
Η Google της Alphabet Inc. ζήτησε την Παρασκευή από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια να απορρίψει αγωγή της αμερικανικής κυβέρνησης που κατηγορεί τον γίγαντα της διαφήμισης και της αναζήτησης για αντιανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά διαδικτυακής διαφήμισης.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο κατέθεσε τη διαφημιστική αγωγή τον Ιανουάριο του 2023, κατηγόρησε την εταιρεία για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης και υποστήριξε ότι θα πρέπει να αναγκαστεί να πουλήσει τη σουίτα διαχείρισης διαφημίσεων.
Google: Πρόστιμο 250 εκατ. ευρώ από την Γαλλία για παραβίαση της συμφωνίας για τα μέσα ενημέρωσης
Το δίκτυο διαδικτυακής διαφήμισης της Google, το οποίο περιλαμβάνει τον διαχειριστή διαφημίσεων, απέφερε το 12% των εσόδων της εταιρείας το 2021 και διαδραματίζει επίσης ζωτικό ρόλο στις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας μηχανών αναζήτησης και cloud.
Η Google υποστήριξε την Παρασκευή ότι η υπόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης «υπερβαίνει τα όρια της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας», λέγοντας ότι δεν ρυθμίζει την επίμαχη συμπεριφορά της διαδικτυακής εταιρείας.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η υπόθεση της κυβέρνησης ήταν «καταδικασμένη» επειδή επιτέθηκε σε επιχειρηματικές πράξεις που «αποτελούν νόμιμες επιλογές σχετικά με το με ποιον θα συνεργαστεί και βελτιώσεις προϊόντων που ωφέλησαν τους πελάτες της Google».
Η αρχική καταγγελία της κυβέρνησης για το 2023 ανέφερε ότι «η Google έχει χρησιμοποιήσει αντιανταγωνιστικά, αποκλειστικά και παράνομα μέσα για να εξαλείψει ή να μειώσει σημαντικά κάθε απειλή για την κυριαρχία της στις τεχνολογίες ψηφιακής διαφήμισης».
Δίκη και στο Τέξας
Η διαφημιστική δραστηριότητα της Google είναι υπεύθυνη για περίπου τα τρία τέταρτα των εσόδων της.
Η περιφερειακή δικαστής των ΗΠΑ Leonie Brinkema στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βιρτζίνια έχει ορίσει τη δίκη στην υπόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Σεπτέμβριο.
Η δικαστής έχει τη δυνατότητα να περιορίσει το πεδίο εφαρμογής της αγωγής πριν από τη δίκη ή να απορρίψει εντελώς την υπόθεση. Και οι δύο πλευρές μπορούν να ζητήσουν την έκδοση συνοπτικής δικαστικής απόφασης, μια επανεξέταση με βάση τα πραγματικά περιστατικά επί της ουσίας μιας υπόθεσης.
Η Google αντιμετωπίζει ξεχωριστά μια δίκη τον Μάρτιο του 2025 σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας σε μια αγωγή που κατέθεσαν το Τέξας και άλλες πολιτείες και την κατηγορούν για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις ψηφιακές διαφημίσεις.


Latest News

«Πέρασε» το νομοσχέδιο για την εθνικοποιηση της British Steel
Η εθνικοποίηση είναι μια επιλογή, λένε για τη British Steel, υπουργοί της κυβέρνησης Στάρμερ

Η Ιταλία δεν θα χρησιμοποιήσει τη ρήτρα διαφυγής, λέει ο υπουργός Οικονομίας
Ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας δηλωσε ότι θα ήταν καλύτερα να περιμένουν το τέλος της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση

Οι τρεις στρατηγικές των ευρωπαϊκών εταιρειών για να αντιμετωπίσουν τους δασμούς Τραμπ
Οι περισσότερες εταιρείες από την Ευρώπη επιλέγουν μεταξύ τριών στρατηγικών για να αντιμετωπίσουν την «καταιγίδα» δασμών Τραμπ

Οι δασμοί θα μειώσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, λένε αναλυτές
Η Goldman Sachs υποθέτει ότι οι καθαρές τιμές των νέων οχημάτων στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά περίπου 2.000 έως 4.000 δολάρια στο επόμενο χρονικό διάστημα

Ο Τραμπ εξαιρεί τηλέφωνα, υπολογιστές και τσιπ από τους νέους δασμούς
Η νέα δασμολογική οδηγία περιλαμβάνει επίσης εξαιρέσεις για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και εξαρτήματα από τους δασμούς του Τραμπ

Ποιος σκότωσε την παγκοσμιοποίηση; – Οι δασμοί Τραμπ και τα πυρά κατά πάντων
Μέσα στο χάος, έχει προκληθεί σημαντική μακροπρόθεσμη ζημιά όχι μόνο στην πολιτική αξιοπιστία του Τραμπ, αλλά και στην ανθεκτικότητα της παγκοσμιοποίησης

Ταϊβάν και ΗΠΑ σε συνομιλίες για τους δασμούς
Η Ταϊβάν, όπου εδρεύει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ με σύμβαση στον κόσμο, η TSMC , επιδιώκει εδώ και καιρό μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες

Συμφωνία Αργεντινής - ΔΝΤ για νέο πακέτο στήριξης 20 δισ. δολ.
Η συμφωνία της Αργεντινής με το ΔΝΤ ακολουθεί αυτή με την Παγκόσμια Τραπεζα που θα προσφέρει 12 δισ. δολ.

«Καμπανάκι» από έρευνα της ΕΚΤ - Ο εμπορικός πόλεμος έρχεται αλλά η καταναλωτική εμπιστοσύνη φεύγει
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη επιδεινώνεται όσο αυξάνονται οι φόβοι των γεωπολιτικών εντάσεων, δείχνει νέα έρευνα της ΕΚΤ. Πιο ανήσυχοι όλων οι Έλληνες.

Στα... «βαθιά νερά» αναζητεί ο Τραμπ την απάντηση στην Κίνα
Οι ΗΠΑ συντάσσουν εντολή για τη συλλογή «όζων» από τον βυθό του Ειρηνικού για ορυκτά που χρησιμοποιούνται στις αλυσίδες εφοδιασμού μπαταριών