
Νέα προσπάθεια να περάσει πάνω από τις 1.450 μονάδες κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο λαμβάνει σημαντικές στηρίξεις από τις εξελίξεις στον κλάδο της Πληροφορικής, αλλά και τη χθεσινή διόρθωση που έδωσε ικανοποιητική ρευστότητα σε πολλά χαρτοφυλάκια.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,16% στις 1.451,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 22,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,08% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.537,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,18% στις 1.264,59 μονάδες.
Στο επίκεντρο ο κλάδος της Πληροφορικής
Η δημόσια πρόταση των General Atlantic, Εθνική και βασικό μέτοχο Ιωάννη Μίχο για την EpsilonNet είναι σαφώς στο επίκεντρο, με την αγορά να βρίσκει πλέον την τιμή της πρότασης, τα 12 ευρώ. Η μετοχή σημειώνει άλμα 18,81%, καθώς επέστρεψε μετά την αναστολή, σαφώς, οδηγώντας υψηλότερα και άλλες μετοχές του κλάδου, όπως η Ίλυδα και η Quest.
Στο υπόλοιπο ταμπλό, η αγορά αναζητά τους τίτλους που διόρθωσαν χτες, αλλά και εκείνους που έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για συνέχιση της ανόδου, συνεχίζοντας να κάνουν ένα υποδειγματικό rotation. Και μπορεί τα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης να είχαν βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα, με τους «γρήγορους» να επιδίδονται σε επιλογές ρευστοποιήσεων και κατοχύρωση των κερδών του 6ημέρου που προηγήθηκε, όμως οι στρατηγικές τοποθετήσεις δεν λείπουν, ειδικά σε τίτλους που έχουν story ανάπτυξης.
Σε κάθε περίπτωση ο γενικός δείκτης πέρασε με τις ελάχιστες «ζημίες» τη διόρθωση της Πέμπτης, έβαλε νέα κεφάλαια σε αρκετούς τίτλους και βελτίωσε τις προϋποθέσεις του ώστε να διοχετευτούν καύσιμα για την ανοδική συνέχεια. Μια συνέχεια που έχει ως βασικό στόχο τις 1.500 μονάδες, με πρώτη στάση τις 1.470 μονάδες.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Quest σημειώνει κέρδη 5,62%, με τη Βιοχάλκο να ενισχύεται κατά 2,16%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Eurobank, Πειραιώς, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas, Aegean, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Εθνική, Τιτάν, Cenergy, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα και Jumbo, οι οποίοι βρίσκονται στα μετ’ όπισθεν, μετά τις υπεραποδόσεις των τελευταίων ημερών.


Latest News

OT Delphi Economic Forum X - Λαζαράκου: «Νέου τύπου έλεγχοι στην κεφαλαιαγορά και τα crypto - Το mystery shopping»
Η Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στο OT Delphi Economic Forum X τόνισε την ανάγκη της ενοποίησης των κεφαλαιαγορών στην Ε.Ε.

Έλεγχοι σε χρηματιστηριακή από Οικονομική Αστυνομία και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Έφοδο στα γραφεία γνωστής χρηματιστηριακής έκαναν η Οικονομική Αστυνομία και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Στο μικροσκόπιο για χειραγώγηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Roller coaster οι αγορές - Πάνω από 13 δισ. η «πληγή» των δασμών στο ΧΑ
Ποιοι επλήγησαν περισσότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών από τις αναταράξεις που προκάλεσαν στις αγορές οι δασμοί Τραμπ

Βρήκε στο τέλος την ισορροπία το ΧΑ, κάτω του 1% οι απώλειες της εβδομάδας
Η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν ιδιαίτερα ασταθής με δραματικές διακυμάνσεις ακολουθώντας τις δασμολογικές παλινωδίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ραγδαία η αλλαγή κλίματος στο ΧΑ - Γύρισαν θετικά οι «μεγάλοι»
Ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να ανακτήσει τη στήριξη των 1.585 μονάδων

Αυξάνονται οι πιέσεις στo XA - Χτυπά ο… «ιός του Σαββατοκύριακου»
Όλα δείχνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν μπορεί να κλείσει την εβδομάδα σε καλύτερα επίπεδα ή σε επαφή με τις 1.600 μονάδες

Άμυνα στους πωλητές αναζητεί το Χρηματιστήριο Αθηνών - Στα ύψη η μεταβλητότητα
Στη μεγάλη εικόνα πάντως, η αγορά δείχνει να αγνοεί τους βασικούς κανόνες των τοποθετήσεων, ήτοι προοπτικές και θεμελιώδη

Στο ραντάρ των επενδυτών το ΧΑ παρά τις διεθνείς αναταράξεις - Τα επόμενα «ραντεβού»
Το Χρηματιστήριο Αθηνών εξακολουθεί να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών εντός και εκτός Ελλάδας - Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος στο OT Delphi Economic Forum X

Με άλμα 3,5% «ξέσπασε» το ΧΑ, «φοβήθηκε» τις 1.600 μονάδες
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολούθησε το ράλι ανακούφισης που πυροδότησε διεθνώς η απόφαση του Λευκού Οίκου να «παγώσει» για 90 ημέρες τους αμοιβαίους δασμούς

Σταθερά στο +5% ο Γενικός Δείκτης - Κατακτά και πάλι τις 1.600 μονάδες
Η αγορά έχει χωριστεί σήμερα σε αυτά τα χαρτοφυλάκια που θέλουν να αξιοποιήσουν το "παράθυρο" του ράλι ανακούφισης και να πάρουν μέρος στη βραχυπρόθεσμη έκθεση