έχει εκταμιεύσει ποσά περ. €400 εκ. από δάνεια ΤΑΑ και €300 εκ. από κεφάλαιά της, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη δυναμική της συμμετοχή στο δανειακό πρόγραμμα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0”.
Η Τράπεζα Πειραιώς αξιοποιεί το δανειακό πρόγραμμα του ΤΑΑ, στηρίζοντας έργα και επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην Πράσινη Μετάβαση και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, στην ανάπτυξη επενδύσεων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα και εξωστρεφή χαρακτήρα, σε πλήρη εναρμόνιση με τους βασικούς πυλώνες του ΤΑΑ, πάντα με γνώμονα την πραγματική και διατηρήσιμη ανάπτυξη των κλάδων της ελληνικής οικονομίας.
Στήριξη έργων πράσινης μετάβασης
Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα το πρόγραμμα αξιοποιήθηκε με έμφαση στη στήριξη έργων με χαρακτήρα Πράσινης Μετάβασης – συμπεριλαμβάνοντας Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας συνολικής ισχύος της τάξης των 1,2 GW – αλλά και Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Εξωστρέφειας. Οι επενδύσεις υλοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με έμφαση στην Περιφέρεια, με χρηματοδότηση κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων (άνω του 60% των χρηματοδοτούμενων επιχειρήσεων).
Για την υποστήριξη των δράσεων του Ταμείου, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία για την άμεση αξιολόγηση και υλοποίηση των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων, πρωταγωνιστώντας στην αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του ΤΑΑ, πόρων που συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές της εθνικής μας οικονομίας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Επενδύσεις: Πόσο στηρίζουν το ελληνικό ΑΕΠ – Τι δείχνει μελέτη της Alpha Bank [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/ot_artificial_ependyseis-600x352.png)
Πόσο στηρίζουν το ελληνικό ΑΕΠ οι επενδύσεις - Τι δείχνει μελέτη της Alpha Bank [γραφήματα]
Επενδύσεις: Η Ελλάδα κατατάχθηκε 19ος πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός στην Ευρώπη για ξένες επενδύσεις το 2024 κάτι που δημιουργεί προβληματισμό
![Eurobank: Πράσινο φως για την εκταμίευση της 8ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/eurobank-600x373.jpg)
Εγκρίθηκε η εκταμίευση της 8ης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης για τη Eurobank
Στα €2,2 δισ. οι υπό διαχείριση πόροι για την Eurobank
![Ταμείο Ανάκαμψης: Εντάσσεται η διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τεστ μαστογραφίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Masto.jpg)
Στο Ταμείο Ανάκαμψης οι προληπτικές μαστογραφίες
Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχει κάθε γυναίκα πολίτης της χώρας που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 45-74 και διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
![Σχολεία: Ενεργειακή αναβάθμιση για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Αθηνά»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/5142205-1-600x400.jpg)
Ενεργειακή αναβάθμιση για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί η ενεργειακή αναβάθμιση για σχολεία
![Ταμείο Ανάκαμψης: Παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ζητούν φορείς βιομηχάνων και αγροτών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/10/tameio-anakampsis-600x336.jpg)
Καθυστερήσεις με το Ταμείο Ανάκαμψης - Τι ζητούν βιομηχανία και αγρότες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Σε κοινή επιστολή τεσσάρων φορέων προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζεται ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, μένουν αναξιοποίητοι.